-
Anonim
Muszę sobie kupić nową deskę. Ma ktoś jakieś propozycje ? Najlepiej żeby była freestylowa... -
saintadamus
-
meizuk
a ile możesz na nią wydać? podaj kwotę a coś się wymyśli.poozzzzddddrrrrooooo -
tomek
jaka kolwiek kwota by nie byla polecam stepchilda i capite :D
mistrzowskie deski... do kupienia w necie lub w FD na browanej
-
-
Buła
ja polecam zdecydowanie Sapienta i Burka ( custom jest niezly ) albo Tadashiego pro model, ewentualnie GNU PZDR -
Screw
lol, teraz technologia jest taka, ze nie wazne jaka firma, wlasciwie to liczy sie tylko miekkosc. I nie wazne czy Burton czy Forum bo dechy takie same.
Grafika sie tylko rozni.
Jesli jestes poczatkujacym to proponuje dechy oznaczone all-mountain. Jesli naprawde stawiasz na freestyle i dlugie loty, a kasa sie nei liczy, to bierz promodele. Wejdz sobie na kilka stronek firm produkujacych dechy i zobacz co pisza o swoich modelach. -
saintadamus
>Screw napisał
>lol, teraz technologia jest taka, ze nie wazne jaka firma,
>wlasciwie to liczy sie tylko miekkosc. I nie wazne czy
>Burton czy Forum bo dechy takie same.
chyba nie wiesz za bardzo co mówisz; )
każda decha jeździ inaczej :p
-
Screw
>
>chyba nie wiesz za bardzo co mówisz; )
>każda decha jeździ inaczej :p
>
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
skoro wiesz lepiej :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
zastanawiam sie po czym ty czujesz roznice :D -
saintadamus
głupie pytanie :p
oczywiście że potym jak wyrzucam ją przez okno z 10piętra, patrze jak leci i na ile kawałków sie rozsypie :p
a myślałeś że po czym; ) -
Kamien
Ja polecam Forum Lander z tego sezonu. Deska freestylowa, ale dość sztywna. Jak sam producent opisuje stworzona do wylądowania każdego skoku w każdych warunkach. Zajebista deseczka. Looknij sobie na stronie foruma, jakbyś był zainteresowany to odezwij się bo być może będe miał do sprzedania taką nową. W okolicach 1100zł, podczas gdy w sklepie ostatnio widziałem ją za 2100 :) Na skateshop.pl jest pro model Malmiego za 1470. -
meizuk
Drodzy Panowie i Panie:) Większość z Was(nie obrażając nikogo) poleca deski z górnej półki i niekoniecznie dla kobiet np: burek Tadashi Fuse lub Sapient( akurat nie wiem o jaki model chodziło ale domyślam się że z pogranicza LOTUS-a). Jasne,że są to deski zajebiste,ale czy dla kobiet. Moim zdaniem nie za bardzo. Ja polecam koleżance niżej wymienione modele i sądzę,żę powinny dać radę:
1.BURTON - model: Feather,Sterling,Ginger(ta ostania dla mniejszych Pań).
2.SANTA CRUZ - model: Cuna Union lub Suave.
3.FORUM - model: Star,Aura
Wszystkie te deski kupisz za około 1000 złotych( no może Cuna Union być droższa ale z 2006 kupisz ja za mniej niż tysia). Moim zdaniem możesz śmiało na nich pocisnąć bez obawy że coś im się stanie. Moje koleżanki jeżdżą na tych modelach i są z nich bardzo zadowolone. Więc jeśli twój kierunek zmierza w stronę freestyle( nawet mogę powiedzieć że jibbing) to śmiało polecam w/w deski. pozdrawiam i RIDE OR DIE:) -
Anonim
-
Buła
meizuk nie zwrocilem uwagi ze to dupeczka bo wtedy bysmy wogole o tadashim nie rozmawiali ale z Burka ma tez w cholere zajebistych damskich deckow tak samo jak z Sapienta sam przyznasz ziąą -
meizuk
no przyznam przyznam. ale z sapienta mogę tylko polecić( bo tylko takie znam) model -fluid,lub PNB-3 ale ta druga jest droga,za to najlepsza w swojej klasie:) -
Anonim
http://www.allegro.pl/item178181442...
Co o niej sądzicie ? niemam za duzo kasy a czas zmienić sprzet ... a moze cos polecicie ?? jezdze ok 6-7 lat -
Buła
>Von Pablo napisał
> http://www.allegro.pl/item178181442...
>
>Co o niej sądzicie ? niemam za duzo kasy a czas zmienić
>sprzet ... a moze cos polecicie ?? jezdze ok 6-7 lat
i to wlasnie uwielbniam sluchaj zalezy jak jezdzisz bo jezeli Twoja przygoda z deska trwa 6-7 lat na zasadzie jade w ferie na tydzien w gory to jezdzisz okolo 42-49 dni a jesli naprawde deska to caly lifestyle to powinienes wiedziec po takim czasie jazdy ze ta deska ODPADA:D
Pozdrawiam †RiDe Or DiE† -
Anonim
Jezdze na deske dwa razy w roku (ferie 2 tygodnie + przerwa swiateczna ok tydzien) + weekendowe wypady na okoliczne stoki. Więc mało nie jezdze.
Natomiast do tej pory absolutnie nie interesowałem sie specyfiką deski
takze czekam na rady -
Mary
>Von Pablo napisał
>Jezdze na deske dwa razy w roku (ferie 2 tygodnie + przerwa
>swiateczna ok tydzien) + weekendowe wypady na okoliczne
>stoki. Więc mało nie jezdze.
>
>Natomiast do tej pory absolutnie nie interesowałem sie
>specyfiką deski
>
>
>takze czekam na rady
skoro jezdzisz w miare często to czemu wybierasz sprzęt za 500zł i to jeszcze z wiazaniami? przecież to g.... nie sprzęt.
jak nie masz za duzo kasiorki to lepiej poszukaj cos z poprzednich sezonów ale normalnej firmy a nie firmy Krzak, ewentualnie jakies w miare dobre uzywki. szukaj desek dobrych, sprawdzonych firm, a nie takich jak blach fire czy coś tam.
Pozdrawiam
-
A tak na początek to lepiej zacząc z miekką deską czy twardą?? Jakiej firmy była by najlepsza??
-
kwiatuuuuuuuunio wiesz?