Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam! i o nazwiska pytam... potrzebuję materiałów traktujacych o pokoleniach, nie chodzi mi o jakieś konkretne pokolenie jak np. JPII; -)... jak znacie jakieś pozycje na powyższy temat to dajcie znać. z góry dzięki, thanks from mountain...

ps. ja posiadam następujące pozycje:
    Czeszko Bogdan "pokolenie"
    Rylke Hanna "pokolenie zmian"
    Wrzesień Witold "jednostka- rodzina -pokolenie"
    Pawłowicz Tadeusz "obraz pokolenia"
    Jarmołowicz Wojciech "pokolenia kultur"

ps2. poszukuję również Bronisława Gołębiowskiego
  • Zwyszka

poszukaj w książkach świda ziemby ona pisała o młodzieży jak pokoleniu o pokoleniu przed wojennym ale tytułów nie pamiętam
  • shell

Mam:

Rotolo, Thomas; Wilson, John "What Happened to the "Long Civic Generation"? Explaining Cohort Differences in Volunteerism"
    Bakewell; Joan"Generation to Generation"
    Sabatier, Colette; Lannegrand-Willems, Lyda, "Transmission of Family Values and Attachment: A French Three-Generation Study"
    Kunreuther, Frances"The Changing of the Guard: What Generational Differences Tell us about Social-Change Organizations"
    Manolis, Chris; Levin, Aron; Dahlstrom, Robert,"A Generation X Scale: Creation and Validation"
    Karthick Ramakrishnan, S., Second-Generation Immigrants? The “2.5 Generation” in the United States"

nie wiem czy cokolwiek z tego Ci się przyda, jesli tak to chętnie wyślę.
    ewentualnie jeśli potrzebujesz czegoś konkretnie z jakiegoś periodyka, który jest płtny/na hasło to pisz. prawdopodobnie będę mieć do niego dostęp.
    pozdrawiam.

• Anonim

dzięki, ale ja po polsku potrzebuję... nie mam translatora...
  • Natalia Mitura

hej czy ktoś posiada powyższe pozycje w wersji ebook??? najbardziej oczywiście interesują mnie pozycje w języku polskim mówiące o teorii pokolenia zarówno demograficznej, socjologicznej jak i antropologicznej. pozdrawiam
| |

dla socjologów obecnych/przyszłych i wszystkich zainteresowanych. przed napisaniem nowego tematu ...

Fotki

Miejsca grona (0)