-
marta bartnicka
czy dobrze rozumuje?:
anonimowosc- nie można zidentyfikować autora odpowiedzi
poufność - ze wyniki nie zostaną opublikowane ze beda tylko do wiadomosci badacza, tak? -
Anonim
nom raczej dobrze:)
poufnośc-->chodzi o to,że badacz wie, kto takiej odpowiedzi udzielił, ale nie ujawni tego:) -
Aśka P.
no, ja też tak to rozumiem.
ale kiedyś pojechałam nieźle, zanim zrozumiałam... mieliśmy na metodach projekt, badania, bleble. no i zbierałam nazwiska ludzi, z którymi robiłam wywaidy, ale stwierdziłam, że skoro to ma być nierozpoznawalne, to babce (postrach w IS w Łodzi - pani Przybyłowska) dam listę nazwisk, które nie będą nijak połączone z kwestionariuszami. no i będzie mogła kontrolnie zadzwonić i spytać, czy wywiad był, ale żeby Boże broń nie zaglądała, co kto powiedział...
dobry humor miała, więc opieprzu nie dostałam z góry na dół, tylko jej ręce opadły lekko :)))
no, ale przynajmniej zapadło mi w pamięć, że poufne, tzn. badacz może zweryfikować, kto co powiedział, ale nikt poza nim już nie. -
marta bartnicka
no tak, bo np w małej społeczności gdzie wszyscy sie znaja po opublikowaniu danych/ wynikow ludzie mogliby rozpoznac kto jakiej odpowiedzi mógł udzielic:) -