-
-
Tola__
Czesc!
Muszę napisać bibliografię na socjologię kultury ok 30-35 pozycji, opis każdej z książek w ok 10 zdaniach. Czy mógłys mi pomóc? -
czarny pastor
ja mam taki pomysl na 'biblioteczke socjologa' pelna geba.
tylko nie wiem jak sie prawa autorskie maja do udostepniania fragmentow ksiazek/publikacji/prac maja, ale jesli prawnie wszystko jest okej, mozna po prostu wrzucac tutaj swoja kolekcje ladnie opisana, co?
niech jakis znawca sie wypowie! -
Wyznawcy Polskości
Poszukuję literatury do tematu modele małżeństwa i rodziny w świadomości młodzieży. Z góry dzięki -
-
she's like the wind
A ja poszukuję książek dot. tematyki badań nad prasą. Czy ktoś ma może jakieś propozycje w tym temacie? -
melazja
-
Emilia
Twenty Statements Test to zbiór 20 zdań, które odpowiadają na pytanie: 'Kim jestem?' i każde z nich zaczyna się od stwierdzenia: 'Jestem...' . -
melazja
-
Emilia
google->szukanie zaawansowane-> z wyrażeniem 'tst' + typ dokumentu: pdf... -
Anonim
Witam serdecznie!
Piszę pracę na temat psychologii tłumu- jeśli znacie jakieś ciekawe materiały , książki godne polecenia ,które można by było wykorzystać- proszę o pomoc;-) -
Cezar
Poszukuję czegoś o adaptacji społecznej, strategiach adaptacji itp.Pzdr -
Anonim
ale ogolnie adaptacja, czy dokladnie kogo czego?:)
Funkcje psychologii w dobie przemian społeczno-kulturowych w Polsce/ pod red. Władysławy Pileckiej i Marii Kliś. - Kraków : 1997
-
Piotr A
-
Anonim
>Piotr A napisał
>poszukuje znanieckiego socjologia wychowania.
w kazdej lepszej bibliotece jest:) nie wiem czy kupić można...trzeba poszukać w internetowym księgarniach -
Piotr A
-
Anonim
-
Piotr A
-
Anonim
biblioteka i czytelnia na Smyczkowej, ja tam znajduję wszystko. Książki z zakresu socjologii, psychologii i pedagogiki ( czasem i coś innego). Warto się zapisać, jest filia na Pradze i obrzeżach Wawy. Pozwoliłam sobie luknąć,że studiujesz tam gdzie ja:) a więc jedziesz 193 spod samego sggw do przystanku Bełdan ( tam za zakretem ) i tam jest wydział UW chyba zarządzania idziesz i jest budynek w którym mieści się biblioteka, Urzad S.C i jakies inne. Polecam naprawdę:) -
Cezar
Elo!Znacie jakieś tytuły o modernizacji,szczególnie na obszarach wiejskich po wejściu do Unii Europejskiej.Pzdr -
Justyna S.
Czesc. Musze napisac bibliografie adnotowana (ok. 40 pozycji) na temat teorii konfliktu. Do tej pory znalazlam takie tytuly:
· Dahrendorf R. (2006); Teoria konfliktu w społeczeństwie przemysłowym [w:] Współczesne teorie socjologiczne; A .
Jasińska-Kania, L. Nijakowski, J. Szacki, M. Ziółkowski (red.); Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar; ss. 454-477.
· Coser L. (2006); Społeczne funkcje konfliktu [w:] Współczesne teorie socjologiczne; A. Jasińska-Kania, L. Nijakowski, J .
Szacki, M. Ziółkowski (red.); Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar; ss. 478-481.
· Dahrendorf R. (2005); O pojęciu szans życiowych [w:]: Socjologia. Lektury; P. Sztompka, M. Kucia (red.); Kraków:
Wydawnictwo Znak; ss. 427-437.
· Turner J.H. (2004); Struktura teorii socjologicznej. Wydanie nowe; Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN; ss. 188-194.
· Coser L. (2005); Konflikt z grupami zewnętrznymi a struktura grupowa [w:] Socjologia. Lektury; P. Sztompka, M. Kucia
(red.); Kraków: Wydawnictwo Znak; ss. 255-260.
· Turner J.H. (2004); Struktura teorii socjologicznej. Wydanie nowe; Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN; ss. 195-202.
· Collins R. (2006); Konfliktowa teoria stratyfikacji [w:] Współczesne teorie socjologiczne; A. Jasińska-Kania, L. Nijakowski, J. Szacki, M. Ziółkowski (red.); Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar; ss. 482-501.
· Castells M. (2003); Galaktyka Internetu. Refleksje nad Internetem, biznesem i społeczeństwem; Poznań: Dom
Wydawniczy Rebis; ss. 275-301.
· Turner J.H. (2004); Struktura teorii socjologicznej. Wydanie nowe; Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN; ss. 211-222,
258-262.
Może wiecie co jeszcze do tego dorzucic? Tylko prosze o pozycje z opisem, ok. 10 zdan!!!