- 1
- 2
-
sutaczi
no wlasnie? macie jakis faworytow po premierze plyty? ja tak slucham plytki i nie moge zadnego wytypowac, poniewaz wydaje mi sie, ze najlepszy jest ten ktorego wlasnie slucham :) ehh ta Sofa, nagrali same cudowne kawalki, co oni sobie mysla?; ) -
Anonim
tak samo mi sie zdaję. Płyta tworzy całość i rewelacyjnie sie tego DZIEŁA słucha.:) -
Anonim
Póki co upajam się Intrem (voc. Kasi) oraz EVERYTIN' IN MY SOUL - wiolonczella Bartka ! -
Express Yourself
popre kolezanke ganz poniewaz kocham skrzypce i wiolle w utworach muzycznych bardziej od czegokolwiek chyba.
Mnie strasznie spodobala sie: flow.reality/many stylez(za flow:)/faq (proste-piekne) oraz I.L.Y (brzmi tak jakby nikt nigdy nie mylil sie nagrywajac ta piosenke)...moznaby tak dluuuuugo...
a pojawily sie jakies recenzje???ze tak powiem profesjonalne. -
-
Anonim
jak dla mnie faworyci to - Spokój jaki mam - bo po polsku i brzmi pięknie i ta nadzieja aż milo , flow.reality (i O.S.T.R :)) i The Life I Chose ... ale są i inne perełki godne uwagi ... a to są tylko wstępne przemyślenia po wstępnym przesłuchaniu :]
pozdrowienia dla fanów :] -
Anonim
-
Da House N-Gineer
>Micurina masz w... napisała:
>>a pojawily sie jakies recenzje???ze tak powiem
>profesjonalne.
Pojawiły. W MACHINIE, HOTMAG i Przekroju. W Machinie trochę objechali pisząc o denerwującym i psującym kawałki raperze :( NIESTETY z tym poglądem sie zgadzam. Mnie on również przeszkadza a ten rap po angielsku jest dziwny, on nie ma FLOW :((((
Miast płynąć na bicie, melodeklamuje...
-
Anonim
No moze jeszcze sie zesrasz ze zbuzyl cala kocncepcje teledysku swoja wstawka:] Nie wiem co chiales powiedziec ze nie ma flow?? Tak mozna powiedziec o kilku polskich wykonwcach hip-hopowych ale nie o Iwie jeśli przyzwyczailes sie do flowu 50 centówki czy Lil Jona chociaż ten go raczej nie ma to twoja sprawa Na moje stub ma swoj flow nie podoba ci sie trudno o gustach sie nie dyskutuje ale z dobrą sztuka jest tak ze trzeba naprawdę długo z nią obcować zeby sie na niej poznac wiec moze przesłuchaj plyte 2 raz i nie odrzucaj jej w kąt po tym jak przeczytales nieuzasadanionym niczym krytyke w machinie pozdrawiam peace
-
Anonim
jak dla mnie to jest własnie najlepsze,że w każdym utworze wokal Kasi jest połaczony z meskim głosem...mhhhh:) -
Anonim
-
Anonim
na moje I.L.Y i What's goin' on, chociaz codziennie kazdy ich numer to hit :] -
Anonim
what's going on...miłość od pierwszego usłyszenia po premierze na jakimś daaaaaaaaawnym koncercie :) Falsecik wymiata :))))) -
Anonim
myślałam nad tym i kiedy zaczęłam wymieniać wyszło mi, że prawie wszystkie utwory wypisałam, takze ja póki co nie wiem... -
Da House N-Gineer
>idac na miasto trace kontakt napisał
>No moze jeszcze sie zesrasz ze zbuzyl cala kocncepcje
>teledysku swoja wstawka:] Nie wiem co chiales powiedziec ze
>nie ma flow?? Tak mozna powiedziec o kilku polskich
>wykonwcach hip-hopowych ale nie o IwieNa moje
>stub ma swoj flow nie podoba ci sie trudno o gustach sie nie
>dyskutuje ale z dobrą sztuka jest tak ze trzeba
>naprawdę długo z nią obcować zeby sie na
>niej poznac wiec moze przesłuchaj plyte 2 raz i nie
>odrzucaj jej w kąt po tym jak przeczytales
>nieuzasadanionym niczym krytyke w machinie pozdrawiam peace
1. nie bluzgaj i nie mów że napisałem coś czego nie nie napisałem
2.Mnie się ten styl rapowania nie podoba i jak sam napisałes to kwestia gustu każdego ze słuchaczy. ja lubię mc's takich jak OSTR, Rakim czy nawet LL Cool J. tutaj rap pełni funkcję przeszkadzajki - i nie sugeruję sie recenzją machiny tylko swoim wrażeniem. Może po koncercie czy 10tym przesłuchaniu zmienię zdanie.
3.Płyty wcale nie odrzuciłem w kąt...
4. Krytyka ma to do siebie - w tym prasowa ze albo się płyte chwali albo gani. I trzeba z tym żyć. taka praca dzienniharza i zawsze RZECZ GUSTU. Zresztą inne recenzje pozytywne.
peace ! -
Anonim
-
Anonim
Hmm... tyle dobrych kawałków, że nie wiem co wybrać.
No ale tyle razy przesłuchałam płytę, że wiem już mniej więcej co mi się najbardziej "rzuca w ucho":
F.A.Q.
What's Goin' On ?
i chyba wciąż i wciąż: Moje Życie
i ... Muzikal High; ]] -
Anonim
>Da House N-Gineer napisał
>1. nie bluzgaj i nie mów że napisałem
>coś czego nie nie napisałem
>2.Mnie się ten styl rapowania nie podoba i jak sam
>napisałes to kwestia gustu każdego ze
>słuchaczy. ja lubię mc's takich jak OSTR, Rakim
>czy nawet LL Cool J. tutaj rap pełni funkcję
>przeszkadzajki - i nie sugeruję sie recenzją
>machiny tylko swoim wrażeniem. Może po koncercie
>czy 10tym przesłuchaniu zmienię zdanie.
>3.Płyty wcale nie odrzuciłem w kąt...
>4. Krytyka ma to do siebie - w tym prasowa ze albo się
>płyte chwali albo gani. I trzeba z tym żyć.
>taka praca dzienniharza i zawsze RZECZ GUSTU. Zresztą
>inne recenzje pozytywne.
>
>peace !
1 nie jade po tobie tylko wyrazilem swoj poglad na twoj post gdyz mialem odmienne zdanie ktore poparlem przykladami a chyba jako czlowiek rozgarniety i myslacy mam do tego prawo
2 Nie odniosles sie do flow w swoim komentarzu ale do samej obecnosci rapera w formacji, ktorego gdyby nie bylo to byla by grupa pseudo "sistars" a oni maja calkowicie inna koncepcje. Wspomniales ze stub melodeklamuje a co robi LL czy OSTR w swoich ostatnich numerach (kawalek z J-Lo i O robieniu bitów) Przyznam ci sie ze ja np musze sie wsluchac kilka razy w album OSTR np jazzurekcja czy 7 nie sa one proste choc sa po polsku moze wiec powiniennes zaglebic z LP sofy i znalezc cos dla siebie??
3 Jesli nie to moze lepiej jebnij plyte w kat zeby polamala sie na kawalki bo po co ma sie marnowac... Albo najpierw pojdz na koncert tylko do jakiegos klubu gdzie bdzie dobre naglośnienie zebyś mogł wsłuchac sie we flow
4 Zgadzam sie w pelni ale przewaznie dobry recenzent podaje powody dla swej krytyki ktorych tu nie bylo pojechal po prostu po chłopaku i tyle a sam wstep do recenzji jest dla mnie mistrzostwem swiata i obrazuje poziom tego pana jak i stosunek do zespolu no coz zawsze musi byc wyjatek potwierdzajacy regule:)
Pozdrawiam
-
Da House N-Gineer
Ja nie neguję obecności rapera w Sofie, bo jest tu niezbędny, ale jak dla mnie to powinien tam inaczej rapować. Flow LL oceniajmy na podst. jego płyt a nie featuringów. OSTR to postać bezdyskusyjna - specyfika Jazzurekcji nie ma nic wspólnego z jego skillami, bo jest geniuszem i cały jest hiphopem. A koncert z SOFĄ to po prostu wzorzec koncertu hiphopowego.
Dlaczego mam "jebnąć tę płytę " ??? przecież pisałem, ze sie do niej przekonuję i oby z sukcesem ????...
Recenzję pisał hiphopowiec z krwi i kośći - autor Leksykonu Hiphopu jaki niedawno wyszedł i pewnie ocenił Sofę pod kątem stricte hiphopowym - tak samo jak Stuba - stąd gorsza nota. -
Anonim
Co do OSTR'a sie w pelni sie zgadzam nigdy nie zabieram sie za ocenianie legend, podalem tylko go i LL jako przyklad melodeklamacji:), A co do tej wstawki to byla ona nagrywana na miejscu także wiesz:] Co do jazzuerekcji po prostu powiedzialem ze wsłuchac sie trzeba mi za 1 przesluchaniem jazzurekcja sie nie podobala zajaralem sie do piero za 6,7 rozkmninilem ten album. Moze w twoim przypadku bdzie tak z sofa. Wiem kto pisal recenzje -Andrzej Cała- i kim jest ale wybacz dla mnie nie byla ona rzetlna sama wstawka "Miało być drugie sistars ale sorry nie wyszlo " a potem porownywanie ich do sistars i pierdolenie o barierze językowej gdzie sistars wydali albu anglojezyczny a iwo jest nativespekerem jest troche rzenujące.
Uważam że doszlismy do pewnego konsensusu zatem nie ma co dalej rozstrzasac tego wątku Pozdrawiam -
monkey brain and banana
- 1
- 2