Spływska-Kayak mooj przyjaciel [68]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • U-Better-Watch-Out

No wlasnie temat dotyczy tej rzeczki....jezeli macie jakies doswiadczenia, opinie, + i - to zapraszam do wypowiedzi. wiem tylko ze jest trudna :D A co z otoczeniem, sklepami <%%>, jakoscia wod?
  • holomouse

nie jest taka trudna. coprawda pare kajaczkow sie wykolysalo, ale zaloga byla nietrzezwa :)

tydzien temu w weekend przeplynelismy prawie cala rzeczke, od jeziora Garbas az do ostatniego mostu przed Augustowem. sklepow jest pare, takze nie trzeba wozic calej skrzynki browarow; )
    sa dwie przenoski, i jest bardzo ladnie! mozna plynac kilka godzin i nie widzi sie zadnych domow ani ludzi - polecam!
  • wojtek l

men ja tez bylem na splywie:)

dobre miejsce na postój jest przy palacu paca tam chodzi gosc co ma na imie boguslaw i kocha ludzi:)
  • wojtek l

i moj kajak sie wykolysal
  • holomouse

o racja, nocleg kolo palacu Paca w Dowspudzie jest ok, zaraz obok kontenera na smieci :)

pana Boguslawa tez polecam, bo on kocha ludzi. tylko trzeba uwazac, bo probuje kajakarzom wcisnac psa.
  • aniol

wlasciwie to mam mierne doswiadczenie i tylko rospuda splywalem ale czy trudna , nie trudnisza niz wodka na sniadanie :) ogolnie bardzo sie podobalo
  • Anonim

w tym roku rospudą mamy płynąć, a doświadczenie tylko po Czarnej Hańczy, skąd najlepiej wypływać i w ile dni do Augustowa najlepiej?
  • studek

ja plywalem rok temu 16 dni czarna hancza, rok temu bylem na rospudzie. Jesli ktos nie ma doswiadczenia, nie polecam. Zwlaszcza w poczatkowym odcinku jest sporo niskich konarow i niebezpiecznych miejsc, poza tym w wielu mijscach rzeka jest plytka i zeby nie uszkodzic sprzetu nalezy bardzo uwazac. Ale poza tym jest bardzo pieknie a polecam nocleg w Bakalarzewie, naprawde piekne miejsce oraz nad Garbasiem u harcerzy (na przeciwleglym brzegu jeziora patrzac od wejscia Rospudy w Garbas) jest tez gdzie zanocowac na dziko. Pozdrawiam wszystkich kajakarzy.

Ps. za tydzien na splyw Bugiem, ale to nie to samo co urokliwe rzeczki mazurskie.
  • sTODDent 4

Mialem splywac Rospuda w te wakacje ale byl zaniski poziom i tak wylądowałem na Brdzie, ale nie odpuszcze mi napewno splyne nia jeszcze.
| |

Jest to bardzo fajne grono dla bardzo extra ludzi, których zamiłowaniem sa spływy kajakowe Nie ...

Miejsca grona (0)