-
Orlandu
Kickboxing,Taekwondo,Aikido,Mu aiThay,Boks,Judo,Valetudo,Capu eira itd... -
Orlandu
-
Anonim
-
Orlandu
Tak ... dokładnie,chciałem poważnych wypowiedzi odnośnie ludzi parających się sztukami walki,ja wprowadziłem temat,niech się kręci ... czekam na sugestie -
-
Karina
wszystkie są skuteczne pod warunkiem że jest się w nich naprawdę dobrym; ) w końcu wszędzie chodzi o to samo :) pozdrawiam wszystkich wojowników -
WsZystKo MoGę - NiC nIe MusZę
Z tego co widze to podales same (prawie) sztuki uderzane.
Domyslam sie ze chodzi ci o konfrontacje na ulicy. Moim zdaniem w takiej sytuacji najlepsze sa style chwytane/duszone typu BJJ, judo itp. bo wiadomo ze kazde powazniejsze starcie konczy sie w parterze...
Co do obrony przed osobnikami uzbrojonymi np. w kose (noz) najlepszym stylem jest styl biegany, czyli spierdalaj ile sil w nogach bo tak naprawde to nie obronisz sie przed czyms takim.
Pozdro. -
Orlandu
hehehe - to ostatnie zdanie szczególnie mi się podobało...Mówię o stylach o szczególnej efektywności ... poszukuje speców z dziedzin powyższych ... o wytypowanie plusów i minusów każdej ze sztuk i wyborze najlepszej wględem własnych predyspozycji:) -
Anonim
Przy odrobinie szczęścia i aikido może być skuteczne :D na ulicy wystarczy boks.Co do plusów i minusów....Kickboxing(klasyczn y) rozwija techniki boksu i techniki nożne i Skupia się na zadawaniu ciosów na głowe.Uczy dobrze uderzać rozwija kordynacje, dynamikę, gibkość i jest ''bezpiecznym'' sportem.To przynajniej mnie interesuje.Kickboxing jest bardziej nastawiony na sport niż na konfrontacje styli. -
Anonim
-
Orlandu
Niby mądrze hellboy,tyle,że jeśli mam 50kg wagi i 160 wzrostu doradzisz mi podnoszenie ciężarów czy balet.Pozdrawiam:) -
Anonim
-
Ja morreu
problemem ogulnie jest tlo samej walki-jeden na jeden ,jeden na kilku,broń lub jej brak.Bjj,judo i tym podobne są super w jeden na jeden ale zupełnie do dupy jeśli przeciwników jest dwóch.walka z dystansu sprawdza się w przypadkach kilku przeciwników ale szczerze mówiąc trzeba zajebiście wymiatać by dać sobie radę w takiej sytuacji.kiedy sie pojawia broń jaka kolwiek spierdalać i to szybko.dlatego właśnie uważam ze najpierw jest człowiek a potem styl.liczy się psyche.czasem kolo który nie umie żadnego stylu skopie całą szkołę sztuk walki bo niewie że nie może ,bo się nie wacha i ma całkowity brak krótkiej wyobraźni. -
Anonim
Jeremi jestem pod wrazeniem ze nie holdujesz tutaj capoeirze:D
Zszokowales mnie, ale to chyba nie po raz pierwszy i nie po raz osatni w zyciu:D
Co wiecej powiem ze w duzym stopniu sie z Toba tu zgodze( co tez jest dziwne- nie sadzisz:P) -
Ja morreu
rany Kasieńko nie czytujesz innych gron o walkach?tam się z capo.uzewnętrzniam.a tak wogule to kiedy się spotkamy by razem poćwiczyć w parku? -
Anonim
czytuje tylko te grona ktore dotycza sztuki ktora ja trenuje:D wybacz za ignorancje ale wiesz ze u mnie to nabyte:D a do parku...pogadamy:P -
BJ :*
najlepszy styl to styl uliczny a jesli chodzi o faceta z bronia jak nie umiesz szybko spierdal;ac to wal w krtan!!! -
...
-
BJ :*
Mną rządzi dewiza "morda nie szklanka" aczkolwiek zęby nie grzyby po deszczu nie rosną!!! -
Anonim
te same diwizje wypowiadam sobie przed sparingem,czy kazda walka,czy na zawodach,czy na ulicy....
powiem wam,ze nie ma czegos takiego jak najlepszy styl,kazdy jest dobry,trzeba poprostu opanowac to co trenujecie,ja obecnie trenuje kickboxing juz od 4 lat i tak szczerze to radze sobie z powaznymi osobnikami,co prawda,nie wychodze z tego bez szwanku,ale wychodze jako wygrany w wiekszsci walkach na ulicy jak i na spararingach i zawodach...
wystarczy tylko dobrze opanowac to co trenujecie....
-
Zdzichu
MMA (jeśli to można nazwać stylemno ale jeśli są sekcje to czemu nie) tam jest wszystko co potrzebne skuteczne itd. Ja ćwicze TKD ale nawet trener nam powiedział ze WTF moze na ulicy przeszkadzać.