-
Witcher .
Tak sie ostatnio zastanawiałem troszke nad inicjatywą SR w MM i mam pewne myśli z którymi chcecie czy nie to i tak sie podziele :)
Samo pojęcie SR - jak wy to rozumiecie?? Wydaje mi się, ze niebardzo jest sens aby co piątek na każdym spocie ganiac się z policemanami z miejsca na miejsce. Trzeba też rozumieć ludzi którzy słysząc o godzinie 24 ryk silników pod oknem dzwonią po smerfy.
Oragnizujmy spotkania właśnie w miejscach odludnionych takich miejsc jest naprawde sporo w okolicy. Jezeli mamy robić 1/4 to ustalmy wcześniej miejsce,sprawdzamy je za dnia, potem ustalamy kto z kim i jedziemy tam robimy swoje i zmywamy się. (6 km od MM jest dobra droga gdzie napewno police nie przyjedzie) Chodzi mi o to aby był jakiś plan organizacyjny.
Modyfikacje - Czy są osoby które powaznie planują modyfikowac swoje autka do SR?? Fajnie by było móc porozmawiac sobie na ten temat w konkretach a nie na zasadzie, że ktos zmienił filtr powietrza, albo nowe klocki założył.
W maju jest z reguły festyn w barczącej na lotnisku, czemu by nie wybrać przedstawicieli z naszej grupy która podejmie się próby dogrania wjazdu klubu na teren i przeprowadzenia kilku wyścigów na drodze kołowania, ma około 700m ( na pasie nie wolno ale to lepiej bo droga kołowania jest z asfalciku dobrego a pas nie) taka dodatkowa atrakcja :).
Pomoc - każdy z nas ma jakieś mniejsze lub większe problemy z autkiem ( nie koniecznie w sensie że coś się psuje ale np: chce coś zmienić a nie wiem jak) rozmawiajmy o tym i pomagajmy sobie
Mam nadzieje że nie obrazicie sie na mnie, ale po 2 spotach odniosłem wrażenie, że są duże chęci ale nie ma jakiejś inicjatywy do rozwinięcia tego z głową a nie w kierunku tylko wyszalenia się :)
Oczywiście moge się mylić bo zbyt krótko was znam i na małej ilości spotów byłem, ale chciałem to napisać aby zobaczyć wasze wypowiedzi w tym temacie.
-
Masz duzooooooo racji, daj nam czas :), i pomóż to organizowac :). Co do modernizacji :D...... w moim przypadku zanim cos zmodernizuje to najpier samochód zmienie :D.....
Miejscówki są w okół MMz ale narazie jest taka pogoda i taki czas ze nie zawsze warto tam jechac... Na jakiekolwiek popisy na festynach mysle że jest za wczesnie.... za rok mozemy o tym myslec.
Ja mam ogólnie taki plan żeby, team zarabiał kase sam na siebie, tz: naprzykłąd przez strone www (banery reklamowe firm minskich), reklamy na samochodach itd... ja mógłbym sie zajać takim czymś ( z racji przyszłego zawodu :D)......
Ja szczególne SR nie interesowałem sie wczesniej, bo jakos nie doceirało to do mnie, miałem inne hobby, teraz po wielu rozmowach z ludzmi nakreciłem sie na ten sport tak wieć mi tez daj czas i mysle z ejeszcze paru osobą aby ogarneli sie w tej nowej sytuacji...
Jesli chodzi o film to wiesz jakośc rzeczywiscei nie jest zadowalająca, ale dysponujemy narzie tym czym dysponujemy. Film 15 min był by stanowoczo za długi i w pewnym czasie stałby sie nudny, bo przez 15 min ile mozna razy pokazywac jak dwa samochody stają na kresce, moge sie mylić oczywiscie (więc wyprowadz mnie z błedu).... -
Anonim
Oczywiscie masz racje, tak ja mowi Robert... Sa pomysly na miejscowki,ale zaczelismy sie spotykac o takiej a nie innej porze roku :(, ale wiedze ze pomalu wszystko sie zmienia :) Ostatni wypad na misto odwolalismy z powodu sniegu, a jak wczesniej sprawdzalem miejscowe, byla ok.
Co do przerubek aut, jak wiadomo wszystko zalezy do kasy, a niewiele z osob pracuje i zarabia na siebie, wiec to terze trzeba zrozumiec, dlubia na ile moga. Z czasem napewno cos wiecej dlubne w Hani bo jakos wolno sie zbiera :),Urwis cos tez kombinuje, Lukas ma jekies plany... i to jest mysle na dobrej drodze ale wymaga czasu, wiadomo.
Co do lotniska, pomysl mi sie podoba, z chcecia wziol bym w czyms takim udzial, widzialem kiedys jak latali tam przecinakami :)
Organizacja- smutna rzeczywistosc, ale jak narazie udalo na sie w miare zorganizowac jeden spot, (ten na ktorym byles pierwszy raz). Jak juz rozmawialismy wiele razy z chlopakami, przydadza sie mikrofalowki :). Jesli bedziemy mieli ulatwiony kontak w czasie jazdy, i na kresce to moze jakos lepiej nam to pojdzie.
Co do pomocy to rzecz jest dla mnie oczywista :) -
Anonim
P.S.
Co do tresci samych spotow, to jesli pogoda nie dopisuje, nie musimy na sile szukac dobrego miejsca... Jak juz wczesniej pisalem, spoty dla mnie to przedewszystkim ludzie... i to daltego na nie jezdze... :) -
-
Grubaz juz wczesniej wspomniał, ze teraz wieczory są długie i mozna wziaśc sie za to wszytko od strony organizacyjnej...
-Krótkofalówki
-Strona
to są priorytety, dzieki stronie powstanie FAQ spotów. Na forum klubowicze (ci którzy zapłacili składki/udostępnili serwer) będą mieli swoje podforum na które formuowicze (niepłacący składek) będą miel dostęp ograniczony... FAQ opracuje Lukas bo jak by nie było dzięki Beamka Team, nabył już pewne doswiadczenie w organizowaniu tego typu imprez. Krótkofalówki wiadomo sprawa, narazie planowany jest zakup dwuch takich urządzeń..... jesteśmy troche wstrzymani przez Rafała, bo chcemy wykupic domene..... zobaczymy ile kasy nam zostanie i ile należało by dołożyć aby wystraczyło.
-Naklejki
To moze poczekac, nie pali sie z tym. Osobiscie myslałem o zwykłem napisie na szybe.... w zależnosci od potrzeb duzym i małym.
-modernizacja aut
Tu duzo zalezy od naszej inwencji, ambicji i pomysłowości.... Jesli chodzi o same samochody spora część porusz sie autami rodziców. Trzeba tak kombinowac zeby kupic własny pojazd i dopiero zacząć zabawe z tuningiem mechanicznym. Moge mówic tylko za siebie, ale trzeba "dobrze" zakombinowac zeby zebrac wystarczajaca ilosc kasy zeby wystarczyło na samochód i modernizacje.
-Pokazy publiczne
Tą sprawe powinnismy zostawic do momentu az nabędziemy odpowiednie umiejetnosci i przedewszytkim auta. Z Czym chcecie sie pokazac na wyzej wymienionym festynie? Znowu ludzie typu Fantass czy Jan niezbędny bea mieli z czego sie polewac......
Dopiero mija 2mc jak cos sie zaczeło dziac, narazie nawet to nie jest powazne, ludzie si ebeą wykruszac beda sie pojawiac nowi, azdo wyklarowania pewnej grupy osób która bedzie wiedziec co i jak. To co my zaczelismy robic, jeszcze długo ni ebedzie nazywac sie SR........ -
Anonim
jezeli chodzi o organizacje to juz pare razy poruszlaismy ten temat....iii ..doszlismy wtedy do wniosku ze konczymy z ..''oficialnymi ''spotami i bawimy sie bardziej zaufana grupka...nie wyszlo:P na spoty przyjezdza sporo osob....ale:
poki jest zima ...nie mamy co robic...drifting driftingiem ale nie kazdy chce sie w to bawic tak szczerze mowiac ..dlatego jak juz wczesniej napisalem doszlismy do wniosku zeby poprostu spotykac sie na takich spotach do wiosny...ale spotykac sie po to zeby sie poznac...od czasu do czasu ktos poleci bokiem itd....
ja ogolnie jestme na kazdym spocie...czy cos sie dzieje czy nie to jestem...tu sobie pogadam..tam sobie pogadam...troche sobie pojezdze:P czegos sie dowiem..cos komus powiem:P itd wiec dla mnie czy jest minus 15 czy +15 to i tak jest okey
co do tego festynu...jak mi dadza zjarac gume to moge pojsc na kompromis:P hehe
jak dojde jeszcze do czegos madrego to dam znac:P -
Karol
w kwestii łaczności... są 2 czy 3 radia cb... ostatnio nawet wziąłem ze sobą, i do czego sie przydały ? ano do niczego... :/ -
Karol :/ gadasz tak jak bys nie był w piątek i jak byś nie wiedział co sie działo i jakie okolicznosci zmusiły nas do wycofania sie z wyścigów... Drugą sprawą jest to że radia CB w naszym przypadku nie są funkcjonalne... Chyba ze chesz ciągle stać gdziesz na krzyżówce i wypatrywac czy suki nie jadą. Cibie nie ma czy kogo kolwiek z radiem i łacznosci nie ma... prosze cie rusz baniką za nim takie głupoty napiszesz
-
----Łukasz M.-----
Spoko Karol:) Ja jeszcze mam CB i jak trzeba to mogę jej brać na te spociki, będzie zawsze jedno wiecej:) i kontakt będzie sprawniejszy:) -
Łukaszek M. juz pisałem ze Cb jest nie funkcjonalne, przynajmniej tak mi sie wydaje... Max juz uaptrzył fajne krótkofalówki za całkiem nie duze pieniądze. Krótkofalówke dajesz komus z teamu i ten jedzie w teren, nudzi mu sie mówi zehce zmiane i stoi ktss inny... a z CB Stoisz cały czas ty i nawet sobie nie polukasz jak wygladaja starty.... bo przemontowywania radia sobie nie wyobrażam :/
-
Witcher .
No widze, że mój post wprowadził delikatne ożywienie na forum :)
Co do krótkofalówek to czy można wiedzieć jakie modele upatrzyliście i za ile?? Może dam rade załatwić je taniej :)
Co do serwerka, to tak jak napisałem, ok środy będzie można działać już. Ja was doskonale rozumiem i wcale się nie dziwie że czas jest bardzo istotny w kwestii serwera.
Dobra, tak więc mam już konkretny obraz i kierunki w jakich mamy zmierzać, postaram się pomóc w realizacji jak tylko bede mógł i na ile mi starczy czasu -
a no wprowadzil ozywienie, bo duzo madrych rzeczy napisales... nie powiem bo o wiele sprawach ktore wymieniles pojawilo sie w trakcie naszych romow na gronie czy tez na piatkowych spotach. Jesli chodzi o plan oraganizacji ekipy od strony "kuchni" to nie bedzie z jego wypisaniem zadnych problemó, gożej z realizacją zamieżonych celów. Tak samo jak w przypadku Rafała, czas jest problemem, a raczej jego brak.
1. przygotowanie serwera
2. wrzucenie strony na serwer
3. kończenie prac nad stroną (galerie, artykuły, filmy, wyznaczenie moderatorów)
4. powołanie do zycia nowego forum - wyznaczenie moderatorów, napisnie FAQ spotów, FAQ klubowe, FAQ forum
5. organizacja naklejek - zrobienie modeli naklejek, byli chetni którzy mieli dostep do tanich\darmowych wydruków
to by było na tyle jesli chodzi o strone software
Hardware zależy od naszych finansów...
mysle ze po pewnym czasie istnienia stony, kiedy bedzie mozna ustalic srednie satystyki strony - jej popularność, ilość userów forum itd., bedzie mozna rozglądac sie za sposorami... zabawa jest fajniejsza kiedy nie musimy liczyc sie (nie do konca) z kosztami... Temat Sr jest na tyle cool i trendy i znalezienie sponsorów w zamian za reklame nie bedzie wiekszym problemem. Jesli do tego dojdą pokazy publiczne wogle nie musimy sie martwic o sponorów.... ale zeby do tego doszło musimy włożyc duzo serca i kasy w SrMMz, nic za darmo. Z maluchem, polonezem i oplem ojca nie mamy nawet co myslec o rozwoju....... -
chciaz mój maluch na wiosne bedzie liczył osbie cos koło 50 kucy :D, no chyba ze ktos ma dojscie do niedrogiego silnika na gazniku od CC900 (cienias z silnkiem 900ccm) to był bym rad :D o informacje :)
-
Witcher .
Przed szukaniem sponsorów poza internetem, raczej konieczne będzie oficjalne zarejestrowanie stowarzyszenia. Co się dalej z tym wiąże, konto bankowe, napisanie statutu organizacji, prowadzenie księgowości oraz przeprowadzanie bilansu rocznego. Jeżeli ktoś się zna na księgowości to będzie bardzo przydatny w tym okresie:)
Jest jeszcze opcja - musze tylko sprawdzić dokładnie w przepisach- że ktos kto prowadzi własną działalność może dodatkowo zgłosić prowadzenie działalności non-profit - czyli np klub miłośników ogórków kiszonych :) i nie czerpie z tego żadnych zysków, całą kase jaką dostanie od sponsorów przeznacza n a klub.
-
Anonim
sponsoring to chyba jeszcze daleka przyszlosc...no ale moze i mozmna o niej juz zaczac powoli myslec...jezeli chodzi o ksiegowosc to moja mama i siora robia w tym od lat:P
ale pytanko.- naprawde trzeba byc zarejestrowanym zeby miec sponsorow??hmm...nie bede sie na ten temat wypowiadal bo za gleboko w nim siedze ....ale mam pewna osobe ktorej mogl bym sie o szczegoly zapytac...dzisiaj mam wolny dziec :D:D:D wiec roche pogrzebie -
Anonim
aha...co do modyfikacji to p[are planow mam ..ale jak narazie chce doprowadzic do ladu i skladu blache...o silniku pomysle ..ale w lato -
GrubaZ
wszystkie pomysly i koncepcjie sa bardzo dobre i o wszystkim pieknie piszecie ale kiedys jak dobrze pamietam byl wybierany jakis zarzad i jesli on juz funkcjonuje to oczywiscie takie sprawy organizacyjne spadaja na czlonkow tego wlasnie zarzady a inni"klubowicze" moga co jedynie sluzyc pomocna raka.Oczywiscie ze to co tworzymy tworzymy razem ale do cholery niech"jeden z drugim" nie ogladaja sie za siebie tylko cos zacznijmy robic bo inaczej zginiemy smiercia naturalna.jest zima jest na to czas to zajmijmy sie organizacja takich rzeczy w spokojnym cichym cieplym miejscu a nie wloczymy dupy po spotach a pozniej to na gronie kazdy madry!!! -
Gruby :) o żeś teraz powiedział <lol>....... zarząd jest, nawet moge wymienic Ci członków: Urwis, Łysy, Robert, Jacek... ale wiesz co ja tego nie traktuje tak jak ty.... bo w SrMMz mozna wyróznic jeszcze kilka osób które sie w to angażują i chcą cos wniesc... ja biore wszytkie kwestie pod uwage i kazdego wysłucham..... nie które osoby moga poczuc sie pokrzywdzone ze nie dostały sie do "zarządu" a wnosza taki sam wkład pracy.
Jesli chodzi o starone to nieweim czy wies a sama strona jest juz gotowa. Po drugie były zyznaczone osoby do zrobienia Logo, napisania artyjułów i przygotowania galerii... Czekalismy na serwer i na kase.. Rafał zaoferował swoja pomoc (darmowy serwer na rok czasu, z takimi mozliwosciami ze w zyciu bysmy nie uzbierali kasy, wiec warto było czekac). Mysle ze strona juz w tym tygodniu wyladuje na serwerze, Bro kupi domene (kwestia paru dni)... Ci którzy dali pierwszą składke (kazdy wie kto dał a kto nie) będą moderatorami strony i nowego forum, tym samym należy im sie status klubowicza. Pozostali będą formuowiczami... Zreszta Lukas opracował FAQ Klubowe... które bedzie na stronie. Dodam jeszcze ze klubowicze będą mieli wąłsne podforum gdzie będą omawiane wszytskie sparwy dotyczace spotów i SRMMz. Dzieki Rafałowi zaoszczędzilismy ponad 100zl na wykup serwera wiec jelsi sam bedzie chciał, jego status jest z góry ustalony. Pozostali jelsi chcą bo nikt tu nikogo do niczego nie zmisza zapłacą skąłdki - 10zl nie wydaje mi sie zajebiscie dużą sumą.
Strona bedzie, bedzie forum, myslimy o nalepkch, mysle ze Kuba i Max opracują jakes projekty.
Plan organizacji spotów:
Tu duzo bedzie miał do Powiedzenia, Lukas, Jacek, Piter, Max, Grubaz, Łysy, Rafał, Urwis - macie o tym większe pojecie od reszty. Na kolejnym spocie tzreba sie poprostu spotkac, czy tak jak ostatnio wpasc do kogos i omówic to na spokojnie.
Poruszajac samych spotów, było wyrażnie powiedziane przez "zarząd": "nie ma oficjalnych spotów, dla wszytkich, tylko ekipa".... skutek tego widzielismy na ostanim spocie - nieweim kto zaprosił panów z czerwonej BMW ale ich zachowanie nie podobało sie duzej wiekszosci. Ich zachowanie pudziło pewne wątpliwosci do bezpieczenstwa podczas wyscigów. Były propozycje zeby ich grzecznie wyprosic.
Dalej juz nie ma co wybiegac w przysżłosc, bo czas wszytko zweryfikuje. -
ahhhhh dodam że jesli juz domena zostanie zakupiona, ogarnie sie ile funduszy nam zostało i kupujemy którkofalówki.....
-
Witcher .
Serwer jest narazie na rok za free a nie wykluczone że po roku tak zostanie :)
Nie wiem czy juz pisałem, ale dajcie mi znać jakie krótkofalówki chcecie nabyc i za ile bo może załatwie taniej, ale musze wiedzieć dokładnie czego szukamy no i czy nowy lub używany sprzęt.
Ja bardzo chętnie na każdego spota przyjade, ale w ten piątek jade znowu do roboty na 24h i wracam w sobote. Jeżeli by się zdażyło że to nie będzie piątek to dajcie znać kiedy.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Mińsk Mazowiecki
- Załóż własne grono tematyczne