-
/-\
witam mam spory problem z PZU, liczę na fachową pomoc!!!
W pazdzierniku zakupilem swoje pierwsze auto, po jakims tygodniu wykupiłem polisę OC w Samopomocy.
Problem polega na tym, iż nie złożyłem wypowiedzenia/rezygnajcj i z polisy OC w PZU...nie mialem o tym zielonego pojęcia iż tak trzeba...a Pani z Samopomocy nie poinformowała mnie o tym... po ok 4-ech miesiącach dostałem I wezwanie do zaplaty z PZU, zadzwoniłem do PZU, dostałem nastepujace informacje, iż kupując auto kupuje je z polisą OC, i mam 30dni na rezygnacje z niej, jesli tego nie uczynie, to ulega ona automatycznemu przedluzeniu... Tłumaczyłem iż nikt nie poinformowal mnie o takiej potrzebie!!! Na co pani z PZU "Iż od 01-01-2004 czy 2005, powstał nowy przepis iz trzeba rezygnowac z polisy, a nieznajomość przepisow nie zwalnia mnie z ich przestrzegania" i kazala mi wpłacić 670zl na ich konto!!! Co mam zrobić??? Nie mam zamiaru im płacić!!! -
aDk
Więc złóż im wypowiedzenie na piśmie i czekaj na pisemną odpowiedź. I nie gadaj z żadną Panią bo wszystke powiedzą Ci to samo. Co masz do stracenia?
PZDR -
.DL.
MIALEM TAK SAMO, JA TO NAPISALEM PODANIE DO NICH I JAK NARAZIE NIC NIE PRZYSYLAJA DO MNIE. KOMORNIK TEZ NIE PRZYCHODZI -
zapraszam na http://www.srmmz.pl/forum chłopaki napewno Ci pomogą :)
-
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Mińsk Mazowiecki
- Załóż własne grono tematyczne