-
A jakich języków się uczycie na SSM? Bo widziałam na grafiku ssm, że jest i arabski i turecki i wietnamski... To można sobie samemu wybrac czy jest z góry narzucone?
Dziekuje za odpowiedzi :) -
Anonim
wietnamski - 3 rok
turecki - 2 rok
arabski - 1 rok
za kazdym razem 'narzucaja' z gory;)
-
Anonim
a wlasnie, pierwszy roku, czy macie w koncu tenm koreanski czy nie?
bo byly dziwne plany na ten rok ...mial byc ale chyba zrezygnowali z niego, tak? -
Hmmm.... pewnie ciężko się uczyc takich języków?
PS. Nie wiecie co w przyszłym roku planują wprowadzic :> ? -
-
Vanti
A któż to wie... Może teraz dadzą ten koreański? Tak na marginesie - na drugim roku dochodzi obowiązkowy lektorat z drugiego języka orientalnego. Tym razem można sobie samemu wybrać czego chcesz się uczyć. -
-
Vanti
Jak będziesz miała mieć zajęcia z Timem, to będziesz mogła sobie poćwiczyć swój angielski; ) -
-
-
Anonim
To Tim jeszcze uczy?Myślałam,że teraz zajęcia ma prof.Balcerowicz. A Tim to taki anglik z Indii z baaaardzo dziwnym akcentem i, według mnie, kompleksem byłego kolonialisty. Mówię ci, kupa radości z nim. Ulubione stwierdzenia:"Oh, suggar" oraz "Mmm....doesn't make sense" -
Amatører
pierwszy rok chyba jest podzielony na grupy i jedni maja z Balcerowiczem a drudzy z Timem -
Anonim
tim - inaczej europejska interpretacja textow kulturowych , ktore sa w jezyku angielskim wlasnie
baardzo ciekawe zreszta;> -
Anonim
No tak, niby można sobie wybrać na drugim roku język ale w rzeczywistości to nie jest tak różowo, nie zawsze są te wszystkie języki orientalne do wyboru, poza tym godziny pokrywają się z innymi wykładami :/ ( z normalnymi przedmiotami to pół biedy, ale jak się z 1 językiem pokrywa to można zapomnieć o wymarzonym języku :/ )
Jaki jezyk dostaje pierwszy rok to chyba dopiero na planie można się dowiedzieć.
-
Kurcze :) jacy Wy jestescie mili że mi tak odpowiadacie na wszystkie pytania :P
-
Anonim
O i nie zapominajcie, że potem często nie chcą robić kontynuacji lektoratu i trzeba sobie nowy wybierać. Eh... -
Vanti
Widzisz Saaa - bo my mili ludzie są. I pomocni. I w ogóle; ) Tak więc jak masz jeszcze jakieś pytania/wątpliwości to wal do nas śmiało. Na pewno ktoś z nas odpowie na Twoje pytanie. -
Anka F.
A jak jest kontynuacja, to nie zawsze są na nią miejsca lub co gorsze, nie ma chętnych... -
Vanti
Ej, nie piszcie takich przykrych rzeczy o naszym kierunku, bo się jeszcze dziewczyna zrazi i nie będzie tu studiować; ) Co doprowadzi do tego, że na tych studiach nie będzie już pasjonatów tylko sami przypadkowi ludzie. A tego chyba byśmy nie chcieli, co?; P -
Anonim
-
Amatører
Wg mnie na lektoratach jest bardzo fajnie...trzeba tylko wiedzec co wybierac:D