Stara Warszawa, praskie klimaty [12230]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wacław

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna przedwojennego mieszkania. Myślę o Ochocie, Środmieściu lub Górnym Mokotowie.

Mieszkałem przez jakiś czas na Filtrowej pięknym przedwojennym segmencie, ale jego kupno nie wchodzi w grę (astronomiczna suma).

Mieszkanie powinno mieć około 50-70 m2.

Pośredników jest sporo, ale ja chcę kupić mieszkanie tylko z pierwszej ręki.

Czy znacie kogoś kto chce sprzedać takie mieszkanie?

Napiszcie też proszę Wasze doświadczenia związane z kupnem mieszkania, jeśli takowe posiadacie.
  • Frywolny Jerzyk vs. Bleff

chodzi ci o mieszkanie na pradze?
  • *zamienie jamnika na kapibare*

Ja chetnie kupie na Pradze jak znajde sponsora; ) ( czesc Bleff :))) !

a witam witam:))
  • Wacław

Praga również. Zapomniałem wspomnieć.
    Masz jakieś kontakty do ludzi, którzy chcą sprzedać coś ciekawego? Zaznaczam, że chcę kupić tylk z pierwszej ręki.

A dlaczego agencje nie wchodza w gre? Moze ci cos fajnego przejsc kolo nosa np. Stalowa, 56 m, 175 tys, baaaardzo klimatyczna okolica, fajni sąsiedzi gratis; )))))
  • Wacław

Ok, przekonałaś mnie. Mogą być też agencje.

Gdzie można znaleźć taką okazję?
    Czy jest ona aktualna?
  • Wacław

Czy Stalowa to część tzw. Trójkąta Bermudzkiego?

Zobacz na http://www.oferty.net.pl lub http://www.gratka.net, mysle ze jest aktualne. chodzilo o budynek z lat 30-tych, 3,3 h, czwarte pietro, balkon... cholera wszystko tak jak trzeba... tylko mamony brak!
    co do Stalowej to proponuje poczytac watek "Stalowa... brrr..." na forum Warszawa-Praga; )
  • Anonim

Nie - Stalowa to odrębne zagadnienie nie mające nic wspólnego tzw. Trójkątem Bermudzkim. Ta ilica żyje własnym życiem, kulturą i historią i nie potrzebne jest jej doklejanie takich etykietek; )

Mnie sie Stalowa calkiem podoba, ale zaznaczam, ze znam teren tylko z wycieczek krajoznawczych; )
  • Shinju

moja rodzinka mieszka na Stalowej... i jest im całkiem ok :)

Ale Filtrowej raczej nie przypomina (zeby potem nie bylo); )))))
  • Shinju

no raczej nie...

... chyba ze po tsunami!
  • aharat

a które ulice są? ja właśnie na pradze lokum poszukuje i nie chciałabym się tam przypadkiem zainstalować ... :)

jesli kupujesz mieszkanie na pradze to polecam rejony floriana i zabkowska:)
  • Anonim

tylko nie za pośrednictwem agencji-poważnie wiem co mówie... pracowałam kieeedys i uchyle rąbka tajemnicy to jedna wielka lipa oczywiście nie wszystkie ale większośc, tak więc lepiej bezpośrednio z pierwszej ręki.powodzenia.
  • Waneska Potocka

Ja od małego mieszkałam na Pradze, jednak chcąc coś zmienić w swoim życiu zdecydowałam się na zakup mieszkania na Wilanowie. Uważam , że ta dzielnica ma w sobie coś wyjątkowego. Osobiście skorzystałam z usług developera -> http://www.fadesapolnord.pl/pl/o-fi... Polecam gorąco!
| |

Grono mieszkańców starych dzielnic Warszawy (z szacunkiem panie kolego, bo się może skończyć ...

Fotki

Miejsca grona (8)