XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sexyboy

Siemka,
    Czy trudno się dostać do waszej szkoły ? Słyszałem, że jest całkiem niezła bo w perspektywach czytałem.
    Jak U was wyglądają WF ? Piłka norzna czy są może jakieś siłki ?

Co to znaczy mat-ex ?

Warto coś jeszcze wiedzieć o waszym sqlu ?
  • Anonim

Masz ciekawe zainteresowania, biorąc pod uwagę do jakich gron tematycznych należysz.
    i żeby było na temat - mat-ex to klasa, w której jest realizowany autorski program matematyki :]
  • carry

trudniej sie dostać niż utrzymać, jeśli dopiero teraz pmyślałeś aby do nas przyjść to troszkę późno, chyba że naprawde jesteś dobry

niestety nie masz na co liczyć odnośnie sportu, to nie jest szkoła sportowa a raczej jej antynomi ale to raczej nikomu nie przedszkadza, szkoła ma Cię czegoś nauczyć
    a jeśłi chcesz być pakero to pozalekcyjnie masz blisko na nasz OSiR

i pamiętaj masturbacja do niczego niczego prowadzi
  • Anonim

WF z prof. Banasikiem powinien Ci się spodobać :)
    Dostać jest się łatwo, w jeden miesiąc do matexu się przygotujesz. Wystarczy poznać kilka podstawowych twierdzeń i przerobić kilkadziesiąt zadań.
  • Pablo Esteban

WFy są spoko, raczej nie ma gimnastyki, głównie gry zespołowe - piłka na asfaltowym boisku, albo na połówce hali OSiRu, siatkówka, czasem kosz.
    A dostać sie tez nie jest tak trudno jak wszyscy krzyczą, te egzaminy do matexu ostatnio do najtrudniejszych nie nalezały, a zrobienie 3 zadań już spokojnie starczało. Jakby co zadania z egzaminu z zeszłych lat są na staszic.waw.pl. Do innych klas to zależy od punktów z gimnazjum, nie wiem jak było ostatnio, ale ogólnie to progi też nie są na pewno najwyższe w Warszawie.
  • Anonim

z wfami jest taki problem że w klasie jest zazwyczaj około 20 chłopaków i gdzie się nie pójdzie tam jest tłok, tłum i ścisk... tak że czasami jest ciężko z normalną grą... i często to wygląda jak jakaś parodia :D szczególnie jak się patrzy z zewnątrz; )
    plus tego jest taki że jak np. u mnie w klasie pada hasło: "idziemy na piłkę" to zawsze jest komplet :)
  • Anonim

ale się dajecie wkręcać, aż miło popatrzeć
  • Anonim

>sexyboy napisał

>Warto coś jeszcze wiedzieć o waszym sqlu ?

polecam przeczytac: http://www.staszic.waw.pl/siec/help , punkt 6.

mamy MySQL i PostgreSQL, przy czym nasze PostgreSQL to:

PostgreSQL 8.2.6 on i686-pc-linux-gnu, compiled by GCC i686-pc-linux-gnu-gcc (GCC) 4.1.2 (Gentoo 4.1.2)
  • Szczupak

ja tam bym mu raczej dał do czytania to:

http://bip.staszic.waw.pl/akty/Stat...

miłej lektury :P
  • Marcin

Jaki był próg pkt aby być przyjętym do waszej szkoły w tamtym roku?
  • JACEK K.

coś pod 160 pkt...
  • Runek

Jeśli chodzi o to czy trudno się dostać: Ja, tegoroczny maturzysta, składając papiery do tej szkoły nie byłem pewny swojego dostania się (bo nie byłem żadnym laureatem). Jak się okazało, nie potrzebowałem żadnego paska na świadectwie, ani szczególnie wymiatających ocen. No dobra... byłem chyba jedynym nie matexem z rocznika, któremu się coś takiego udało, ale jestem bardzo zadowolony.Statystycznie rzecz biorąc: nie taki Staszic straszny, jak się ma szczęście xD
  • panna anna.

też byłam pewna, że dostanie się do Staszica bez laureata w kieszeni graniczy z cudem... nie byłam nawet finalistą żadnej olimpiady więc nie liczyłam na zbyt wiele... jednak wystarczy zadbać o ładne świadectwo no i przyzwoicie napisać egzamin gimnazjalny co nie powinno stanowić specjalnego problemu... -taka moja recepta (jak widać skuteczna; p)
    nie dotyczy MATEXÓW, które są hmmm... "szczególne" (pod każdym względem); D
  • Błękit i Promienie Słońca.

'nie byłam nawet finalistą żadnej olimpiady '

ja skladajac papiery nie wiedzialam co to olimpiada:p a jakos tez bez problemow sie dostalam
  • Szczupak

a ja wiem, co to olimpiada :P
    to czteroletnia przerwa między kolejnymi igrzyskami olimpijskimi :P
    Dziękuję :D
  • Bartbik!

ja w gimnazjum wygrałem 33 olimpiady informatyczne 17 fizycznych ale tylko 5 matematycznych i bałem się że nie się dostanę; ( ale na szczeście p. dyrektor mnie warunkowo przyjęła i dzięki temu jestem w mojej ukochanej szkole niestety już ją koncze; (;(;(
  • Anonim

wspieramy Cię... to musiało być traumatyczne przeżycie... ja na Twoim miejscu wstydził bym się przychodzić do tej szkoły tylko z 5 olimpiadami matematycznymi... WSTYD! :P
  • panna anna.

założyciel tematu jakoś dziwnie zaprzestal aktywności na forum naszej szkoly:D cóż za strata dla Staszica:P
  • Flava coma

Strata wielka, chciał pewnie popisać się swymi umiejętnościami, a Wy go wystraszyliście. Niedobrzy!
  • Szczupak

>WB napisał
    >ja w gimnazjum wygrałem 33 olimpiady informatyczne 17
    >fizycznych ale tylko 5 matematycznych i bałem się że nie
    >się dostanę; ( ale na szczeście p. dyrektor mnie
    >warunkowo przyjęła i dzięki temu jestem w mojej ukochanej
    >szkole niestety już ją koncze; (;(;(

myślisz, że ją skończysz, skoro prawie nic nie umiesz z matmy? :P
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)