XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • krystyna wiecznie młoda

Ruszamy z obchodami 100-lecia Szkoły. Zaczynajcie się mobilizować. Początek w styczniu 2006, a 25.02.06 wielki bal absolwentów. Sukcesywnie będą WYCZERPUJĄCE informacje w okolicach szkolnej strony www. Proponuję już się zacząć szukać.
  • Grzesiek

oczywiscie wszystko robia drgie klasy... (przygotowuja)??

No czyba żartujesz. 100-lecie Szkoły to "okoliczność", którą przygotować chcą, muszą, powinni wszyscy; uczniowie, nauczyciele, członkowie Stowarzyszenia, absolwenci, nasze rodziny, przyjaciele i wszyscy którzy zechcą nam w tym pomóc. 100-lecie zdarza się raz na 100 lat i niezbyt chyba wiele szkół w Warszawie może poszczycić się tak długim "stażem". Ale przecież jeśli Ci się nie chce w tym uczestniczyć (albo nie możesz z jakiejś przyczyny) to zgłoś to swojej wychowawczyni czy wychowawcy to Cię zwolni. Jeśli będziesz miał z tym problemy to daj znać to się za Tobą wstawię. Szkoda, że dopiero po latach zaczynamy dobrze (mimo różnych, czasem niezbyt miłych sytuacji) wspominać szkołę. Dziś spotyka się rocznik matury 1965 (wyobraź sobie, że tyle ludzie żyją) i zapewniam Cię, że bardzo się cieszą, że będą mogli się znów spotkać.
  • Anonim

no super, ale po co robic z tego az taka afere w czerwcu?

Bo wbrew pozorom przedsięwzięcie jest spore. To nie tylko bal (planujemy co najmniej 1000 osób), który zresztą też wymaga przygotowań (zapisy, zaproszenia, wpłaty itp), ale również inne rzeczy, które chcemy zrobić. Praktycznie 2 m-ce wakacji mamy z głowy i już jestesmy we wrześniu. Wszyscy zaangażowani albo się uczą albo co gorsza pracują (no może uda się zwerbować jakichś emerytów). poza tym - to do absolwentów - nie wszyscy, którzy skończyli szkołę 9a zwłaszcza te wcześniejsze roczniki) są dobrze zorganizowane w sensie adresów, kontaktów itd. Kiedy robiłam zjazd mojego rocznika (a część ludzi już była "połapana" naprawdę sporo czasu zajęło nam szukanie się. Poza tym część przebywa trwale za granicą i też musi się jakoś do tego ustosunkować (urlopy, przeloty, fundusze). no to jak, jest "afera" czy nie? A właściwie dlaczego odrazu "afera"?

Akurat Ty Marta, ponieważ bywasz w szkole (czyż nie?) i jesteś członkiem Stowarzyszenia (czyż nie?) bedziesz miała informacje właściwie na bieżąco. Już zresztą chyba ją masz? A Ci których nie ma tu i teraz? A Twoja klasa jest zorganizowana? Jeśli tak to faktycznie macie "z głowy"
  • Anonim

Akurat w szkole to mnie juz nie bylo od hoho nie wiem kiedy.
    Moja klasa nie jest zorganizowana, ale poniewaz studiujemy praktycznie razem, to nie ma duzego problemu.
    Mysle jednak, Krystyno Krysiu, ze sposob w jaki o tym piszesz mowi tylko jedno: nie mam powazniejszych problemow niz 100-lecie szkoly. Moze to i dobrze, ze sa tacy ludzie..

Ty nie masz problemów ze 100-leciem czy ja? Bo nie zrozumiałam, przepraszam. Z tym bywaniem w szkole to moze rzeczywiście nie Ty, ale jakoś tak kojarzyłam Cię z grupą "sportową" absolwentów. Jeśli nie to przepraszam. Powiem tak: dla mnie nie jest rzecz w tym, żeby dobrze zorganizować te obchody (choć chciałabym żeby się naprawdę udały) ale mam naprawdę poczucie dużej przyjemności, kiedy spotykam ludzi 9nie tylko mój rocznik) z naszej szkoły i możemy pogadać, powspominać. I to działa bez względu na wiek (no może z młodszymi rocznikami trochę trudniej). Ale jak udało mi się znaleźć kolegę z rocznika, który wysoko zaszedł w Honolulu i może uda mu się przyjechać do nas na bal, to powiem szczerze mnie to ucieszyło. Dzisiaj widziałam migawki z obchodów 100-lecia Reytana (i ifno w GW) i tak sobie pomyślałam, że za rok może i u nas ktoś się wzruszy
  • Anonim

ja rozumiem, i ciesze sie, ze jest ktos, kto sie tym zajmuje. Grupa sportowa, jesli myslimy o tej samej, juz nie istnieje, lub zostaly juz tylko jej szczatki niestety.
  • ewa tejlor krass

jezu no impreza jest duża to i zachodu dużo

fajną mamy te szkołę

No to mi ulżyło, że choc ktoś to docenia. Aczkolwiek nie dla poklasku to robimy. Mam nadzieję, że uda się wciągnąć w te przygotowania większą grupę ludzi. w tym roku juz zapoczątkowana została taka jakby "rozbiegówka" do obchodów" poniewaz zostaliśmy zaproszeni 9jako szkoła i Stowarzyszenie) do współpracy z PAN-em (z powodu rok 2005 został ogłoszony Rokiem Staszica).
    A co do grupy sportowej to chyba szkoda. le nie mieliście czasu czy ochoty? Bo koszty chyba nie wchodziły w grę. No ale moze uda się wrócić do sportu. Ja to juz nawet myślałam czy nie udałoby się zorganizować jakiegoś turnieju "old boyów" 9przepraszam za to "old" stosunku do Was) np. ze Stowarzyszeniami z innych szkół warszawskich albo (może w ramach 100-lecia) turnieju uczniowie - absolwenci (no i ciekawe kto byłby lepszy? Może warto się przekonać/ Pomyślcie o tym i zgłoście "inicjatywę"

Ewa Szkoła jak szkoła ale jacy fajni ludzie w niej byli i są. A Ty zaczęłaś już szukać swoich?
    Śmiech śmiechem ale dziś dostałam już pierwsze zgłoszenie na bal!!!Biorąc pod uwagę, że na pierwszy Bal Absolwenta zabrakło miejsc i niektórzy odeszli z kwitkiem, to wcale się nie dziwię. Najważniejsze że juz mamy salę zarezerwowana, co wcale nie było proste bo 1. wbrew pozorom nie ma przyzwoitych sal na tak dużą grupę ludzi, 2. terminy na najbliższy karnawał już dawno porezerwowane. Kto by pomyślał?
  • Anonim

to Bal bedzie znowu na hali sportowej.?

No w zyciu!!!!, Dwa razy aż nadto. będzie elegancko w jednym z hoteli, tak więc pewnie i pokój będzie można wynająć, jak zjedzie np. ktoś z daleka i zdrożonego wędrowca nie będzie miał kto przytulić. Będziemy się starali zrobic tak, żeby nie było za drogo (na każdą kieszeń - bo to i studenci i emeryci przecież przy jdnym stole zasiądą). Oczywiscie jeżeli uda się parę rzeczy zobic własnymi siłami 9cokolwiek to nie znaczy) to tym koszty będą mniejsze. Rzecz nie w tym żeby zrobić wielką pompę za wielkie pieniądze, ale żeby było wszystko jak należy.
  • Anonim

cudownie dziekuje za dobra wiadomosc.. juz wystarczy,ze na studniowce tam marzlam..
    to cudownie..:)
    Na kiedy jest ten bal planowany..?
  • ewa tejlor krass

Ewa nie musi szukać bo Ewa maturę robiła 2 lata temu i jeszcze się nie zdążyli pogubić; )

Otwierasz notes i DUŻYMI literami notujesz: 25 LUTY 2006 r. Oprócz tego plan jest narazie zgrubsza taki: 15.01.06 msza na barbary, 31.01.06 Święto Szkoły - sesja naukowa, prezentacja multimedialna, koncert jubileuszowy, wydanie biuletynu. To tak z grubsza. Jest jeszcze parę pomysłów. mamy super brydżystów. Może się wyrobimy z jakimś małym turniejem, może Wy podrzucicie jakieś pomysły? i dlatego własnie pozwoliłam sobie już dziś dac informację o 100-leci. Niech rosnie w siłę i pomysły na realizację (nie wspomniawszy o rękach do roboty)
  • Anonim

wszystko zapisalam.

czyli jesli znajda sie chetni aktywni to mzna bedzie wykorzystywac teren szkoly do wszelkich spotkan i zabaw..;) i przeciaganac te obchody na jakis tydzien..?

No to proszę ustawiać się w kolejce, żeby ułożyć jakiś grafik spotkań, że nie wspomnę o dezorganizacji życia szkoły. Ale tak powaznie. Zrobimy pewnie jakiś link czy stronę w stronie szkoły. Gdzie będą wszytkie informacje, będzie można się zapisywać na bal, deklarować pomoc itd. Dzisiaj miał spotkanie rocznik matury 1965 ("40 lat minęło jak jeden dzień"), założyli sobie swoją stronkę (dali odnośnik do "Strony Erica Behra" - oczywiście wszyscy wiedzą o czym mówię). Proponuję naprawdę już kompletować koleżeństwo, żeby kogoś nie zgubić po drodze. Archiwum matur jest do pobrania (np. w szkole u Joli), czyli nazwiska (dla przypomnienia współklasowiczów). Żeby mi później lamentó nie było, że ktoś nie wiedział a chciał być czy pomóc.

Po wczorajszym walnym zebraniu Stowarzyszenia sprawa obchodów nabiera przyspieszenia. Lada moment ukaże się na stronie wstępny harmonogram obchodów w przyszłym roku (na początek te daty które już są "zafiksowane" (msza, bal, święto szkoły). Po wczarajszym dniu wygląda na to, że cała sprawa będzie "rozciągnięta w roku" a nie tylko załatwi się wszystko w 1 dzień czy tydzień. A co tam 100 lat ma się tylko raz. i naprawdę nie dla popisania się przed innymi to chcemy zrobić.
    To kto chce się włączyć do pracy (każda pomoc się przyda, nawet jeśli to będzie tylko jedno "kliknięcie" w nr konta!).
    Jak się zaczęło o współpracy to jakoś grono zamarło, a może tylko tak mi się wydaje?
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)