XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Madź

>Wąż napisał
    >coś mi się to nie widzi. Z tego co wiem, do tej pory prof.
    >Zawistowska uczyła tylko klas A i chyba na razie nie
    >będzie tego zmieniać. Jedynym do tej pory (i do tej pory
    >tylko nieoficjalnie ogłoszonym) wyjątkiem jest tegoroczna
    >klasa 2D która narzekała na prof. Stasiaka

??
  • Aniutka;)

Jak spotkanie ma byc 10 to ja tez chetnie sie stawie.
  • Anonim

a jutro w końcu jest?
  • bartek

>Medyk napisał
    >Wolicie miał czy w topach?
    >
    >A tak na stronie, to miałby mi ktoś pożyczyć na sztukę?

pożycz od mamy :)
  • Wąż

>Madź napisała:
    >>Wąż napisał
    >>coś mi się to nie widzi. Z tego co wiem, do tej pory
    >prof.
    >>Zawistowska uczyła tylko klas A i chyba na razie nie
    >>będzie tego zmieniać. Jedynym do tej pory (i do tej pory
    >>tylko nieoficjalnie ogłoszonym) wyjątkiem jest
    >tegoroczna
    >>klasa 2D która narzekała na prof. Stasiaka
    >
    >??
    >

Takie pogłoski chodziły. Co prawda chodziło o prof. Lipińskiego jak się później dowiedziałem, ale miała być w każdym razie na Zawisię, co jak rozumiem w końcu nie doszło do skutku
  • Madź

nie doszło do skutku, co mnie cieszy; )
  • Anonim

podobno Lipton to bardzo dobry fizyk, albo z drugiej strony ponoc ostry choleryk ...
    wlasnie ze wzgledu na stan zdrowia. wszystko podobno.
  • Wąż

Ja tam nie wiem, bo mnie nie uczy, ale to co ja słyszałem potwierdza twoje pogłoski. słyszałem też, że jak ktoś nie jest dobry z fizyki to ma duże problemy żeby zrozumieć cokolwiek z tego co mówi. a zupełnie inna sprawa jest taka, że podziwiam gościa za to, że on nadal uczy w tym stanie zdrowia. jest temu niesamowicie oddany
  • Madź

tak, faktycznie czasem ma takie jakby napady złości, właściwie nie wiadomo o co. i dużo rzeczy przy tłumaczeniu pomija, chyba uważając że są łatwe, skraca mnóstwo rzeczy na raz nie mówiąc o tym i potem ja np nie łapię o co chodzi bo faktycznie nie jestem dobra z fizyki; ) ale jeśli ktoś lubi fizykę i jest dobry to rzeczywiście bardzo dobry nauczyciel.
  • Anonim

jako wychowanek profesora Lipińskiego stwierdzić muszę, że fizyki się faktycznie zbyt wiele nie nauczyłem
    aczkolwiek osoby, które naprawdę chciały i włożyły w to trochę własnego wysiłku, sporo zrozumiały (czym profesor różni się choćby od profa Konarskiego).

natomiast *osobiście* bardzo prosiłbym wszystkich (zwłaszcza pierwszorocznych, którzy jeszcze nie mieli dużego z nim kontaktu i o pewnych rzeczach jeszcze nie wiedzą) o uszanowanie stanu zdrowia profesora i ograniczenie do minimum sytuacji dlań stresujących. wiem, że to może być ciężkie, ale ten człowiek na to zasługuje, zapewniam.
  • Wąż

>фик napisał
    >aczkolwiek osoby, które naprawdę chciały i włożyły w
    >to trochę własnego wysiłku, sporo zrozumiały (czym
    >profesor różni się choćby od profa Konarskiego).

A to ci niby ma znaczyć? uważam, że Konarski jest świetnym nauczycielem i osoby które mają motywację i trochę pracują mogą się nauczyć niesamowicie dużo.
  • Anonim

trudno mieć motywację, gdy się ciągle słyszy, że jest się kretynem
  • Wąż

nigdy nie słyszałem, żeby komukolwiek powiedział, że jest kretynem, a inna sprawa, że robi sobie jaja z kogoś kto nim jest.
  • Anonim

faktycznie, nauczyciel powinien sobie "robić jaja" z mniej zdolnych uczniów. nie mam więcej pytań.
  • Wąż

z "mniej zdolnych" uczniów? Ty chyba naprawdę jesteś kretynem! On sobie robi jaja nie z "mniej zdolnych" uczniów, tylko z ludzi których przyłapie na skrajnej niewiedzy tudzież braku uwagi z lekcji. I "robienie sobie jaj" to też trochę niefortunne określenie. On po prostu zazwyczaj stosuje dobry żart sytuacyjny. Uważam, że jest niesamowicie inteligentnym nauczycielem, który ponadto CHCE nauczyć i naprawdę mu na tym zależy. Sam zostałem kiedyś wyśmiany i nie uważam, żeby to było jakieś bardzo złe. wolę to niż pałę która mi się niewątpliwie należała
  • Anonim

>Wąż napisał
    >Ty chyba naprawdę jesteś
    >kretynem!

w ten sposób nie będziemy rozmawiać. widać wpływy twojego guru.

z mojej strony eot.
  • tadzio

ze strony klasy 3A - pspm.
  • Frizz

spotkanie 10.09: akurat tego dnia wyjezdzamy na integracyjny. lepszej daty nie mogli wymyslic... czyli 1B nie pojawi sie. mam nadzieje ze to nie ostatnia taka akcja (;
  • Wąż

A to bardzo mi przykro, ale wyjazdy integracyjne są ciągle i nic na to nie poradzę. Poza tym zdążycie jeszcze, a akcja nie jest ostatnia i będziemy takowe robić dopóki pogoda pozwoli
  • Frizz

tylko uprzedzajcie
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)