XIV LO im. Stanisława Staszica [1555]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Basso Cantante

to takie dziwne?
  • atea

ja pierwsze słyszę;>
  • Anonim

kto to jest "Ciasowa" bo znam tylko Maciasowa :P.. i o jakie klamki chodzi ? :D
  • ewa tejlor krass

A ty ze Staszica jesteś???
    Jak można nei wiedzieć kto to jest Królowa Ciaś, pani Różowej Sali o Złotych Klamkach i władczyni Porcelany?
  • Basso Cantante

Heh...ja określenie Zakalec poznałem jeszcze przed wstąpieniem w szeregi społeczności staszicowej...więc to pewnie starsze określenie
    dobrze człowieku że jej nie znałeś
    nic nie straciłeś
  • Anonim

Nic? Jak to NIC? :-P

A te niezapomniane lekcje języka polskiego na których mieliśmy zaszczyt zgłębiać niepojęte dla nas (dla niektórych do tej pory; ] :-P) tajniki literatury i sztuki oraz mowy ojczystej? A ta syzyfowa praca jaką było ukulturalnianie nas: wyjścia do teatru ('nieobowiązkowe' oczywiście; ])... Takie przykłady się mnożą i mnoża; ]; D
    Tak nas tam wyedukowali, że człowiek wie teraz co to savoir-vivre; ] A i z książkami już nie jest na bakier (w końcu kto z Was przeczytał prawie dwa razy całą trylogię Sienkiewicza?; ] A ktoś wie jaki to jest hardcore czytać "Czarodziejską Górę" Tomasza Manna?; D) Gdyby nie Wielce Szanowna Pani A. C-C to my przecież ciągle byśmy "plaża intelektualna" byli; ]; D Aaach.... no i te chodzenie do szkoły przez tydzień pod krawatem, żeby się chociaż na tróję wyrobić na koniec roku; D; D; D

Ogółem rzecz biorąc stracił 4 lata świetnej i niepowtarzalnej zabawy :-) ... A może to tylko ja się tak świetnie ubawiłem, bo nie brałem wszystkiego nazbyt serio?... (nie no dobra :-P jeszcze Tomek Czekala, ale to już zupełnie inna historia; D) Reasumując (dobre, nie? :-P; ]; ]), cztery lata bycia Jej wychowankiem dały człowiekowi pełen bagaż doświadczeń; ]

Kamil, 2000"dy"

PS> No i wpadłem przez Was w melancholijny nastrój :-P; ] <błeee>
  • Piotras

staaaary, parę rzeczy można ciasiowej zarzucić ale na pewno nie to że kazała komuś czytać cienkiewicza. wręcz przeciwnie.
  • Anonim

Zarzucić?? Toż ja właśnie *nie* zarzucam :D Doczytaj post do końca :-) No i zwracaj uwagę na emotikony; ]
    Pozdrowienia dla Elyty ze Staszyca; ]; D
  • Basso Cantante

heh.....ale mówiła że chopów każdy dorosły szanujący się polak powinien przebrnąć...
    ja nawet filmu nie obejrzałem....
  • Piotras

fakt, ciężko się czyta to, co napisałeś. jak ciasiowa omawiała akapity chyba nie brałeś tego serio :P (hint: zwracaj uwagę na emotikony)

>> Tak nas tam wyedukowali, że człowiek [...] z książkami już nie jest na bakier (w końcu kto z Was przeczytał prawie dwa razy całą trylogię Sienkiewicza?; ] <<

no więc co chciałeś przez to powiedzieć??
  • Anonim

To fakt :D Ja nigdy nie brałem serio tego co mówiła Pani Ciaś; D Gdyby tak było to bym chyba musiał jeszcze w pierwszej klasie zrezygnować z nauki w tym liceum; ]; D

A co do tego "co chciałem przez to powiedzieć": Pani Ciaś już od pierwszej klasy bardzo intensywnie wzięła się do pracy jeśli chodzi o wymuszanie na nas czytanie książek. Bardzo ciężka/czasochłonna sprawa, ale muszę przyznać, iż wyszło to (przynajmniej mi; ]) na dobre - czytanie interesujących i inteligentnych książek to fajna rzecz :-P (Można koleżanki nowe poznać w autobusie; ] Pozdr. dla Agaty; ]) A to pytanie retoryczne miało być tylko egzemplifikacją tego, iż Pani Ciaś była w stanie zaszczepić (nawet we mnie :-P) chęć (chęć, nie przymus, bo ludzie nie czytali wogóle trylogii (ani "Chłopów"; ]) i też zaliczali :-P) przeczytania książek Sienkiewicza (prawie po dwa razy; ]).
    A to co napisałem to był "skrócony skrót myślowy"; D Wogóle mało i trochę chaotycznie napisałem, bo z czasem było kiepsko i trochę się śpieszyłem :-P Olać to :-P

PS. Ja przez ekranizację "Chłopów" też nie przebrnąłem, nie ma bata :-P
  • ewa tejlor krass

Kolega Kalee to ma ffajnie - czyta inteligentne książki

Prezes nie sprzeczaj się przecież Wam chodzi o to samo

a co do zmuszania do czytania: hehe, jak isę nie ma wpływu na młodzież to się korzysta z terrroru :D
  • Anonim

No dobra :-D 'Inteligentne' może nie jest najlepszym przymiotnikiem w tym wypadku, ale jak się pisze post o 3 w nocy to tak czasem wychodzi :-D

A co do terroru to koleżanka ma rację w 100%; D
  • Basso Cantante

A czy szanowna p prof. zaszczyciła Was obecnością na wczorajszej wigilii klasowej?
    Np. moja niegdysiejsza wychowawczyni, p prof. Gorzała była, mimo że wigilia zaczęła się o 20.
    Ech...a żeby poprawiać nasze oceny z matematyki to nigdy nie chciała zostać nawet godziny....; )
  • Anonim

:-/ Głupia sprawa wyszła... ale podobno została zaproszona dzień przed (cała ta nasza wigilia nie była pewna :-/) no i wiadomo co dalej :-/

Ale za to był p. prof. Lipiński :-D :-P
  • ania z lokami..

aale się uśmiałam.. :D
    fajnie tak sobie po kilku latach poczytać takie kwiatki..
    nie ma jak nauczyciele - indywidualiści.. :D
    szkoda, że czasem późno się to docenia..
| |

Grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XIV LO im. S. Staszica (dawniej Got...

XIV Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)