-
Anonim
cze :)
AMD czyli oczywiście Akademia Młodych Dyplomatów http://www.akademia.diplomacy.pl
Orientuje się ktoś może czy warto tam startować? Ciężko w ogóle się dostać? Na ich stronie pisze, że na 600 podań przyjmują 150 - to nie jest aż tak strasznie źle :). Jednak, nic to za bardzo nie mówi... . Może ktoś ukończył Akademię albo jest w trakcie...
Dzięki za odpowiedzi...
Pozdro :))
-
cadfael
Zalezy od tego, w jakim celu chcesz sie tam dostac.
Warto, gdy:
1. Zastanawiasz sie nad egzaminem do AD/KSAP i chcesz sie wiecej na ten temat dowiedziec.
2. Chcesz poznac ludzi z calej polski, ktorzy chca zdawac do AD/KSAP.
3. Masz duzo wolnego czasu i chcesz weekendy spedzac w Wawie.
AMD jest programem ciekawym, ale dosc mocno sprecyzowanym (ergo chodzi o pewnego rodzaju przygotowanie do procesow rekrutacyjnych do ww.), stad warto tam isc, jesli chce sie tam zdawac. Oczywiscie walory towarzyskie sa rowniez ogromne, ale tutaj pojawia sie pytanie, czy wywalanie kasy na AMD tylko po to, aby poznac ludzi, ma sens :)
Jakby co, wiecej info na prv.
Pozdrawiam,
Seb./ I edycja AMD -
maly huik
Przydały by mi się jeszcze jakieś opinie na temat AMD oprócz tej jednej, która się pojawiła (ogólnie mało informacji tzn opinii na temat samego AMD można znaleść w internecie).
A chodzi mi o opinie odnośnie tego czy warto decydować się na wydanie 2400zł na akademię by tak jak w moim przypadku jedynie:
1. dowiedzieć się więcej na ten temat, bo tak - chcę w jakiejś perspektywie aplikować do AD/KSAP.
Pozostałe punkty w poście wyżej jakoś mnie nie przekonują;) szczególnie właśnie stwierdzenie "pojawia sie pytanie, czy wywalanie kasy na AMD tylko po to, aby poznac ludzi, ma sens"
Dlatego byłbym rad za jakieś dodatkowe info.