-
Anonim
Co sądzicie o dziewczynach/kobietach w straży?? Ja osobiście do niej należę i świetnie sobie daję radę! My-kobiety dajemy sobie radę w ciężkich sytuacjach-nawet przy wypadkach czy pożarach! Dziewczyny! Wpisujcie się...
No dobra-facetów też przełkniemy!!!
<lol> -
i teraz czekam na inteligentną odpowiedź z potwierdzonymi faktami radzenia sobie przy pożarach czy też przy usuwaniu skutków innych zdarzeń....
-
Anonim
-
Rychoo!!!
> SłoniX napisał
>i teraz czekam na inteligentną odpowiedź z
>potwierdzonymi faktami radzenia sobie przy pożarach czy
>też przy usuwaniu skutków innych zdarzeń....
najlepiej o tym jak 20 kilogramowym lukasem wycinałaś poszkodowana osobę w wypadku, lub o tym jak wbiegłaś na dziesiate piętro w pełnym uzbrojeniu, aparatem i gaśnica w dłoni niosąc ratunek potrzebującym...
na bank masę było takich akcji...
-
-
-
Anonim
koelzanka prz y pierwsyzm wypadku nie wiedziala co robic bo my wsysscy zajeci(a to jej pierwsyz wyjazd byl) i co zronbila? zaczela keirowac ruchem pojazdow i zabezpieczac miejsce akcji. zuch dziewczyna oby takich wiecej. a po powrocie do koszar zrobila nam cieplutka herbatke;) -
Anonim
jedna dziewczyna na zmianie na kazdym jrg !
lepsza jakosc obiadow oraz czysciej :) -
Lisek Chytrusek :)
obawiam sie,ze to jest malo realne,bo w wiekszosci kobiety daja do KPPSP :Dale na pewno bylyby lepsze widoki:D -
Seb
no z tymi obiadami i czystością to masz racje:)w której jrg pracujesz?
-
aale co lepiej ?
jeżeli pracujecie w PSP wiecie ilu ludzi brakuje
przyjmowanie zapychacza etatu do kuchni nie ma sensu jeżeli nie ma później z kim pracować przy zdarzeniu -
Seb
-
-
Anonim
witam! :)
należę do Straży praktycznie od początku (początku swego istnienia of course) :P chciałąm zaznaczyć, że do akcji jeździmy razem z siostrą i doskonale sobie radzimy. czy to pożar lasu, budynku czy też jakiś wypadek. nie ma z tym większego problemu.. koledzy traktują nas na równi, więc nie odczuwamy różnicy :) miło się w takiej atmosferze pomaga innym :)
pozdro 998, Marta
-
Rychoo!!!
>Strażak-Pog romca Ognia napisała:
>witam! :)
>
>należę do Straży praktycznie od początku
>(początku swego istnienia of course) :P
>
>
>pozdro 998, Marta
>
<ściana> -
Anonim
-
Nelcia
Dziewczyny w straży powinny być traktowane na równi z facetami... W wielu sytuacjach okazują się "silniejsze" niż panowie... -
Anonim
-
Paweleq
hehehe, to bylo dobre, ale muszę przyznac, ze dziewczyny w strazy rzeczywiscie czasem szybciej myślą, i są bardziej odpowiedzialne niz inni. Ale fakt ze smachanie szczotką idzie im lepiej to tez prawda, mają to w genach; p -
Anka
wiadomo ze aby iść do pożaru w pełnym oporządzeniu trzeba mieć sporo siły ale mysle ze dałabym sobie rade:)(na alarmach przeciwlotniczych w wojsku daje sobie rade), do pozarów jezdze ale zawsze stałe roty wchodzi do płonącego budynku, ja zajmuje sie uzupełnianiem wody w samochodzie, podaje wodę do linii gaśniczych, udzielam pomocy przy ewentualnych urazach czy tez kontaktuje sie z PSK przez radio. Przeważnie my przyjezdzamy pierwsi do akcji i dopiero później są wzywane inne jednostki wiec gdy dojazd jest trudny instruuję inne straze jak dojechać do miejsca pożaru. W mojej osp jest duzo strazaków i nigdy niestety, a może na szczeście nie zgodzili by sie aby dziewczyna cokolwiek robiła a oni stali dlatego tez np przy pożarach łąk zwyczajnie nie ma dla mnie sprzętu, mnie pozostaje dogaszanie linią szybkiego natarcia:)co do lukasa to nie próbowałam ciąć nim samochodu bo niestety nie posiadamy takiego ale z piłą stihl 440 i partnerem radze sobie doskonale:P -
marian998
no to zuch z Ciebie dziewczyna bo te z ktorymi ja mam do czynienia w PSP to nie radza sobie z odpaleniem pil motorowych i pialrek katowych nie mowiac o innych sprzetach, ale oczywiscie sa sytuacje w ktorych radza sobie calkiem niezle chociazby przy udzielaniu I pomocy, pozdro dla wszystkich fireWOman!!!
- Przeglądaj grona w kategorii Praca i Firmy
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
grono dotyczące Państwowej Straży Pożarnej. Uwagi, pomysły, zastrzeżenia... wszystko mile wid...