-
♪♫ Jasio ♫♪
Niebawem będę strażakiem zawodowym- to pewne :) Chciałbym zapytać jak to wygląda z zarobkami? Czy zarobki w jednej PSP mogą być inne niż w innej? Jeśli tak, to od czego to zależy i ile mogą wynosić? Chodzi mi o taki nabór 'z ulicy'.
Z góry dziękuję za info :) -
nie ma innej PSP!!
szukaj w google... znajomość ustawy na pewno się przyda i tam dowiesz się ile można zarobić... Forum strazak.pl polecam - tam dowiesz się wiele. -
♪♫ Jasio ♫♪
Czyli proste pytanie: to samo stanowisko pracy w każdej PSP jest tak samo płatne? W całej Polsce? -
buła
Na uposażenie składa się:
-podstawa zależna od grupy zaszeregowania (która z kolei zależy od zajmowanego stanowiska)
-dodatek za stopień
te dwa dla jednakowych grup i stopni są wszędzie takie same
-dodatek służbowy
-dodatek motywacyjny
zależne od docenienia Twojej służby przez przełożonych
to tak w skrócie i ogólnie (jest jeszcze pare niuansów ale na początek to ci wystarczy)
Wszystkie informacje znajdują się w:
Rozporządzenie Ministra SWiA z dnia 27 lutego 2008 r. w sprawie uposażenia strażaków Państwowej Straży Pożarnej Dz.U. 2008 nr 37 poz. 212
oraz
Dz.U. 2006 nr 142 poz. 1022
Dz.U. 2007 nr 153 poz. 1085
AKty prawne znajdziesz np. w http://www.abc.com.pl
-
-
>♪♫ Jasio ♫♪ napisał
>Czyli proste pytanie: to samo stanowisko pracy w każdej PSP
>jest tak samo płatne? W całej Polsce?
co to jest każda PSP ???!?!?!
Są jakieś różne? -
♪♫ Jasio ♫♪
Z tego co mi mówiło parę osób, to np. w PSP Grodzisk Mazowiecki (blisko Warszawy) płacą więcej niż np. PSP Sochaczew. PODOBNO podwarszawskie PSP są lepiej płatne. I właśnie tu się próbuję dowiedzieć czy to prawda... -
buła
PSP jest jedna (!) i w każdej komendzie są jednakowe zasady.
>Czyli proste pytanie: to samo stanowisko pracy jest tak samo >płatne? W całej Polsce?
TAK
Różnice mogą wynikać jedynie z wielkości dodatku służbowego.
Poza tym do PSP nie idzie się dla pieniędzy, w tej "firmie" trudno jest się dorobić; p
-
♪♫ Jasio ♫♪
No ja wiem o tym :) Ja idę spełniać marzenia :) A dodatek służbowy zależy od...? :) -
buła
-
i od danej Komendy (nie PSP!!!!)
Ale jeżeli myślisz, że różnice są na tyle duże żeby opłacało się dojeżdżać to się mylisz... -
Anonim
Czy ktos mi moze powiedziec około ilu zarabia strażak w JRG po ukonczeniu 2-letniej Szkoły Aspirantów np. w Krakowie?
nie chce dokładnej sumy ooczywiscie!
-
Anonim
tak trudno znaleźć?
Po aspirantce przyjmijmy że dowódca zastępu grupa 7 - 1570zł
Dodatek za stopień mł. asp. - 565zł
Plus dodatki zależne od wielu czynników -
karol b
A PO UKONCZENU SzkołY GłównEJ służby Pożarniczej w Warszawie NA WYDZIALIE inżynierii pezpieczeństwa pożarniczego jekie można otrzymac wynagrodzenie z tytułem młodszy kapitan i inż
- Przeglądaj grona w kategorii Praca i Firmy
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
grono dotyczące Państwowej Straży Pożarnej. Uwagi, pomysły, zastrzeżenia... wszystko mile wid...