-
Artur Kochaniewicz
Witam!
Czy ktoś z Państwa zna tytuł jakiejkolwiek książki w której jest zawarta historia PSP w Polsce? jeśli tak, to proszę o podanie go, ponieważ nie mogę takowej znaleźć bez podania konkretnego tytułu. -
buła
PSP funkcjonuje dopiero 17 lat więc raczej książki o jej historii nikt nie napisał. Na początek proponuję http://www.straz.gov.pl/page/index.... -
Anonim
Chyba że chodzi ci ogólnie o historię pożarnictwa?? Mam kilka w swoim zbiorze, ale dopiero jutro mógł bym podać tytuły i autorów... -
Artur Kochaniewicz
-
-
Anonim
przepraszam, że tak późno, ale dopiero teraz dorwałem się do komputera... co do pozycji książkowych to znam następujące:
"Dzieje Ochotniczych Straży Pożarnych" Józef Ryszard Szaflik z 2001 roku
"Z dziejów Ochotniczych straży pożarnych - Studia i artykuły" pod redakcją Arkadiusza Kołodziejczyka rok wydania 1996.
"Muzea i izby tradycji pożarniczej w Polsce" Anna Przybylska i Eugeniusz Walczak rok wydania 1998.
"125 lat Zawodowej Straży Pożarnej w Białymstoku" Daniel Boćkowski rok wydania 2000.
Dodatkowo widziałem informacje w książkach z cyklu "ABC Strażaka Ochotnika" chyba była to 4 książka dotycząca Materiałów Szkoleniowych do konkursu z wiedzy pożarniczej.... -
Marcin Sienkiewicz
Nie wiem czy Ci się to teraz przyda, ale ja korzystam przy pisaniu swojej pracy z książki Tadeusza Prusińskiego „Straże pożarne Warmii i Mazur – Zarys dziejów.” Prócz tego, co w tytule w książce tej można znaleźć wiadomości nie tylko o Warami i Mazurach. Mam nadzieje, że komuś pomogłem.
- Przeglądaj grona w kategorii Praca i Firmy
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne