Państwowa Straż Pożarna [719]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ile macie przy robieniu sawnej ????? Piszcie prosze !!!!!!
  • Herman

to zależy jakiej,
    jeśli chodzi o 2 odcinki to ok 12s
    jeśli o 4 (wg. CTiF) to nie pamietam :)
  • arczi

u nas bylo podobnie w starym skladzie a cala bojowka 44s
  • Anka

my nie robimy ssawnej:-)))
  • arczi

E to najlepsza zabawa was omija!!!!
  • Anka

ssawniaki???i tak bym tego nie robiła bo jestem w I rocie:-P a obawiam sie ze czas byłby marny.
  • buła

eee tam, napiszcie ile macie przy robieniu ssawnej prawidłowo zabezpieczonej linkami, dokreconej kluczami i z pływakiem; )
  • Anka

u nas chłopaki rzeczywiście dokrecają ssawniaki kluczami ale z linką to sie chyba nie spotkałam (oczywiście mam na mysli zawody, bo linia jest zabezpieczana przy czerpaniu wody np z rzeki)
  • Anonim

POZDRO
    Kto z was wybiera się na powiatowe zawody do błonia???
  • Anonim

ja majac 13 latr rozwijalem ssawna dwa odcinki z moim bratem o rok mlodszym w 16 sekund :D Wydaje mis ie ze calkiem nie zle jak na wiek :)
  • Herman

pływaka nie używa się nawet na CTiF
    a ile mieliśmy podczas zawodów wg. tego regulaminu - nie pamietam :)

co do 16s w wieku 13 lat to wynik rzeczywiście imponujący

pozdr.
  • Herman

aha dla tych co nie wiedzą na zawodach wg CTiF są 2 linki: zabezpieczająca i spustowa, klucze itd itp, jest nawet napisane którą nogą, co, gdzie i jak, ale pływaka nie ma :P
  • Anonim

O dziex......Pozdro dla wszystkich strażaków!!!!!!!!!!!!!!!
  • Piotrek G

Nie wiecie może czy będą zawody MDP w powiecie legionowskim??
  • Rychoo!!!

Wszystko ładnie i pieknie ale...

czy ktos z Was startuje w zawodach pożarniczych PSP bo tu słyszę tylko o OSP(chociaż w PSP też jest bojówka) ?

Ja obecnie przygotowuję się do Mistrzostw Województwa w Sportach Pozarniczych (21-22 maj) a w międzyczasie do Międzynarodowych Mistrzostw Polski Grup Ratownictwa Wysokościowego (24 czerwca).

startuje ktos?

Chodzi mi głównie o Wysokościówkę; )
  • świetny

ja slyszalem ze we wrzesniu maja byc w powiecie legionowskim! ale przedtem jeszcze zawody na wodzie z ratowaniem topielca i takie tam chyba w czerwcu!! poprawcie mnie jezeli sie myle :P
  • Piotrek G

ale te we wrześniu to MDP
  • Anonim

Ja z kolega sawna robimy w 16 sekund chyba dobry czas !!!!! Teraz mamy zawody gminne w załubicach 4 czerwca !!!!!!!!!
  • Anonim

Czy wie ktos o co chodzi bo komendant PSP Wołomin zarzadził ze MDP mają troche inne zawody na czym one polegaja ??????
  • ..::Gutek::..

Chyba tylko tym że nie łączą ssawnych bo ssawne już będą wsadzone do basenu
| |

grono dotyczące Państwowej Straży Pożarnej. Uwagi, pomysły, zastrzeżenia... wszystko mile wid...

Fotki

Miejsca grona (0)