Street Kicks [3159]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kac.

Bynajmniej nie jest to ogłoszenie szewca, ale chyba każdego doprowadza do ciężkiej kurw...y, jak jego zajebisty obuw za ciężki hajs (choć nie zawsze) i trudno dostępny styka się z kurzem, wodą, błotem i tym podobnymi "wadami" aka "przygodami" jak zwykle bywa przy eksploatacji butów.
    A zatem jest to miejsce odnosnie wymiany doświadczeń i rad, jak zaradzić eksploatacji obuwia.
    Pozdrawiam i zapraszam...

Post Scriptum:
    Życzę, aby jak najrzadziej... hehe
  • kac.

A zatem może zacznę, mam pytanie odnosnie moich AM ONE (niestety zamszowych) czy ktos ma jakis dobry patent na czyszczenie obuwia zamszowego (jasnego) z kurzu?? Zakupiłem specjalną szczotkę u pani w obuwniczym za równowartość 4 piw i zasadnioczo g... mi z tego przyszło...

Big Up!
  • Anonim

sposob mojej babci-zabrudzenia wycierc trzeba wysuszoną skorką od chleba[jednak chyba rodzaj pieczywa nie ma tu wiekszego znaczenia]-w ten sposob ździera się ta najbardziej zniszona warstwa

sposob wyprobowany,efekty nie najgorsze,tylko nie mozna przesadzic bo z zamszu nic nie zostanie
  • Anonim

ja juz nigdy nie kupie zamszowych butow :P
  • tura

ja moje biale buty w zime (czyli pluche) konserowałem jakims przeterminowanym kremem do rąk czy tam twarzy ,takim najzwyklejszym. dzięki temu po sofixach nieco lepiej splywal brud i nie przemakaly tak szybko.
  • kac.

Jeśli chodzi o krem do rąk czy jakis tam inny , np. najzwyklejszy Nivea, co go mozna nabyc w każdym kiosku i smarowanie nim obuwia to jest zajebisty patent raz na jakiś czas, nie tylko na zimę. Polecam również.

A z tą skórką od chleba to spróbuję, dzięki za radę:>
  • Kanar

Spytaj babci, czy nie ma jakiejś rady na białą skórę. Bo strasznie łatwo się brudzi, a po kilku myciach skórka mi się zciera...:P
  • iagoodka

do zamszu i nubuku zakupiłam kiedyś w Niemczech taką specjalną kosteczkę do czyszczenia- coś jak pumeks. ładnie czyści ale nie można przesadzać z naciskaniem, żeby za mocno nie zetrzeć; p myślę, że bardzo podobnie właśnie działa wyżej wymieniona skórka od chleba :)
    a co do białych bucików to widziałam ostatnio u znajomej jakąś specjalaną pastę czy krem właśnie do białych butów, nie pamiętam nazwy ale mówiła, że jest zadowolona z niej. także szukajcie a znajdziecie; p
  • Kanar

Dzięki :)
  • Tomekingdom

co myslicie o wrzuceniu do pralki na jakies 30 stopni? mam jedne granatowe i mam dylemat. a przez to ze granatowe to nigdy nie bylo widac; p no ale bloto jest bloto;/
  • Anonim

nie raz prałam buty w pralce. oczywiście nie zamszowe.
  • Anonim

jak szmaciane to mozna spoko prac
    nie radze prac skory i zamszu-strasznie twradzneją i tracą kształt

jak juz ktos jest na tyle zdesperowany by jednak prac to nie suszyc w piecyku,suszarce czy orzy grzejniku
  • .troy.

ja tez mam zamszowe i mam problem... Lewy mi sie lekko przybrudzil z przodu i nie wiem czym to wyczyścic... na foto widac lekką różnice... :/

http://img253.imageshack.us/img253/...

god damn!
  • Kanar

łoooojj, chciałabym, żeby moje najki były takie czyste...:PP
  • Anonim

dlatego nigdy juz nie kupie zamszowych butow:D
    dobra to ja mam inną sprawe-jak czyscic wnetrze buta?(kurwa w moich jest biale-tez nie kupie juz takich)
  • .troy.

wczoraj bylem na balecie.. full ludzi... oczywiscie nike ostro dojechane. I mysle sobie - sprobuje tym chlebem. I co? normalnie az niemoglem uwierzuć! tarłem sobie 2-3 dniową skorka chleba zamsz i bucik czysty! zobaczcie foto. Po lewo jest wyczyszczone skórka chleba. A po prawo brudne.... choc na zywo i tak byly bardziej brudne.

http://img253.imageshack.us/img253/...

POLECAM TEN SPODOB!
  • the sun rises in the east

Skóry nie wolno poraktować wodą - najzwyczajniej w świecie pęka.
    Do białych polecam 4 metody: bezbarwna pasta do butow + miękka szczoteczka, najzwyczajniejsza pasta colgate + miękka szczoteczka do zębów [ale nie Wasza :>] , krem nivea, mleczko do skóry np. wybielające, które kosztuje około dychy w Deichmanie] - każda metoda dobra, a efekty widoczne.

A co do zamszu. To gumka do ścierania też pomaga :>
  • tura

:O to moze dlatego mi moje reeboki padły po pół roku ,dość często myłem je wodą ... o cholera, to niby jak mam je myć? bezbarwnapastą moze po umyciu ale kurzi brud trzeba najpierw czyms umyć :>
  • the sun rises in the east

mówie Ci kup mleczko do czyszczenia skory w deichmanie
  • Anonim

pasta do butow wysusza bardzo skore...
| |

Forum dla miłośników wszelkiej maści lifestylowych butów sportowych - runnerów, bu...

Fotki

Miejsca grona (0)