- 1
- 2
-
...
czy mozliwa jest w Polsce rejestracja samochodu RHD (kierownica po prawej stronie)? -
Panicz Życiem Zmęczony...
-
Anonim
nie jest mozliwa legalnie.
siedze w businessie, wiec jak cos to pytaj. -
Przekładki BMW
-
-
...
wlasnie mam nagranego Nissana Skylina.
Kolega w Japonii mieszka i moze mi zalatwic za grosze R32 z silnikiem 2,0...
Nie ma zadnych problemow z rejestracja i przegladami?
Zaley mi na samochodzie ale zakup bedzie oplacalny jezeli nie bede musial robic konwersji RHD do LHD. -
Przekładki BMW
z tego co wiem to zarejestrujesz tylko ze dostaniesz żółte blachy i bedziesz miach cholernie drogie przeglądy auta niewiem czy w tym przypadku nie lepiej jednak poswięcić kasy nie nie zrobić go "normalnym'' -
Anonim
Skyline'a normalnym?? Sądze że lepiej płacić już za te przeglądy;)
Poważnie dostaje sie żółte blachy na kiere po prawej?? A żółte to nie są dla zabytków? -
Przekładki BMW
hehe tak ten sky co jezdzi w pl z kierą po prawej o ile dobrze pamiętam to ma zabytkowe blachy -
barte.k
chyba wlasnie jest tak ze bez problemu da sie rejestrować rhd tylko jako kolekcjinerskie.
znaczy musze spelniac kryterium wieku, lub jakos to obejsc.
na biale blachy chyba nie ma opcji -
Anonim
a tak z ciekawosci. moge wiedziec ile (w przeliczeniu na PLN) bedzie kosztowal ten skyline? -
Michał
mój kolega kupił ostatnio Calibrę z Anglii, nie przerobił jej na LHD i normalnie zarejestrował i ma białe blachy. -
tomwaś
Czytalem jakies ogloszenie na allegro samochodu RHD (chyba omega) i tam pisal gosciu ze przelozenie na lewa strone kosztuje 3000zl.
W Skylinie pewnie drozej ale z kierownica po prawej stronie to troche niebezpiecznie jezdzic (szczegolnie przy wyprzedzaniu - nic sie nie widzi); / -
Gruby lost in the world
no też widziałem Roveraq RHD na polskich białych blachach. Jak zwykle na wszystko jest patent. -
Michał
Pytanie tylko czy da sie przelozyc? Wiekszosc samochodow ma mocowania dla przekladni kierownicy po obu stronach i wtedy nie powinno byc problemu. W takim wypadku pozostaje tylko kwestia ze potrzebujemy lewego drazka krotszego a prawego dluzszego a nie tak jak dotad. Tak wiec moze okazac sie konieczna wymiana przekladni jesli nie da sie ich zdemontowac. Natomiast jesli rpzekladnia znajduje sie podrodku to juz pozostaje tylko srodek.
Do tego dochodza pedaly, o ile gaz i sprzeglo nie ma problemu bo ida linki w pancerzach(chyba ze czujnik gazu przy pedale) o tyle hamulec wymaga przeniesienia pompy hamulcowej na lewa strone. Reszta to juz kosmetyka, znalezienie deski do naszej wersji -
Michał
No i jeszcze swiatla. Tak czy inaczej trzeba zmienic. O ile w Japonii sa symetryczne jak w USA to dla kierowcy nie ma to znaczenia, tylko przepisy. Ale jesli sa niesymetryczne i swieca odwrotnie to zwyczajnie nie beda oswietlaly tej czesci drogi ktora potrzeba -
Panicz Życiem Zmęczony...
W przypadku SKYLINE'a nie ma ZADNEGO problemu z zarejestrowaniem go w Polsce mimo kierki po prawej stronie... -
K T
>PaNiCz ŻyCiEm ZmĘCzOnY... napisał
>W przypadku SKYLINE'a nie ma ZADNEGO problemu z
>zarejestrowaniem go w Polsce mimo kierki po prawej
>stronie...
przerobienie RHD na LHD to tez bez wiekszych klopotow, jest jedna firma ktora sie tym zajmuje w PL. Najwiekszy klopot do deska ale da sie zalozyc od s14 i po klopocie.
pzdr -
Anonim
-
Anonim
-
barte.k
mienei przesiedleńcze można bylo do pewnego momentu, teraz juz nie mozna, z tego co ostatnio gdzies czytalem w necie
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne