-
Anonim
Czy ktos może ma doświadczenie w tego typu modyfikacjach i chciał by sie podzielić informacjami na ten temat... -
Anonim
-
Skuniosan
-
Anonim
Chce zmienic w swoim Passacie 1,8 T skrzynie na manualna bo automat to nie to a o komputerze owszem pamietam :)
Modyfikacje jakie chce przeprowadzic to oczywiscie skrzynia i wirus :P w komputerze:) A pozniej zobacze... Narazie najwazniejsza jest dla mnie skrzynia i szukam kogos kto mial juz cos takiego za soba lub cos slyszal o tym...
-
-
Anonim
-
Miśku
a mnie interesuje przerobienie nyse s14 z automata na manula ma ktos doswiadczenie z tym modelem?? -
Skuniosan
wejdz na turbokillers.com tam bedziesz mial wszystko o nysach i tego typu temat tez jest przerobiony -
Specter
W przypadku takiej modyfikacji polecam sprzedanie calego samochodu z automatem i kupna w manualu.
Koszmarnie duzo jeb...nia, a cala operacja wyjdzie drozej, niz operacja sprzedam\kupie caly samochod -
Anonim
Tak jak pisal Specter , to jest kosztotworcze i nieopłacalne, wiec należy zastanowić się nad zmianą auta lub kupnem 2 do przerobrek.
Bart z motyką na księżyc ... to tak jakbym wpadł na pomysł zmienić sobie w RS-ie na tiptronic; ) -
Anonim
Zmiana auta odpada bo za bardzo lubie ten samochodzik :) Ale nadal mysle nad tym zeby przerobic na manuala(sprowadzalem samochod ze stanow a tam wiadomo jakim rarytasem jest manual)
a motyke juz mam wiec tylko teraz ruszac na ksiezyc :)
A Pablo trzeba pogadac z Panem Heniem i moze da rade do RSa wsadzic tiptronic; ) -
Specter
Nie wiem jak jest w Passatach, u mnie np. tunel w samochodzie z automatem jest mniejszy niz w tym z manualem, takze do calej operacji dochodzi jeszcze powiekszanie tego tunelu. Mi BRT z TomaRacing powiedzial, ze przy bardzo dobrych wiatrach operacja wyniesie ponad 15000zl, ale znajac zycie wyszlaby ponad 20000zl.
Poza tym majac manual fabrycznie nie bedzie sie to to sypac, a z takimi przerobkami wiadomo jak jest...
No i nie zapomnij o dorabianiu sprzegla, kolejne dziurawienie karoserii -
Anonim
Rozmawialem z chlopakiem ktory przerabial w BMW serii 5 wlasnie z automatu na manuala i wyszlo go to z nowa(czytaj manualna kupiona na gieldzie:) ) szkrzynia okolo 3 000... Myslalem ze to w takich granicach sie zmieszcze ale SPeCTeR jak piszesz ze az tyle to szkoda sie brac za to i lepiej zostawic taka skrzynie a zrobic wirusik i ewentualnie pozniej turbinke... -
Specter
Mowilem na przykladzie Supry. Zakladalismy, ze uda sie kupic skrzynie za 6 do 7 tysiecy. -
Anonim
-
BeeMiX
No tak, Getrag V160 troche kosztuje, ale starcza na całe życie; )
To tyle pierdolenia jest ze zmianą skrzyni z A340 na Getraga ? W tym tunelu to dużo roboty? Wydawało mi się że poza sprzęgłem itp pierdołami to skrzynia wchodzi bolton -
Specter
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...