Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

mialem to juz wczoraj napisac ze samochod dostal nowe zycie i ze na dodatek ciezkie :) po wczorajszej nocy nie mam zludzen to auto nie jest do jazdy na wprost tym trzeba zapier... bokami bo inaczej sie meczy
  • Anonim

Milek nie wkleje tu tego linka do twojego wykresu bo przypomina mi on palplitacje serca dziadka ktory omylkowo zazyl corhydron czy jak to sie tam pisze :) a nastepnie nastopil zgon ......
  • Michał

Jak ktos wczesniej zauwazyl ustawienia "eko" czy tez "na zime" daja uboga mieszanke. A uboga mieszanka to duzo wyzsza temperatura spalin. Jesli ktos ma czujnik EGT-temperatury gazow wylotowych to dobrze. Ale jak ktos nie ma to mozna niezle przegrzac sprezarke
  • Skuniosan

No i bardzo fajnie ze udalo sie dojsc do porozumienia z autem ....

Tak tez myslalem ze po paru delikatnych poprawkach po drucie da sie z tego cos uzyskac

Powodzenia przy dalszych modach ... jakie jest teraz cisnienie ?
  • Romek

W tej chwili pompuje - 0,7 bar od jakichś... 3 tyś obrotów - i zaczyna opadać powyżej 6 tys obrotów do 0,5. Z tego co wiem to maks tej turbiny - (T25).

Jak będę miał tylko chwilę to podjadę jeszcze raz się zhamować - wtedy będzie wynik przed i po uratowaniu auta. Mysle ze ok 200 powinno być.

A i jeszcze co do druciarstwa.. to nasz samorodny tuner skrócił cięgło akuratora o niewiadomą ilośc mm. Narazie tak jeżdzę ale akuator jest do wymiany.

I na koniec złota myśl.
    UWAGA - nie dawajcie "tuningować" swoich samochodów amatorom. jeździjcie do sprawdzonych firm i osób - bo przyoszczędzając stówę czy dwie.... możesz stracić dużo więcej.
    Zapłon miałem tak ustawiony że mółg pójśc rozrząd. A silnik na nowych częściach dopiero co złożony...
  • Romek

I jeszcze jako ciekawostkę powiem że przedwczoraj miałem pojedynek z Mercedesem ML w wersji 55 AMG i z zatrzymanego ze świateł do 140 jechaliśmy równo a było ślisko.
  • Anonim

>Majkel napisał
    >Jak ktos wczesniej zauwazyl ustawienia "eko" czy tez "na
    >zime" daja uboga mieszanke. A uboga mieszanka to duzo wyzsza
    >temperatura spalin. Jesli ktos ma czujnik EGT-temperatury
    >gazow wylotowych to dobrze. Ale jak ktos nie ma to mozna
    >niezle przegrzac sprezarke

Hehehehe jak do tego doszedłes Michał ?? ; )
  • Anonim

ta majkel troche popuciles co zes jaral ?

Mielek ty maly oszuscie pompuje ci w piku 0.9 a spada do 0.7-0.6 wiec nie klam mi tu :) A i miales tez jeszcze jeden pojedynek .............................. ......... :) elczikodrifttuningblowoffcarem .
  • Anonim

>building in progress napisał
    >ta majkel troche popuciles co zes jaral ?

Raczej nie tym tonem, bo to mój znajomy, kwestia tego, ze bylo już to powiedziane na początku.
  • Anonim

a co mnie to obchodzi i nie pouczaj mnie, nie podoba cie sie to nie czytaj koniec tematu.
  • Michał

A fakt, przeoczylem "Masz ubogo, ale to 14,5 to jeszcze nie tragedia, ale wyżej niestety tak, uważaj bo Ci tłoki spłynął; )"
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)