-
Anonim
>pssst napisał
>najlepiej mieć znajomego z amerykańskim obywatelstwem:]
>wtedy ściągasz wszystkie części jako gift albo na niego
>i nie ma żadnych podatków. zresztą i tak nie każda
>przesyłka przez cło przechodzi. relatywnie i tak wychodzi
>dużo taniej.
gówno prawda... raz się udaje, raz nie... cześciej to drugie...
-
Pierdolony Skurwiel
>sane [Czachson] napisał
>gówno prawda... raz się udaje, raz nie... cześciej to
>drugie...
>
Racja to zalezy (chyba od ich humoru), czasem puszczaja czasem nie..
-
Gruby lost in the world
a nawet nie licząc cła opłata sama dla firmy kurierskiej przy wysyłce skrzyni a co dopiero samego silnika to gabaryt plus waga i duże pieniądze wychodzą. -
Anonim
>sane [Czachson] napisał
>gówno prawda... raz się udaje, raz nie... cześciej to
>drugie...
nawet z cłem wychodzi dużo taniej:]
wiadomo bez układów nic nie zrobisz na ale litości...cały kontener kosztuje 1000$ więc jeżeli za 3500$ dorywasz RB26DETT z całym osprzętem, turbo, skrzynią
udowodnij mi jak się w okolicy10k pln mieścisz przy takim zakupie w Polsce:>
i cały czas zakładamy kontener do którego wchodzi cała fura i jeszcze jest luz:]
jasne że raz się udaje a raz nie ale tak czy siak nie ma możliwości na tym stracić
ściągałeś cokolwiek na obywatela amerykańskiego do polski??:>
jeżeli obywatel amerykański ściąga cokolwiek gdziekolwiek dla siebie na własny użytek to absolutnie niczego nie płaci:]
-
-
Anonim
>pssst napisał
>>sane [Czachson] napisał
>
>>gówno prawda... raz się udaje, raz nie... cześciej to
>>drugie...
>
>nawet z cłem wychodzi dużo taniej:]
>wiadomo bez układów nic nie zrobisz na ale
>litości...cały kontener kosztuje 1000$ więc jeżeli za
>3500$ dorywasz RB26DETT z całym osprzętem, turbo,
>skrzynią
>udowodnij mi jak się w okolicy10k pln mieścisz przy takim
>zakupie w Polsce:>
ale o czym nawijasz w ogóle? z tego co pamiętam, to gadka była o skrzyni do B-serii, którą chciałeś wysłać jako GIFT (!!!), a nie o całym kontenerze części i silniku do Skyline'a :/
>i cały czas zakładamy kontener do którego wchodzi cała
>fura i jeszcze jest luz:]
>jasne że raz się udaje a raz nie ale tak czy siak nie ma
>możliwości na tym stracić
no jak ściągasz grubsze graty lub całe fury, to pewnie nie stracisz...
>ściągałeś cokolwiek na obywatela amerykańskiego do
>polski??:>
>jeżeli obywatel amerykański ściąga cokolwiek
>gdziekolwiek dla siebie na własny użytek to absolutnie
>niczego nie płaci:]
owszem ściągąłem silnik do motorówki i dojebali cło oraz VAT wg swoich idiotycznych przeliczeń i wyszło może i taniej, ale za taką różnicę w cenie to nie było warto zawracać sobie głowy ściąganiem tego z USA...
-
Sajnek
Audi S4 C4 2.2T
Za te pieniazki cos juz znajdziesz, silnik rozwojowy i nie jezdzisz pudełkiem bez wyposażenia. Taki w gruncie rzeczy cichy killer, jest szansa ze np. kombi nie katowane przez pokolenia młodych napaleńców. -
Anonim
nałożyli podatki na obywatela amerykańskiego który ze stanów swoje mienie przewoził do polski? coś się w zeznaniach mieszasz bo to jest niemożliwe:]
silnik nissana to był przykład:]
prosze.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-...
silnik...skrzynia...osprzęt.
kupisz taniej niż za 5000 taki komplet w polsce?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-...
wprawdzie nie seria b ale h22 + skrzynia + dyferencjał o zwiększonym tarciu...2000$...
a myślę że jak tam zadzwoniłoby się i porozmawiało to by Ci wszystko do hondy ściągnęli..
nie chce mi się szukać po stronkach ze sprzętem do jdm ale myślę że skrzynie z komputerem do serii b trafi się za 500dolców:] kwestia chęci
a kontener był odnośnie przeżywania jaka to droga jest wysyłka bo jeżeli ktoś się zepnie to wejdzie w spółę z paroma osobami i sobie ściągnie co potrzeba :]
przecież nikt nie będzie sobie pojedynczej uszczelki cometica za 100 dolców zamawiał bo dodatkowo połowę tego wyniesie wysyłka:] no to jest akurat logiczne -
Sajnek
Ale po co wy mu wciskacie silniki? Szukacie mu na sile rodziny w USA itd jak on samochodu nie ma ?
I zanim sie bajki ludziom wciska prosze poczytac:
http://www.streetracing.pl/forum/Sz...
A jak dalej wierzysz ze jak znajdziesz silnik za 2kUSD w USA a sprzedasz go za 10k PLN w PL to nie wiem co ty tu jeszcze robisz na gronie, sprzedawaj samochod i handluj silnikami... na nowego GTR`a zarobisz. -
Anonim
>Cinuś ® napisał
>Ale po co wy mu wciskacie silniki? Szukacie mu na sile
>rodziny w USA itd jak on samochodu nie ma ?
>
>I zanim sie bajki ludziom wciska prosze poczytac:
>
> http://www.streetracing.pl/forum/Sz...
>
>A jak dalej wierzysz ze jak znajdziesz silnik za 2kUSD w USA
>a sprzedasz go za 10k PLN w PL to nie wiem co ty tu jeszcze
>robisz na gronie, sprzedawaj samochod i handluj silnikami...
>na nowego GTR`a zarobisz.
1)
czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudności czy przykrość?
nie wciskam mu żadnego silnika tylko zaczęło się od tego ile kosztuje manual do b serii i uważam że można kupić to dużo taniej w stanach niż w polsce co starałem się udowodnić na jakiś wymiernych przykładach bo z lenistwa nie chce mi sie znaleźć konkretnie samej skrzyni.
2) czy ja wyglądam na handlarza silnikami do hondy albo nissana?:] napisałem jedynie o możliwościach jak za rozsądną kasę można coś fajnego złożyć dla siebie
3) a moją kasą się nie przejmuj :]
chyba że chcesz zrobić darowiznę na moją rzecz bo ekstra kasa zawsze się przyda:]
-
Sajnek
Spoko, nie spinaj sie.
Pokazales raz i wystarczy, po co teraz drążyć temat, a koleś dalej nie wie jaki kupić samochód.
peace -
Anonim
no tak
uważam że i tak, on sam musi wybrać sobie samochód bo tak naprawdę w tym zakresie cenowym jest bardzo duży wybór.
kwestia czego on wymaga od samochodu, jakie plany na przyszłość z nim wiąże, czy chce rwd, fwd czy awd, turbo czy n/a, jakiegoś sleepera czy coś co zawsze się będzie rzucało w oczy...
wydaje mi się że takie doradzanie i tak nic nie zmieni
wychodzę z założenia że samochód kupuje się sercem i dopiero jak już się wsiądzie do konkretnego to się po prostu wie że ten będzie idealny.
można mu pomóc jedynie w wyborze konkretnego egzemplarza ale okreslić się musi sam.
są też mniej znane samochody od tych które były wymieniane które można kupić za bardzo małą kasę i mają potencjał.
mnie osobiście ostatnio zafascynował poprzednik eclipse i 3000gt czyli STARION.
2,6l + turbo +RWD + niska waga pojazdu (starsza furka)
http://www.otomoto.pl/index.php?sec...
proste jak konstrukcja cepa, bardzo skuteczne, z dużym potencjałem:]
czy stara RX7
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...
ogromny potencjał
-
Anonim
>pssst napisał
>nałożyli podatki na obywatela amerykańskiego który ze
>stanów swoje mienie przewoził do polski? coś się w
>zeznaniach mieszasz bo to jest niemożliwe:]
sorry nie doczytałem, że sam ciągnął na własny użytek... -
RIKOPOLAND
http://www.otomoto.pl/index.php?sec...
Wypruj z niej wszystko Wsadz kubełek i Baw się dobrze... :-D
Pamiętaj przedni napęd jest dla dziewczynek !
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne