Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Janek

czy oplaca sie wkladac w seata toledo II 1.8 20V z przebiegiem 280k km jakies modyfikacje? silnik mimo tylu kkm jest super sprawny, nawet nie bierze oleju, cicho chodzi itp, jest caly wypieszczony a mam okazje go kupic po dosc atrakcyjnej cenie. wiem ze jednostki w takich seatach daja sie w miare latwo modyfikowac, tylko pytanie czy sam silnik przetrzyma jakies mody?
  • Romek

Do seta z takim silnikiem.. drogi już dawno są przetarte (jeśli jest to model z turbo). Ale z takim przebiegiem - podnosząc moc bardzo ryzykujesz moim zdaniem.
  • Janek

no wlasnie o to chodzi - ryzyko do zysku, to jest wersja bez turbiny
  • Kris

wszystko sie da, uturbic tez sie da :D:D , choc przy takim przebiegu nie ruszal bym nic!! Ja przeprowadzilem tuning przy mniej wiecej 100 tys km
  • Anonim

Zależy od Twojego podejścia do tuningu. Jeśli chesz uturbić wolnossaka nie wymieniając szeregu części (sprowadza się to do remontu generalnego silnika) to odradzam. Rachunek ekonomiczny też mówi, że taniej kupić seryjne 1,8T. Jeśli masz 20VT i chcesz wgrać program to nie ma żadnych przeciwwskazań pod warunkiem, że najpierw doprowadzisz silnik do stanu bardzo dobrego lub stwierdzisz, że w takim stanie silnik się znajduje. Dobry program skraca żywotność silnika o 3-5% (tak twierdzą specjaliści wydający niemiecki TUV), ale jeśli coś w nim nie działa prawidłowo to ryzyko awarii zwiększa się radykalanie.

Komentarze w stylu "nie bo nie" są przejawem głupoty i tuningowej ignorancji.
  • Janek

dzieki za info, chyba nie ma sensu sie bawic tym silnikiem, ewentualnie swap, ale na to nie mam teraz kasy :(
  • RIKOPOLAND

JA BYM SEATA NIE KUPOWAŁ

wiem wiem VW i grupa.... ....ale to seat:-/ no i przebieg... silnik silnikiem a jką on ma kondycje układu jezdnego... a czy skrzypi w środku na zakrętach :-p... to seat buu

Ja proponuje (domyślam się ze Planujesz kupic auto sobie jakieć)...
    więc proponuje byś zadał sobie bważne ale to bardzo ważne pytanie..

Jakie samochody są samochodami, które słyną z dobrej konstukcji zawieszenia i silnika, które śłyną z niezawodnośći w którym byś dobrze się czuł... tak Możesz wybrać markę (nie koniecznie model) ze swoich marzeń...

Potem z ów wybranych marek rozglądnij sie po modelach w przystępnej dla Ciebie cenie... wybierz najleprzy warjant... weż Tate/wujka/kolegów znawców aut i pojedz obejrzyj fure.... zabież auto do ASO... upewnij sie że nie zadużo kasy Będziesz musiał włożyć w wózek... no i wreście kup GO i ciesz się ze jeżdzisz czymś dobrym...

Ale wszystko zależy od Ciebie, bo to co ja pisze to równie dobrze może być takie piredol#ni#...

Ja seat'om z góry dziekuje...
  • Janek

tu jest troche inna sytuacja - mam obecnie Alfe 145 i jestem z niej bardzo zadowolony, ten seat to sluzbowe auto mojego ojca a ze firma go sprzedaje to bedzie po atrakcyjnej cenie. ten konkretny model jest w bardzo dobrym stanie - mimo takiego przebiegu, to nic nie trzeszczy i nie skrzypi. zawieszenie i silnik jak juz pisalem sa w super stanie. poza tym jest niezle wyposazony. tylko dlatego rozwazam ten zakup.
  • RIKOPOLAND

acha ... jeżeli cena jest naprawde atrakcyjna... to...

ale z dwojga złego ... sam nie wiem... praktycznie nic nie wiem o kondycji Twojego auta i Seata. Ale raczej taki przebieg Seata odstrasza mnie... bo teraz sie nic nie dzieje... bo jak przypuszczam servisem zajmuje się firma i wszstko jest na czas w ASO robione (tak sie domyslam jeżeli to auto firmowe). Firmie to się opłaca amortyzacja, faktury netto... samochód na siebie pracuje etc. A jeżeli teraz Kupisz to auto i przy przebiego 300K coś się zacznie dziać... to i ciężko bedzie naprawić auto a jeszcze gorzej sprzedac... by nie stracić...
  • Lelon

Czegos nie rozumiem:
    kupujesz samochod z mysla o tym zeby nie stracic kasy sprzedajac go po np. roku? normalne ze straci na wartosci, a czy auto ma 200k km czy 250k km to nie ma takiej duzej roznicy(oprocz bariery psychologicznej)
  • Janek

tu chodzilo o to ze jesli kupie go za 10k to po roku jego wartosc rynkowa bedzie ok 13-14 (po tyle mniej wiecej chodza), a jak w niego wladuje 5k na naprawy to strace. dobrze zrozumialem?
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)