-
TT
Witam,
Do maja planuję budowę nowej karoseri typu wide body z carbonu, wsadzenie kółek 20''x15'' z oponami 455 aby była trakcja. Wzrost mocy do 1400 KM. W roku 2007 pojechać ponad 400km/h
Czy myślicie, że mój projekt ma szansę powodzenia?
Jakby się nie udało to na otarcie łez wsadzam high endowe car audio - bedzie dociążona tylna oś hehe -
KOSMITA
-
Molako
-
Anonim
>TT napisał
>Witam,
>
>Do maja planuję budowę nowej karoseri typu wide
>body z carbonu, wsadzenie kółek 20''x15'' z
>oponami 455 aby była trakcja. Wzrost mocy do 1400 KM. W
>roku 2007 pojechać ponad 400km/h
>
>Czy myślicie, że mój projekt ma szansę
>powodzenia?
>
>Jakby się nie udało to na otarcie łez wsadzam
>high endowe car audio - bedzie dociążona tylna
>oś hehe
na f.sr.pl cię już wyśmiali i olali to tu wpadłeś małolatki wyrywać ??
pzdr -
-
Anonim
No to ja na przekor wszystkim powiem ze supra Piotra zawsze mi sie podobala i mimo ze nie spelnila oczekiwan 1/4 mili uwazam ze to byl bardzo udany projekt zwlaszcza ze powstal na bardzo dobrych i drogich podzespolach. Niesety jestesmy takim spoleczenstwem jakim jestesmy i nic z mentalnoscia Polakow nie da sie juz zrobic ale tak naprawde 99 % osob chcialoby miec taka supre w garazu -
JEFF
Wiele osób chciałoby mieć taką suprę.
Też bym się nie obraził, ale odpowiem na pytanie w tytule.
1400 koni szerokie lacze i widebody nie uczynią go najszybszym w EU.
Odp: Tak. Utopia. -
Anonim
>Freak Inside gn11.WASyL napisał
>>TT napisał
>>Witam,
>>
>>Do maja planuję budowę nowej karoseri typu wide
>>body z carbonu, wsadzenie kółek 20''x15'' z
>>oponami 455 aby była trakcja. Wzrost mocy do 1400 KM.
>W
>>roku 2007 pojechać ponad 400km/h
>>
>>Czy myślicie, że mój projekt ma szansę
>>powodzenia?
>>
>>Jakby się nie udało to na otarcie łez
>wsadzam
>>high endowe car audio - bedzie dociążona tylna
>>oś hehe
>
>na f.sr.pl cię już wyśmiali i olali to tu
>wpadłeś małolatki wyrywać ??
>
>pzdr
Nie tylko na SR, na tuningforum.pl też :P
Poza tym zakładać high end do takiego samochodu to bezsens. Wydasz fortunę na carbon w karoserii i odelżanie fury dodając potem masę wygłuszeń, głośników i wzmacniaczy. Moim zdaniem głupota. -
...
Jak ma być dobrej klasy audio to rozumiem że carboon wide body dla lansu(bo to chyba w takim wypadku sie nic kupy nie trzyma i ciężko okreslić cel auta..)?
skoro już piszesz TT o Dragu (wnioskuje to z rozmiaru opon) to sugeruje abyś opisując Supre nazywał ją autem ulicznym (jezeli mowa już o wsadzaniu car audio...)
Pytanie moje jest takie... jaki typ i jaka skrzynia??? -
Specter
>na f.sr.pl cię już wyśmiali i olali to tu
>wpadłeś małolatki wyrywać ??
>
>pzdr
najmniejsze pieski zawsze najglosniej szczekaja. Wracaj dalej do tjuningu swojego seicento, ograniczajacego sie do zmieniania kolorow maski -
TT
Supra nigdy nie była budowana z myślą o 1/4 mili. Jakimś cudem udało się zdobyć śmieszny i niewiele dla mnie znaczący tytuł Mistrza Polski w 2004. To było zawsze auto streetracingowe - WANGAN. I tak pozostanie. Napisałem ponad 400 km/h a nie 8 sekund na 402m -:)
Opony 455 będą aby na naszych ulicach nie robić driftu przy 200km/h -:)
Car Audio będzie bo lubie dobra muzyke gdy jestem na POM.
Skrzynia TH400 specjalnie na King of Europe.
Pozdro szczególnie dla autorów konstruktywnej krytyki. - chłopaki, szukacie partnerki na gronie??? Mega desperacja!!! BUEHEHEHE -
Molako
Gdzie Ty chcesz te 400 km/h w PL sprawdzić - na A2???
Skoro jesteś za leniwy żeby auto na 402m na dobrym torze poza PL sprawdzić...
-
TT
Za to odpowiada Shell.
Kolego Molako kiedy Tobie podobni zrozumieją, że pojechałbym na drag strip jeśli chciałby tego mój sponsor. 1/4 mili jest OK ale nie kręci mnie na tyle abym za własną kasę jechał na drag strip. -
JEFF
"Pozdro szczególnie dla autorów konstruktywnej krytyki"
A jak mamy się konstruktywnie wypowiedzieć, dostając tylko informacje carbon, laczki, 1400 koni i audio.
Znam wiele supr i 1400 kucy nie starcza na 400 kmh. Więc może powiesz co robisz dokładnie z budą, dokładnie jaką skrzynię wkładasz itd.
A jak zaczynasz temat tylko od pochwalenia się, ze coś będziesz robił i nie mówisz co, to nie spodziewaj się aplausu.
Pozdro. -
Anonim
Ktoś już określił chorobę Pana TT http://pl.wikipedia.org/wiki/Megalo...
Który chwali się na każdym możliwym forum, i co widze teraz jeszcze na gronie, nowymi oponkami, high endowym car audio i innymi pierdołami.
I takie ściemy że nie zależało Ci na wyścigach równoległych, Kamińskiemu pokazałeś srodkowy palec bo nie zależy Ci i masz w dupie te wyścigi, a ostatnio pisałeś ze supre kazała sprzedać Ci żona. (-.-) -
Anonim
-
Molako
>TT napisał
>Za to odpowiada Shell.
>
>Kolego Molako kiedy Tobie podobni zrozumieją, że
>pojechałbym na drag strip jeśli chciałby tego
>mój sponsor. 1/4 mili jest OK ale nie kręci mnie
>na tyle abym za własną kasę jechał na
>drag strip.
Coż ja się nie znam, nawet nie mam szybkiego auta, ba jeżdze wolnym cięzkim dizlem o aerodynamice 3 cegieł ale jak to się mówi ... If I were in your shoes to dla wlasnej ciekawości oraz tez dla zamknięcia ust mnie podobnym pojechał bym gdzies na 1/4...
Coż - rozumiem doskonale - sponsor płaci sponsor chce...Dla mnie to wyjaśnienie starczy.
A z czystej złośliwości i zazdrosci zapytam
Tylko od kiedy firma shell car audio się zajmuje???:)))))))
-
Molako
>JEFF napisał
>"Pozdro szczególnie dla autorów konstruktywnej
>krytyki"
>
>A jak mamy się konstruktywnie wypowiedzieć,
>dostając tylko informacje carbon, laczki, 1400 koni i
>audio.
>
>Znam wiele supr i 1400 kucy nie starcza na 400 kmh.
>Więc może powiesz co robisz dokładnie z
>budą, dokładnie jaką skrzynię
>wkładasz itd.
>
>A jak zaczynasz temat tylko od pochwalenia się, ze
>coś będziesz robił i nie mówisz co, to
>nie spodziewaj się aplausu.
>
>Pozdro.
Co do mocy to z ok 800 km powinno na 400 km/h starczyć...
Na poczatku lat 90-tych Chevrolet wypuścił wersje Corvetty Sledgehammer miało to coś z 800 km i zrobiło na jakimś wyschnietym jezziorze w USA 408km/h. Co by nie mówić że gadam bzdury oto link
http://www.tuning.info.pl/artykul-1...
Bardziej niż moc ma tu znaczenie aerodynamika - skracali jakąś przednią szybę itp.
A oto drugi link http://www.mizantropia.org/speed/a_...
Kiedyś się tym interesowałem miałem nawet taki album z wyklejankami Super auto no ale mówię że to był rok '92. :))))
Wiec TT droga stoi otworem masz 410 km/h do pobicia!!!
Powodzenia:)
-
Molako
http://www.fastcoolcars.com/callawa... i jeszcze jeden link -
Przekładki BMW
są takie tematy które pobudzają ludzką wyobraznie ...........
no i własnie to jest jeden z tych tematów ...... w których lubią się odzywać tzw.Keyboard Masters , ludzie którzy odzywają sie tylko w takich tematach ..... niebede tu siekał po ksywach bo to bez sensu chyba większość widzi o kogo chodzi a ci o których mówie mają ta swiadomość ...... a co chciałem powiedzieć dokładniej hmmmm czy odzywacie sie tylko w celu wylizania dupy częsci towarzystwa mysląc ze moze uda wam sie w nie wkręcić bo napiszecie kilka idiotycznych zdań na temat z którym niemacie nic wspólnego i myslicie ze jesteście fajni i juz macie kolegów ludzie ogarnijcie się bo wygląda to conajmniej idiotycznie a lizanie dupy jest chyba jeszcze gorsze i to w takim stylu ....... -
JEFF
> Co do mocy to z ok 800 km powinno na 400 km/h starczyć...
> Na poczatku lat 90-tych Chevrolet wypuścił wersje Corvetty Sledgehammer miało to coś z 800 km i zrobiło na jakimś wyschnietym jezziorze w USA 408km/h. Co by nie mówić że gadam bzdury oto link
> http://www.tuning.info.pl/artykul-1...
> Bardziej niż moc ma tu znaczenie aerodynamika - skracali jakąś przednią szybę itp.
> A oto drugi link http://www.mizantropia.org/speed/a_...
>
> Kiedyś się tym interesowałem miałem nawet taki album z wyklejankami Super auto no ale mówię że to był rok '92. :))))
> Wiec TT droga stoi otworem masz 410 km/h do pobicia!!!
> Powodzenia:)
>
>
Nie mówię, że mocy nie starczy. Napisałem, że znam supry gdzie 1400 koni nie starcza na 400kmh. Chociażby Supra Autobanh Motorsport, która przejechała teksańską milę ze średnią prędkością 302kmh ma vmaxa tylko 367kmh - moc 1396KM
I nie piszę że mu się nie uda. Ale napisał, że nie jesteśmy na poziomie i że nasze krytyki są niekonstruktywne. Przy czym informacje na temat jego projektu, które podał są konstruktywne jak nie wiem co.
Ja też mu życzę powodzenia, ale nie widziałem sensu zakładania przez niego tego tematu, oprócz pochwalenia się.
Bardzo się ucieszę jak napisze coś konkretnego.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne