Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MATEK

wiecie moze czy panowie w niebieskich poldkach mogą sie przyczepic do swiateł dziennych tzn jest zdjecie takich jak mam w golfie ale wiecie moze cos o tym bo jest to legalne ale czy niebede zatrzymywany za jazde na przeciw mgielnych i czym by to udowodnic ze to są dzienne bo jak wiadomo panowie czasem są niewstanie pojąc takich zeczy

http://images.google.com/imgres?img... http://www.hella.com/produktion/Hel... http://www.hella.com/produktion/Hel...
  • KOSMITA

z tego co slyszalem ale nei sa to żadne pewne źródla to mozna na takich swiatlach jezdzic jesli to sa swiatla dzienne a nei halogeny. musisz miec chyba na to jakies papiery. no i sprawdzic jaki jest dokladny zpis ustawy o jezdzie na swiatlach mijania/ dziennych
  • MATEK

jakąs taka legalizacje mam są to swiatła dzienne. Wiem pojade na Policje sie zapytac ehheheh jak mnie nie zamkną za pytanie to bede wiedział ehheheh a najbardziej chodzi mi o to czy Ci Niebiescy Panowie nie bedą mnie za kazdym razem zatrzymywac ze niby jezdze na mgielnych
  • HypeR

gdzies kiedys juz to bylo walkowane. Z tego co pamietam glowna i najbardziej zauwazalna roznica miedzy dziennymi i przeciwmgielnymi to faktura szkla (przeciwmgielne maja bodajze pionowe prążkowanie). Roznica jest tez chyba w oznaczeniu homologacyjnym. No i zaglebiajac sie dalej (ale ciezkie do sprawdzenia na drodze) - sa rozne typy zarowek.

glowy za to nie dam, ale jesli posiadasz przy sobie jakis papierek potwierdzajacy, ze to swiatla dzienne, to nic nie moga Ci zrobic (teoretycznie - jaka jest praktyka, kazdy wie :D) Generalnie ogarniety policjant powinien rozpoznac czy to dzienne czy przecwmgielne. Ale zatrzymywany bedziesz :P
  • Anonim

ludzie sobie lubią utrudniać życie ...
  • MATEK

pierd.... nie zakładam tego chyba ze moze zmienic kraj zamieszkania :D
    a takie fajne swiatełka są heeh
  • Mariusz

Jeżeli chcesz założyć światła do jazdy dziennej to:
    - muszą tak być podłączone że możesz je włączyć tylko ze światłami pozycyjnymi
    - musisz dokładnie zapoznać się w kodeksie drogowym lub RM z warunkami gdzie dopuszczalne jest ich założenie, czyli ile od bocznych krawędzi samochodu, jaki odstęp między światłami itp.
    - muszą to być światła dopuszczone do ruchu publicznego z homologacją europejską, czyli litera E w kółeczku.
    - muszą być odpowiednio ustawione, mają mieć zbliżone ustawienia do świateł mijania(światła przeciwmgłowe świecą bardzo nisko)
    - nie trzeba mieć przy sobie żadnego papierka, wszystkie dane są na kloszu lampy
    Używać świateł do jazdy dziennej można zamiast świateł mijania tylko w dzień w warunkach normalnej przejrzystości powietrza razem ze światłami pozycyjnymi
  • MATEK

nin 25 cm od ziemi max 150 cm od ziemi nin 60 cn od siebie max 40cm od obrysu

Zadzwoniłem na policje i powidzieli mi ze To jest Polska i jezeli chce pan byc zatrzymywany przez kazdy radiowót to prosze zakładac chyba ze bedzie si ejezdzic na zachodze tam jest inaczej wszyscy są normalni i wiedzą ze tak mozna i co to za swiatła

to mi Policjant powidział
  • Zadir

A jeżeli mam w nowym A6 seryjnie światła dzienne, to też mogę na nich legalnie jeździć? tzn włączyć same dzienne a nie włączać ksenonów?
  • MATEK

wedle przepisów tak i w cywilizowanej europie nikt Ci nic nie powie ale w Polsce heheh a pozatym u Ciebei to widac ze to nie przeciwmgelne a ja mam takie helli co na początku myslałem ze to są przeciwmgielne poprostu tak wygląda obodowa. Pare razy widziałem w A6 te swiatełka ale to zaje... wygląda taka linijka heheheh
  • Anonim

Od ponad roku jezdze na dziennych i jeszcze żaden patrol sie do mnie za to nie przyczepil. Nawet jak mnie zatrzymywali do kontroli to na temat tych swiatel nie bylo mowy.
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)