Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Jasiek ®

czepiasz się szczegółów... :)))
    oki, powiedzmy na 2/3 z tych aut można powiedzieć, że są wyjątkowo atrakcyjne dla "blachar"...

pzdr
  • Anonim

Zastanawia mnie jedno - dlaczego nikt nie napisał, że do lansu (bycia ostentacyjnym) potrzeba odrobiny klasy, obycia. Tego, czego nie da się kupić. Nie sztuką jest kupić sobie drogie auto (szczególnie nowe) i najdroższe ubrania/buty jakie lanser może kupić w drogim butiku. To wszystko trzeba jeszcze umieć założyć/nosić/dobrać, żeby nie wyglądać jak pajacyk. Cygaro też trzeba umieć palić (ostatnio "na mieście" wysypało sporo takich, którzy mało, że nie wiedzą do czego służy obcinarka to jeszcze palą to, co najdroższe (i w ich przekonaniu najlepsze) w każdej sytuacji... a cygaro dobiera się nie tylko do pory dnia czy jedzenia, ale także charakteru spotkania). Zresztą nie każdemu "do twarzy" z cygarem i z tego też trzeba sobie zdawać sprawe, żeby nie popaść w śmieszność.

Podobnie jest z samochodem. Jakieś dwa sezony temu w Polsce zaczęło się uważać, że w dobrym stylu jest mieć samochód klasyczny/zabytkowy/evergreen' a czy jak kto "prawdziwe samochody" nazywać woli. I wysypało "żółtych blach". Niestety zasobność portfela (czy to swojego czy rodziciela - to ważne, bo szczegolnie w tym drugim przypadku łatwo zauważyć ten trend) nie zawsze idzie w parze (a wręcz często nie idzie w parze) z umiejętnością eksploatacji takiego samochodu. Jeśli ktoś uważa, że w dobrym tonie jest "upalać" klasyczne auto przy każdej możliwej okazji (a szczególnie pod modną knajpą czy barem z surową rybą) lub robić z niego "dresowóz" z muzą odkręconą na full (koniecznie szyby lub dach w dół) - w moim odbiorze jest żenujący. Nie tylko dlatego, że w ten sposób niszczy samochód, bo to jego prywatna sprawa, ale staje się obciachowcem.

Zegarek... no cóż, to bardzo zależy nie tylko od gustu, ale także pory dnia, dnia tygodnia, kodu ubioru czy nawet wieku. Śmieszy nie bardzo klasyczny zegarek u dwudziesto-dwudziestoparolatka czy bardzo nowoczesny, designerski zegarek u osoby starszej. Moim zdaniem bardzo passe są zegarki sygnowane logo producentów samochodów (chyba, że do bardzo swobodnego stroju, na track-day czy event motoryzacyjny).

Zresztą, każdy ma swój styl...
  • Anonim

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >Śmieszy nie bardzo klasyczny zegarek u dwudziesto-dwudziestoparolatka

dlaczego? czy to nie kwestia gustu?
  • Anonim

Dobieranie gadżetów to bardzo trudna sztuka. Możesz uwielbiać smokingi, ale raczej nie pojdziesz w takim do kina, prawda? Oczywiście jeśli ów bardzo klasyczny zegarek pasuje do Twojego image to nie będzie zgrzytu, mówię o sytuacji, kiedy jesteś ubrany sportowo czy nawet casual, a zegarek masz bardzo klasyczny.
  • Anonim

ja noszę zegarki raczej klasyczne, z branzoletą, bo takie mi się podobają...
    nawet się nie zastanawiałem do czego to pasuje a do czego nie :/
  • Anonim

Jeszcze jedno mi się przypomniało - jeśli ktoś pragnie się lansować masowym produktem z Korei czy Chin, nawet, gdyby zaprojektował go najbardziej renomowany projektant - naraża się na śmieszność. Generalnie lansowanie się telefonem pochodzącym z masowej produkcji (choćby to była 8800SE Gold) to słaby pomysł. Gorszym jest tylko publiczne domonstrowanie jego funkcji... oczywiście z wypiekami na twarzy; ) Ostatnio znajomy (notabene obecny na tym gronie) opowiadał mi o takiej sytuacji... Szkoda, że trafiłem w to miejsce o kilka minut za pozno, bo chętnie bym się posmiał; )
  • Anonim

Co masz na myśli pisząc klasyczny zegarek, bo chyba się nie zrozumieliśmy.
  • Anonim

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >Co masz na myśli pisząc klasyczny zegarek, bo chyba się
    >nie zrozumieliśmy.

http://images.google.pl/images?q=kl...
  • Anonim

Ok, więc uważam, że ja jestem za młody na H.Moser&Cie, szczególnie linię Mayu, dowolnego Perreleta czy Breguet'a. Z drugiej strony nie raziłby mnie u kogoś w moim wieku Mariner. Tak więc klasyczny zegarek a zearek o klasycznej linii to dwie inne rzeczy.
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)