Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kryteria, jakie auto ma spełniać :
    - napęd na tył
    - >200 koni mechanicznych
    - kabriolet (koniecznie z parcianym dachem skladanym elektrycznie, żadne coupe-cabrio nie wchodzi w grę)
    - manualna skrzynia biegów
    - klimatyzacja
    - cena zależna od auta, ale w granicach 60-80 000zł.

Any ideas?
    Nie ukrywam, że chciałbym przyjąć na szybko coś w tym stylu i mam mętlik w głowie. Póki co niczego nie sugeruje, chce poznać Wasze pomysły.
  • Romek

350Z cabrio.. będziesz miał lans.. i mocy ponad 200 KM

i Hondę s2000 bym brał pod uwagę.. Vtec przy 8 tyś.. tez ciekawe doznanie.

Ostawiasz Astrę i będziesz sie lansował po Wawie ? Ciekawe co na to żona; )
  • Anonim

Z żoną uradziliśmy, że jak teraz sobie nie kupię nierozsądnego auta to przez najbliższe lata będę mógł o takim tylko rozmyślać...

Na dupy nim jezdzić nie będę, więc żona spokojna; )

Czy S2000 ma elektryczny dach?
  • Anonim

-MX5
    -S2000 (240 KM) i najfajniejsze wg. mnie
    -byle jakie BMW 3 cabrio
    i chyba tyle w tym temacie ...
  • Anonim

S2000 ma elektrycznie składany dach
    no i jeszcze BMW z3, z4 raczej nie trafisz w tym przedziale.
  • Anonim

MX5/Miata rewelacyjna, ale mam problemy z mieszczeniem się do niej. Z tego samego powodu odpada Speedster, którego bardzo bym kochał.

Seria 3 brzmi za rozsądnie, a Z3 mi się nie podoba; (
    A bieda-Porsche? Co myślicie o Boxsterze?
  • Anonim

Głupio brzmi 200 konne Porsche, pomijając wszystkie jego zalety.
    Tak czy innaczej, ja bym się zastananawial albo nad s2000, albo właśnie boxster, ale co ja tam wiem :)
  • Romek

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >Z żoną uradziliśmy, że jak teraz sobie nie kupię
    >nierozsądnego auta to przez najbliższe lata będę mógł
    >o takim tylko rozmyślać...

Wiem o czym mówisz.... Mój nissan który własne się rozjebał... mam poważny remont, i spore koszta, wielce mnie zasmucił.. chciałem się go pozbyć i kupić M3.. ale narzeczona już marudzi.. że lepiej normalne auto rodzinne itd :))

Więc remontuje nissana, bo wiem że kolejne auto jeśli kupię.. to raczej normalne... raczej - czytaj (będziesz musiał).

Honda.. jest super, fantastyczne osiągi, ale źle mi się kojarzy, z tego co wiem, kilka osób nie okiełznało jej nieprzewidywalnego temperamentu i skończyło się to tragicznie.

Jak dla mnie Mx5 odpada i Z3 jest zbyt pospolita.. co do Z4 to nie wiem jaki jest pułap cenowy, ale samochód ponadczasowy i jeśli by mieściła się w cenie max to wybrał bym motor werke - z sentymentu zapewne :) z minimum 3 litrowym motorem of corse...
  • Romek

Doczytałem auta których nie wiziąłem pod uwagę.. więc

- BMW E46 330CI
    - Porshe Boxter

- BMW Z4 3,0
    - Honda S2000
    - Mazda Mx5

Pierwsze dwa są przepiękne.. i osiągi podobne.. trochę powyżej 6 sek.
    Równorzędne 1 miejsce.. i nad tymi bym się zastanawiał.

Reszta w kolejności chronologicznej.

Powodzenia.

PS Chyba zostanę red gazety tuning :) heh

• Anonim

>Miłek ® napisał
    >- BMW Z4 3,0

Chyba nie bardzo ...
    http://moto.allegro.pl/18090_z4.htm...

• Anonim

IMO nie przeszkadza mi nawet fakt, że ma 204 konie, byle miałby manualną skrzynię. Nie chce kupić supersporta, to auto ma być prędkie ale przede wszystkim dawać radość z jazdy i... oczywiście musi być ostentacyjne; )

• Anonim

Pewien znajomy chciał ostatnio się pozbyć swojego cabrio... (patrz Tery, Barchetta) ale niestety napęd na przód więc odpada ... ; P

Joke; )

P.S. Ale może jednak się skusisz? W końcu to auto po popularnym Terym; P
  • Anonim

350Z bez dachu za drogi, Z4 też. Nie ukrywam, że 80 000 to granica dość krytyczna i chciałbym nie wkładać w auto nic powyżej tej sumy (oprócz ubezpieczenia).
  • Anonim

FWD odpadają, zresztą "łodeczka" jakoś nigdy mnie nie powalała.
  • Anonim

A tak serio to ja bym się zastanowił nad starym sl'em 500 bo mi się one bardzo podobają !
  • Madej

sl'e nie wychodzily w manualy ZTCW, pozatym koszty utrzymania nieporownywalnie niz s2000 np,

ja bym bral s2000, ale podobno ciezka fura do ogarniecia, bedziesz mial wyzwanie :D

• Anonim

Szkoda, ze nie chcesze FWD, bo taki 9-3SS aero Convertible jest bardzo ładn...
  • Anonim

S- 2000 i resztę przeznaczyć na naukę jazdy tym samochodem. Jest bardzo niebezpieczny i nieprzewidywalny. Kulawy nie jestem, a mnie zaskoczył 3 razy w ten sam sposób.
  • ...

za 60K ze stanow masz M3 E46 igle; )
  • Anonim

co prawda nei cabrio a t-top ale camaro i pontiac z 5,7 V8, masz 230KM, 447 Nm, zero rozsądku kupując taki samochód, mega lans i jeszcze większa frajda z jazdy, za parę dni pewnie odbiorę furę to sobie polatamy moze się przekonasz; -)

pzdr
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)