Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zastanawiam się nad kupnem auta od 80 tyś do 100 tyś PLN. Mam już szybkie auto, ale nic nie zaszkodzi mieć drugie szybkie; -)
    Generalnie ma być to auto albo nowe lub max roczne. Seryjnie ponad!! 200 koni (napęd nie gra roli) - i koniecznie Turbo dla dalszych modów...
    Przeglądałem oferty i na pierwszym miejscu mam Mazdę 3 MPS, bo nowa, piękna i szybka + możliwość podniesienia mocy lajcikowo do 300 koni...na drugim miejscu Mazda 6 MPS - ten sam motor, ale napęd na 4 łapy mnie cieszy....jednak to już auto używane, a wolał bym nowe...myslałem też nad Astrą OPC - jednak jest droższa i słabsza...dlatego zatrzymałem się na Mazdach...
    Czekam na Wasze opinie na temat szczególnie Mazdy 3 MPS i 6 MPS - lub może ktoś ma inne lepsze pomysły...
  • Anonim

Na Twoim miejscu szukałbym V GTI. Niezależnie od tego, co się w tej klasie pojawiua na rynku Golf i tak pozostaje synonimem dobrego, usportowionego samochodu segmentu C. Najlepiej kupić używanego z DSG w Twojej sytuacji. Bo nowy do 100k zł będzie w bieda wersji. 2,0 TFSI lubi zmiany, więc kandydat wydaje się idealny.

Mazda 3 MPS też bardzo przyjemna, tylko w Polsce nie ma oficjalnej sieci serwisowej, co wzbudzałoby moje pewne obawy. Jak się zdecydujesz na 3 MPS daj mi znać, tata Maćka Polodego, pan Henryk zajmuje się sprowadzaniem Mazd i z tego co wiem ma niezłe ceny.
  • Anonim

A o Astrze OPC zapomnij... niestety (z przykrością to piszę jako Astra H owner) to straszna pomyłka.
  • Miśku

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >A o Astrze OPC zapomnij... niestety (z przykrością to
    >piszę jako Astra H owner) to straszna pomyłka.

zgadzam sie astra OPC to porazka przynajmniej takie odczucie odnioslem siadajac jedynie za kiera, która sama przypomina ta z autosana, siedzenia tez nie maja nic wspolnego ze sportowym samochodem. Jednym zdaniem odradzam

• Anonim

Akurat kabina jest fajna. Gorzej z jazdą.
  • marty

Wszystko fajnie, tylko 3 MPS podobno jest wolna. We wszystkich testach porownawczych jakie widzialem przegrywala na przyspieszeniach z Focusem ST i Astra OPC. Bardzo ciezkie auto jak na ta klase. Plusem auta niewatpliwie jest seryjna szpera, co jest obecnie rzadkoscia w tej klasie.
  • Anonim

Tak, tyle że Astra skręca kiedy chce a nie skręca kiedy Ty chcesz... a to powazniejszy problem niż ciut gorsze osiągi.
  • marty

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >Tak, tyle że Astra skręca kiedy chce a nie skręca kiedy
    >Ty chcesz...
    Bo jezdzic to trza umic; )

Jesli juz mowa o skrecaniu, to mimo ze Mazdy nie mialem okazji prowadzic, to smiem watpic ze ponad 1400kg doladowane FWD z 380Nm bedzie jakims mistrzem gorskich serpentyn :)
  • Anonim

No tak, zapomniałem, że ja się nie znam i nie umiem. TYlko zastanwiam się Maty jak panujesz nad elektroniką w OPC. Siłą woli?
  • Anonim

> Wszystko fajnie, tylko 3 MPS podobno jest wolna. We wszystkich testach porownawczych jakie widzialem przegrywala na przyspieszeniach z Focusem ST i Astra OPC. Bardzo ciezkie auto jak na ta klase. Plusem auta niewatpliwie jest seryjna szpera, co jest obecnie rzadkoscia w tej klasie.

Ja poproszę linki do takich testów - pszeszperałem cały net - i nic o tym że MPS jest wolny lub ma gorsze osiągi od konkurencji nie znalazłem...
  • Anonim

nie lepiej swieze Evo?
    tu moc zaczynasie od 280koni.
  • Anonim

Już wychodzi Evo X - no i rocznego EVO nie kupię za tą kwotę, a starsze to .... napewno nie były oszczendzane...
  • Anonim

2005 moze kupisz. do tego pamietaj, ze te samchody nie mają przebiegów po kilkadziesiat tysiecy tylko kilkanascie. wiec jak prawie nowe.
    i w porownaniu z mazdą to kompletnie inna półka.

• Anonim

Narazie jest jedno EVO 8 z USA za 99 tysi, tyle że nie mam jak się skontaktować na forum EVO :-( no i nie wiem cy te auta nie były katowane...

EVO jest świetnym autem ale nie wiem czy nie będzie zbyt twarde i głośne dla jazdy na codzień...
  • Anonim

Racja popieram ja osobiści wolę Mazde jaką kolwiek od O. Astry
  • marty

>Doktor Ju-Bitch napisał
    >No tak, zapomniałem, że ja się nie znam i nie umiem.
    >TYlko zastanwiam się Maty jak panujesz nad elektroniką w
    >OPC. Siłą woli?
    Elektronike chyba mozna obejsc, jesli to jedyny problem dla Ciebie?; )
  • marty

>*cichy* Nik საქართველოს გაუმარჯო napisał
    >> Wszystko fajnie, tylko 3 MPS podobno jest wolna. We
    >wszystkich testach porownawczych jakie widzialem przegrywala
    >na przyspieszeniach z Focusem ST i Astra OPC. Bardzo ciezkie
    >auto jak na ta klase. Plusem auta niewatpliwie jest seryjna
    >szpera, co jest obecnie rzadkoscia w tej klasie.
    >
    >
    >Ja poproszę linki do takich testów - pszeszperałem cały
    >net - i nic o tym że MPS jest wolny lub ma gorsze osiągi
    >od konkurencji nie znalazłem...

Widzialem test w jakiejs belgijskiej gazecie, a potem w jakiejs niemieckiej - sam zastanawialem sie nad kupnem takiego auta swego czasu. Mozliwe ze testy byly tendencyjne, ale wygladalo to slabo, szczegolnie w konfrontacji ze sporo slabszym Focusem. Jesli sie zdecydujesz na 3 MPS to bedzie okazja sparwdzic jak to wyglada w praktyce...
  • Anonim

Marty : Można, ale wtedy nie masz nic, a 4me ABS dla przykładu jest ok. Problemem OPC jest ESP reagujące durno i w nieodpowiednim momencie. Kolejny problem to elektronika w zawieszeniu i też nie mam pomysłu jak ją skillować. Jest fajna, ale nie na dziurawych drogach, w właściwie na poprzecznych nierównościach, na których durnieje.
  • marty

No masz racje, auto bez ABS juz ciezko ogarnac :)
  • Anonim

Widzisz, taki klient jak ja już go nie kupi. Podobnie jak nie kupie auta z ESP działającym tak, jak w OPC.
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)