- 1
- 2
-
Anonim
Gdzie, oczywiście poza ASO, sprawdzić Porsche przed zakupem? Mile widziane adresy z Warszawy, północnego Mazowsza, Częstochowy i Krakowa, oraz oczywiście okolic w promieniu 50kilometrów od podanych lokalizacji. Najchętniej warsztaty wyspecjalizowane (wiem, że jest ich mało) lub serwisy aut sportowych. -
K T
sprobuj na Bokserskiej, znaja sie na sportowych autach
602 216 066
Dominik -
Wojtek
Tylko niech dokładnie sprawdzą wszystko co ma cokolwiek wspólnego z minimalnymi chociaż wyciekami oleju. W Boxsterach namiętnie wywala tylny uszczelniacz wału, co kończy się natychmiastową destrukcją silnika. Czasami potrafi się pocić przez pory w aluminium sam blok.
Generalnie silniki Porsche, jeśli są mokre od oleju, wymagają sporych inwestycji. Tanio w materiałach, ale droga robocizna. Wyjęcie/włożenie silnika i skrzyni w 964, zeby zalozyc uszczelki pod głowicę (zawsze lewa cieknie, skubana) w ASO kosztuje 3,5k. Uszczelka 600 :)
Jeśli motor był otwierany, to w autach do MR2000 zwykłą praktyką serwisową powinna być wymiana tulej (były z potencjalnie wadliwego materiału). Za to nie trzeba się przejmować małą białą chmurką przy uruchamianiu na zimno - TMTM.
Ale generalnie fajna fura, jeździ tak, że określenie "a poor man's Carrera" jest prawie obraźliwe; -)
A, jeśli model <00, to sprawdzić, czy zaliczył wymianę stacyjki, która potrafi usmażyć elektrykę. -
Anonim
-
-
Wojtek
-
Anonim
Ja też mam google, chodziło mi raczej o znanych z autopsji specjalistów. -
Wojtek
Z Boxsterem to możesz nawet do ASO Porsche pojechać, bo jeszcze to auto robią i sprzedają, więc nie będą mieli nad nim wielkiego zastanawiania się. Czy fura jest trafiona czy nie, to widać na pierwszy rzut oka, więc nieślepy co widział nowe auto rozpozna przemiał.
Bo co ci będę pisać o najporządniejszym warsztacie od Prosiaków w Windach pod Monachium, jak pewnie nigdy nawet nie zjedziesz z autostrady w okolicy? Na wycieczkę do Lundtauto do Berlina też chyba nie masz szans.
-
Yanek F.
-
Anonim
Boxstera. Mam kilka sztuk do sprawdzenia. W Warszawie, Mławie, Częstochowie i na Sląsku.
Wojtku szkoda, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Chyba, że Monachium i Berlin są w promieniu 50 kilometrów od wymienionych przeze mnie w pierwszym poście lokalizacji... Jak widać nie wystarczy być biegłym w używaniu wyszukiwarek, trzeba jeszcze zrozumieć pytanie; ) -
Wojtek
Łukaszu, niestety jedyne znane mi porządne warsztaty zajmujące się niezależnie Porsche to Windach i Berlin. "Znane" i "porządne" bo w jednym i drugim byłem (w Windach nawet dwa razy - oddać i odebrać). Powinno to wzbudzić w tobie iskrę myśli, że w promieniu 50km od wymienionych przez ciebie miast poza panem Lasotą raczej trudno znaleźć dobry niezależny warsztat zajmujący się Porsche, a i ASO bywają dyskusyjne w swoim podejściu.
Ponieważ nie zaiskrzyło, to czy wyłożenie kawy na ławę bez konieczności zmuszania cię do myślenia wystarczy, czy rzucam perły przed wieprze? -
Anonim
Zamiast się denerwować, że nie do końca rozumiesz tekst pisany wystarczyło "kawa na ławę" napisać mnie maluczkiemu nazwisko "Lasota". Resztę załatwiła Twoja ulubiona wyszukiwarka.
Stanisław Lasota
30-441 Kraków
ul. Fałęcka 43
tel./fax (012) 262-23-41
tel. (012) 262-47-34
tel. kom. 0601-44-39-15
Email:
lasota@porsche.krakow.pl
Już wiem, gdzie sprawdzę sztukę ze Sląska. Bo to w promieniu 50 kilimetrów jest, jakby nie patrzeć.
Tak więc dziękuję ze trop, na tradycyjną dla Ciebie formę przestałem już zwracać uwagę. Nie mam misji antybetoniarskiej. Pozdrawiam serdecznie. -
Wojtek
W ramach bonusu za godną odpowiedź, hint: Mławę sobie daruj, jeśli nadal mają tam w ofercie jedynie czerwonego USDM ściągniętego przez Francję. -
Anonim
Dlaczego? Nie ukrywam, że to pierwszy strzał, bo "online" wygląda dobrze. Co mu dolega, jeśli oglądałeś/znasz samochód?
A odnośnie serwisów : znajomy związany z forum Porsche chwali bardzo Pana Piotra Szafrańskiego z Chotomowa. Kiedyś nawet u niego byłem "towarzysko". Czy ktoś z Was miał z nim kontakt? Warto jechać do niego z autem? -
Romek
>Doktor Ju-Bitch napisał
i... Jak widać nie wystarczy być biegłym w
>używaniu wyszukiwarek, trzeba jeszcze zrozumieć pytanie; )
HEh.. i czar wszechwiedzy prysł... jak bańka mydlana....
-
Anonim
> A odnośnie serwisów : znajomy związany z forum Porsche chwali bardzo Pana Piotra Szafrańskiego z Chotomowa. Kiedyś nawet u niego byłem "towarzysko". Czy ktoś z Was miał z nim kontakt? Warto jechać do niego z autem?
Mój brat zostawił u niego prosiaka ale jeszcze nie odebrał więc nie moge stwierdzić czy spisał się w swojej roli...Jednakże jak powierzył w jego ręce porsche 911 turbo z 76' roku to musiał mieć pewność ze nie będzie lipy :) -
Anonim
Dobrze, mam już jakiś zarys gdzie sprawdzać, choć nadal czekam na wasze "typy". -
Anonim
Moge tylko polecic lasote. Jezdza do niego z bielska 944T, 964 i obydwaj sa zadowoleni z uslug. -
Filip Nazar
hmm... ja ze swoich ( i mojego 944) kontaktów z Lasotą nie byłem zadowolony...
Ale to było 12 lat temu... -
Anonim
-
Anonim
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne