-
KOSMITA
ema,
kończy mi sie sprzęgło w fordzie focusie i zastanawiam sie gdzie by tu zrobić regeneracje, nowe okladziny itp. nie che kupowac nowego po jest drogie a po drugie mysle ze regeneracja wystarczy. gdzie wg. was mozna to zrobic dobrze, w miare tanio i co najważniejsze SZYBKO?? -
Anonim
W Markach jest podobno warsztat, który robi takie numery.
Ja zostałem oszukany przez mechanika i zamiast wymienic mi na nowe sprzegło sachs'a to zrobił mi taki numer z wymiana okładzin.
Padło to strasznie szybko, po jakiś 20k km, przy nerwowej jeździe oczywiscie.
Nie wiem gdzie to jest dokładnie ... ale kierunek na Marki. -
KOSMITA
dzieki. mysle ze jakby jakies mocniejsze i trwalsze okladziny wsadzic to by starczylo na dluzej niz 20k ale to musi byc mechanik uczciwy... -
Anonim
sprzedaj forda kup sobie malucha bedzie cie stac na sprzeglo. Wszystko co regenerowane mozesz wsadzic sobie w dupe. A wymiana wcale nie jest tania. Wiec kup sobie nowe i nie zasmiecaj bzdurnymi tematami -
-
RIKOPOLAND
zgadzam się z przdmówca... jak Ci nie stać na sprzegło to raczej i na auto marki FF... a różnica w całokształcie operacji wymiany sprzęgła na nowe czy regeneracja starego to różnica amm... 200zł i tak trzeba wyjąć skszynie.... więc cała "akcja" jest kosztowna i nie warto oszczędzać na elementach które naturalnie się zużywają... -
Specter
i tak trzeba
>wyjąć skszynie.... więc cała "akcja" jest kosztowna i
>nie warto oszczędzać na elementach które naturalnie się
>zużywają...
Chyba, ze jest to Nissan Patrol Y60, gdzie zdecydowanie latwiej jest wyjac silnik, niz skrzynie; ) -
Juriusz
Mam ogarniętego mechanika właśnie w Markach, robie u niego swojego focus'a. Robota idzie mu bardzo szybko, i ceny są wporządku. Jak chcesz daj znać na priv podam Ci namiary. -
RIKOPOLAND
>SPeCTeR XTTTГ napisał
>Chyba, ze jest to Nissan Patrol Y60, gdzie zdecydowanie
>latwiej jest wyjac silnik, niz skrzynie; )
jaka akcja :-P
jest taka akcja że w niektórych autach trzeba nawet zdemontować układ wydechowy... by wyjąć skrzynie... <chyba tak jest w e30> -
Lelon
na jednym forum piszesz ze zarabiasz kokosy a na innym pytasz o regenerowane sprzeglo... dobre
a moze to firma efect nie okazala sie taka rozowa? -
KOSMITA
ja jebie jacy wszyscy mądrzy. jak chesz lelon wiedziec firma Efect okazala sie bardzo owocna a to ze chce jak najtaniej zrobic sobie sprzeglo wynika z kilku przyczyn a zadna z nich nie wynika z tego ze nie mam hajsu na nowe sprzeglo. założyłem temat z konkretnym pytaniem a na 9 postow jeden sensowny... -
Lelon
1. firma efect to jest owocna w robieniu prania z mozgu, mnie nie musisz przekonywac, ktos z mojej rodziny sie juz przekonal - mi wystarczy
2. kazdy ma inne podejscie, ale ja dbam o swoje samochody, nie toleruje półśrodków i nie patrze czy cos kosztuje 100zł czy 500zł tylko robie wszystko tak zeby bylo ok -
KOSMITA
nie chce robic off topicu o Efect. jak chcesz to ogadajmy na priv. jak nie to za jakis czas sie sam przekonasz ze jest to kozacka firma. a wode to mozma zrobic komus z mozgu jak ktos go nie posiada -
KOSMITA
a co do sprzęgla to "kolega: Vonsal polecil mi strone http://www.sprzegla.com i to jet to o co mi chodzilo takze temat do kasacji jakby co. -
Anonim
o tym to każdy tu chyba wiedział, ale czy to tanie będzie ? Sie dowiedz sie :) -
RESPECT
>KOSMITA napisał
>a co do sprzęgla to "kolega: Vonsal polecil mi strone
>www.sprzegla.com i to jet to o co mi chodzilo takze temat do
>kasacji jakby co.
Ja nie narzekam na jego robotę w dwóch Lanosach robiłem regenerację tarczy sprzęgła i wytrzymywały tyle co oryginały. Miałem też w Lanosię wstawioną tarczę spiekową i wzmacniany docisk by Radzikowski. -
Grześ
Nic w tym dziwnego.Wiekszosc osob ma wiele do powiedzenia na tematy związane z silnikami,rasowaniem itd.uzywajac stwierdzen pt."Jak bylem u mojego mechanika to mi to i tamto wymienil..." Wiec albo wiem bo robilem,albo nic nie wiem!!!!
Reasumujac
Faktem jest ze regenerowanie pewnych zeczy nie ma sesu.
Jesli docisk jest ok a do wymiany sa tylko elementy cierne to czemu nie....(oczywiscie nie tyczy sie to silnika diesla z kolem dwumasowym)
Co do trwalosci to kwestja uzytych matejalow i dokladnosci wykonania.
Polecam Radzikowskiego
Pozdrawiam -
Anonim
Jak chcesz regenerować- co nie jest głupim pomysłem bo akurat ten element się regeneruje świetnie i nawet w fabryce też regenerują- to jedyny adres w mieście: Mr. Radzikowski.
I przestańcie pierdolić głupoty juz dobra? Zaglądanie do nie swojej kieszeni wpienia mnie na maxa.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne