Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KOSMITA

http://www.otomoto.pl/index.php?sec...

mam pytanie odnosnie tego samochodu...
    1. czy te toyoty maja napęd na tył
    2. a drugie pytanie jest bardziej ogolne: jak z awaryjnością i częsciami?- spotkal sie ktos z ta fura?(w sensie jeżdził- jak wrażenia?)/ moze ktos ma?
  • Anonim

napęd na tył, a obiegowa opinia mówi, że ciężko się ją prowadzi...
  • marty

Legenda głosi ze na tył, ale niezbijalnych dowodów na to chyba jeszcze nie znaleziono - eksperymenty trwają. Moze google pomoze?
  • KOSMITA

ok to juz ustalilem. slyszalem tez ze wlasnie slabo sie prowadzi...
  • Anonim

nie slabo tylko trzeba potrafic
  • Anonim

pozatym jako jeden z nielicznych pojazdów ma silniczek z tyłu co powoduje nie do końca równomierne rozmieszczenie masy a bynajmniej nie takie do jakiego znaczna wiekszosc z nas jest przyzwyczajona przyczm autko ma bardzo dobrze rozwiazane zawieszenie przednie (przód mimo iz jest lrzejszy trzyma cie owiele lepiej drogi niz tył do czego dochodzi jeszcze masa-wiadomo co za tym idziew parze; PP) co czyni je mega nadsterownym !! mimo to zabawka pierwsza klasa; )) gorąco polecam tylko lepiej sobie najpier na placu poćwiczyc :P haha
  • marty

>Karol G... napisał
    >pozatym jako jeden z nielicznych pojazdów ma silniczek z
    >tyłu co powoduje nie do końca równomierne rozmieszczenie
    >masy

Nie z tylu, tylko centralnie i wlasnie dzieki temu rozklad mas jest bardzo dobry...

Reasumujac, jeśli potrafisz jezdzic autem z centralnie umieszczonym silnikiem, to bedzie to dla Ciebie bulka z maslem, natomiast jesli nie wiesz na ktora os ma naped i gdzie ma silnik, to lepiej nie wsiadaj; )

• Anonim

rozkład mas 42:58
  • Anonim

oł fak dopiero odpalilem linka tobie chodzi o tego nowego paszteta ble ble ble . Jak mozna tak spierdolic piekna toyote zreszta nie jedyna od czasow celicy carlosa sainza
  • RIKOPOLAND

poczekaj, pozbieraj jeszcze i kup H2000.

MR2 to niestety lipa. <z doswiadczenia>
  • Jasiek &reg;

>RIKOPOLAND napisał
    >poczekaj, pozbieraj jeszcze i kup H2000.
    >
    >MR2 to niestety lipa. <z doswiadczenia>

też bym tak uczynił... kupił bym właśnie S2000, ale tańszą wersję zamiast droższej i nowszej MR2...

pzdr
  • Anonim

MR2 W2 cool. MR2 W3 sux :D

te nowe nadają się dla panienek. Można ewentualnie sprowadzić turbo kit z U.S. ale czy ja wiem..

Tak czy inaczej mam W2 i prowadzi się świetnie. Jak ktoś się nauczy jeździć tym samochodem.
  • KOSMITA

co do wygladu to kwestia gustu wiec to pomijam. to czy w3 jezdzi gorzej niz W2?
    Z tego co zrozumialem opinnie na temat tego ze samochod slabo sie prowadzi wynikaja z faktu braku skillsow osob wypowiadajacych sie?
    bo jesli tak to nie ma problemu- naucze sie po pewnym czasie trenujac, a do tego mam zaciecie.
    co do s2000 to tez o tym myslalem ale jestem w goracej wodzie kąpany i wolalbym juz miec tylnonapedowke.
    A jak z częsciami? koszta/dostepnosc?
  • KOSMITA

http://moto.allegro.pl/item20844350...

i kolejne pytanie- jak konfrontacja z taka mazdą wypada?

znowu pomijamy kwestie wygladu...
  • Anonim

s2000 ma napęd na tył ...
  • Jasiek &reg;

>KOSMITA napisał
    > http://moto.allegro.pl/item20844350...
    >
    >i kolejne pytanie- jak konfrontacja z taka mazdą wypada?
    >
    >znowu pomijamy kwestie wygladu...

z tych dwóch - Mazda

pzdr
  • Specter

Nowa MR2 i MX5 to kibel, szukaj starszej MR2 turbo, albo faktycznie S2000
  • Madej

>KOSMITA napisał

>co do s2000 to tez o tym myslalem ale jestem w goracej
    >wodzie kąpany i wolalbym juz miec tylnonapedowke.
    >A jak z częsciami? koszta/dostepnosc?

GOOOOOOL !!!
    ;)
  • Anonim

>KOSMITA napisał
    >co do wygladu to kwestia gustu wiec to pomijam. to czy w3
    >jezdzi gorzej niz W2?

Różnica jest 143 konie W3 do 156 minimum (240 max) W2. Tak, jeździ gorzej.

Ja z częściami do W2 nie mam problemu. Koszta ani duże ani małe, w normie. Najczęstsze problemy to układ chłodzenia (chłodnica z przodu, silnik centralnie - dużo miejsc do pękania) i układ hydrauliczny sprzęgła. Na szczęście po naprawie już się nie powtarzają. Poza tym zmieniasz olej i jeździsz.

• KOSMITA

nie gol. Tam jest wyraznie: JUŻ- czyli od zaraz. wiem ze s2000 ma naped na tyl ale jest dla mnie za droga. przynajmniej na razie :)
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)