-
Anonim
>DominiK napisał
>a ścigajcie sie panowie na zakrętach bo na prostej to
>tylko kwestia włożonej kasiory i zmieniania biegów :P
taa... najlepiej w bardzo wąskich kjs'ach ustawianych pod maluchy i seje :))) -
sami
http://pl.youtube.com/watch?v=bQafQ... własnie tak maluch objezza porshe :D -
<<Majkel>>
>Crazy Rider xD napisał
> http://pl.youtube.com/watch?v=bQafQ... własnie tak
>maluch objezza porshe
z tego malucha to tylko buda jest, pozatym stare... -
!!!MaRcInEk!!!
http://pl.youtube.com/watch?v=BkZuF... to jest dobry filmik:D -
-
Anonim
pochwalam taki projekt brawo dla Pana z maluszka super autko; )oby takich więcej na naszych drogach samochodzików jak i ludzi którzy wkładaja troche serca w Swoje maszynki .. a co do Lexa to IS200 to straszna dolina mimo iż osiagi ma ładne :P -
Anonim
Popieram projekt maluszka, którego budżet jest duuuuużo niższy niż ISa. Nie każdego stać na lexsusa i do tego zakup silnika od supry. W maluszka trzeba włożyć troche checi i własnej pracy a nie grubą kasiore pchać w kieszenie firm które zajmują sie tuningiem. Mimo niskobudżetowej roboty malecem jak widać na filmie da sie poszaleć, a pan który twierdzi żeby sie tak nie podniecać chyba nie wie jak to jest jeździć tak krótkim samochodem. -
rISky
a jakie znaczenie ma tu budżet? sugerujesz że wszystkie projekty w które zostało zainwestowane więcej niż w tego malara są be? Ma chłopak mniej zrobił naprawdę zajebisty projekt - respect, ma ktoś 20 razy wiecej i robi cos co może nawet tak nie startuje jak ten malar ale np. osiaga 350, albo robi 1/4 w 9 sec. czy też jest najlepszym wozem do KJS'ów, etc - równie duży respect...
a z tą checią, własna pracą i firmami tuningowymi to trochę popłynąłeś - myslisz że jeżeli robisz jakikolwiek inny projekt to tak "bez chęci"????
Własna praca??? - Skąd ty wiesz kto ile pracuje nad swoim projektem? ile nocy przesiedział w warsztacie?. Ja np. swojego projektu nie zrobiłem sam ale nie czuje sie na siłach zbudowania czegoś, czego podjęły się dwie firmy tuningowe w Europie (jest taki sam projekt w Anglii) - z czego jak na razie jedynie mój jeździ.
i już tak poza OT - właścielowi jeszcze raz gratuluję samochodziku! zajebista zabawka na ulicę- a jakby jeszcze na tylna koła wstawał - byłby masakra :) -
Miśku
>rISky napisał
>a jakie znaczenie ma tu budżet? sugerujesz że wszystkie
>projekty w które zostało zainwestowane więcej niż w tego
>malara są be? Ma chłopak mniej zrobił naprawdę zajebisty
>projekt - respect, ma ktoś 20 razy wiecej i robi cos co
>może nawet tak nie startuje jak ten malar ale np. osiaga
>350, albo robi 1/4 w 9 sec. czy też jest najlepszym wozem
>do KJS'ów, etc - równie duży respect...
>
>a z tą checią, własna pracą i firmami tuningowymi to
>trochę popłynąłeś - myslisz że jeżeli robisz
>jakikolwiek inny projekt to tak "bez chęci"????
>Własna praca??? - Skąd ty wiesz kto ile pracuje nad swoim
>projektem? ile nocy przesiedział w warsztacie?. Ja np.
>swojego projektu nie zrobiłem sam ale nie czuje sie na
>siłach zbudowania czegoś, czego podjęły się dwie firmy
>tuningowe w Europie (jest taki sam projekt w Anglii) - z
>czego jak na razie jedynie mój jeździ.
>
>i już tak poza OT - właścielowi jeszcze raz gratuluję
>samochodziku! zajebista zabawka na ulicę- a jakby jeszcze
>na tylna koła wstawał - byłby masakra :)
ta w Angielska tez juz jezdzi jest w ostatnim numerze redline
-
bero
amietam jak w piotrkowie scigal sie maluch z silnikiem 1,7 z alfy z mprea gt z fun design, ten maluch byl tez kiedys w modlinie...
a malch z takim silnikiem to wg mnie bardzo powazna bron do kjsow i zachecam wlasciciela do sprobowania sil wlasnie w tej dyscyplinie... -
#13 maciek
-
cyprian
widzialem wtedy ten wyscig..atmosferka byla fajna bo mierzyl sie dawid z goliatem..ludzie sie zajarali bo f1 26 poszedl pierwszy ale to bylo do przewidzenia bo ten samochod byl 60% lzejszy i przyklejony do asfaltu..lex oczywiscie pozniej go doszedl, po jakis 200 metrach ale to normalne, przeciez to juz wtedy byla kwestia mocy i pojemnosci..maler nie bylby wstanie mu dorownac na prostej ale gdzies po waskich drozkach gdzie jest duzo zakretow i malo prostych na ktorych mozna bujnac do max 120 obstawialbym za malcem..i tu nikt mnie nie przekona ze lex dalby mu rade..
w kazdym razie respect dla obu..show bylo fajne..
powiedz chlopaku, ile mniej wiecej ten projekt cie wyszedl, jesli to nie tajemnica oczywiscie;)?
-
rISky
>ta w Angielska tez juz jezdzi jest w ostatnim numerze
>redline
nie wiem co pisza w readline... zarówno z informacji od własciciela jak i z reacji z prac na lexusownersclub - jeszcze nie jeździ (przynajmniej tak jak powinien).
>rISky jaki masz czas na 1/4??
Kiedys na słabszym setupie było 13.01 (pomiar z g-tech'a który też może przekłamywać). Jakbym miał tak obstawiać na dzisiaj to strzeliłbym średnio-wysoką 12'tkę
>gdzies po waskich drozkach gdzie jest duzo zakretow i malo >prostych na ktorych mozna bujnac do max 120 obstawialbym za >malcem
ktoż to wie, dobra sucha nawierzchnia i podjąłbym wyzwanie :) -
cyprian
no no..to by bylo ciekawe..ale wtedy moc juz by ci zbytnio nie pomogla..a raczej by przeszkadzala.. -
#13 maciek
>Kiedys na słabszym setupie było 13.01 (pomiar z g-tech'a
>który też może przekłamywać). Jakbym miał tak
>obstawiać na dzisiaj to strzeliłbym średnio-wysoką
>12'tkę
no 12'tka to już ładnie! Wielkie gratulacje!
-
Anonim
>cysiek napisał
>no no..to by bylo ciekawe..ale wtedy moc juz by ci zbytnio
>nie pomogla..a raczej by przeszkadzala..
ajjj tam :)
po prostu wchodziłby bokiem w zakręty :) -
cyprian
napewno wchodzilby bokiem..a poza tym pewnie moment ten samochod ma dosc wysoko usytuowany takze wchodzac w zakret musialby trzymac obroty zeby na wyjsciu odchodzil a to by go gubilo pewnie strasznie..tanczylby jak dobra baletnica..a maluszek fru fru.. -
Anonim
Ja nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są ch..jowe ale jeśli coś zbudujesz własnymi rękami za dosłownie pare groszy i bierzesz takiego leksa w którego upchnięte jest kupe $ masz ogromna satysfakcje nie sądzisz? I jeśli naprawde czymś sie interesujesz i to kochasz, to podejmiesz wyzwanie projektu jaki by on nie był. Może z pomocą innych ale własnymi rękami a nie zaprowadzić samochód do firmy i czekać. Wg mnie to nie tuning czekać, aż firma wykona projekt za Ciebie a Ty będziesz sie podniecał że masz taki samochód. -
Anonim
ale nie wiem o co tu chodzi?
popieracie Malucha, ale i tak przeciez on został daleko w tyle...
to ze na początku go łyknął - normalne, przeciez jest lżejszy, poza tym rYSKi juz pisal ze mial wąskie zimówki...
Maluch - tani projekt: brawo!
ale dla Lexusa jeszcze wieksze BRAWO i gratulacje za takie auto, sądze ze 90% jezeli mialo by dostac ktores z aut, wzięliby Lexusa, bo to naprawde zapierdalacz :)
pzdr -
rISky
>Rafał Kurach napisał
>J"a nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są..."
pewnie, wziął mnie tak, że na mecie był 200 metrów przede mną -domyślam się, że to chyba ty latałeś z flachą w ręku i wywijałeś orła co 10 metrów i na oczy Cie się rzuciło......
może jakbym kończył technikum samochodowe albo studiował na SIMRz'e albo miał praktyki w warsztacie i do tego miał więcej cennego czasu to bym się podjął własnoręcznie (co i tak byłoby ryzykowne w przypadku lexusa bo jest delikatnie bardziej skomplikowany niż np. maluch), ale moim celem życiowym był wybór takiej specjalizacji żeby było mnie stać na coś co będzie sprawiało mi satysfakcję... i sprawia mi kupno samochodu na jaki mam ochotę, jego tuningowanie, spędzanie całych nocy w warsztacie, bycie przy narodzinach projektu jak i przy jego upadkach, zabawa i ogarnianie auta latając bokami, spotkania z ludzmi którzy żyją swoimi zabawkami, dla których nie ma znaczenia kto grzebał przy projekcie, ile to kosztował albo za czyje pieniądze jest on robiony..... no ale zawsze znajdzie się ktoś z kompleksami kto wsiada za kierownicę jak mu ojciec da w niedziele do cioci podjechać i wygłsza tezy typu: a co to za satysfacja?, co to za tuning?, etc.
BTW Przez ciebie złapałem doła, bo na budowie zatrudniłem ekipę murarzy i tak mi głupio że nie zapierdzielam z kielnią... bo w sumie co to za budowanie jak się czeka aż się zbuduje :)
Pozdrowienia dla wszystkich a do malkontentów:
http://photos1.blogger.com/x/blogge... -
C'MON!!!
>Rafał Kurach napisał
>Ja nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są ch..jowe
>ale jeśli coś zbudujesz własnymi rękami za dosłownie
>...
pierdolisz farmazony koleś...
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne