Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>DominiK napisał
    >a ścigajcie sie panowie na zakrętach bo na prostej to
    >tylko kwestia włożonej kasiory i zmieniania biegów :P

taa... najlepiej w bardzo wąskich kjs'ach ustawianych pod maluchy i seje :)))
  • sami

http://pl.youtube.com/watch?v=bQafQ... własnie tak maluch objezza porshe :D
  • <<Majkel>>

>Crazy Rider xD napisał
    > http://pl.youtube.com/watch?v=bQafQ... własnie tak
    >maluch objezza porshe

z tego malucha to tylko buda jest, pozatym stare...
  • !!!MaRcInEk!!!

http://pl.youtube.com/watch?v=BkZuF... to jest dobry filmik:D
  • Anonim

pochwalam taki projekt brawo dla Pana z maluszka super autko; )oby takich więcej na naszych drogach samochodzików jak i ludzi którzy wkładaja troche serca w Swoje maszynki .. a co do Lexa to IS200 to straszna dolina mimo iż osiagi ma ładne :P
  • Anonim

Popieram projekt maluszka, którego budżet jest duuuuużo niższy niż ISa. Nie każdego stać na lexsusa i do tego zakup silnika od supry. W maluszka trzeba włożyć troche checi i własnej pracy a nie grubą kasiore pchać w kieszenie firm które zajmują sie tuningiem. Mimo niskobudżetowej roboty malecem jak widać na filmie da sie poszaleć, a pan który twierdzi żeby sie tak nie podniecać chyba nie wie jak to jest jeździć tak krótkim samochodem.
  • rISky

a jakie znaczenie ma tu budżet? sugerujesz że wszystkie projekty w które zostało zainwestowane więcej niż w tego malara są be? Ma chłopak mniej zrobił naprawdę zajebisty projekt - respect, ma ktoś 20 razy wiecej i robi cos co może nawet tak nie startuje jak ten malar ale np. osiaga 350, albo robi 1/4 w 9 sec. czy też jest najlepszym wozem do KJS'ów, etc - równie duży respect...

a z tą checią, własna pracą i firmami tuningowymi to trochę popłynąłeś - myslisz że jeżeli robisz jakikolwiek inny projekt to tak "bez chęci"????
    Własna praca??? - Skąd ty wiesz kto ile pracuje nad swoim projektem? ile nocy przesiedział w warsztacie?. Ja np. swojego projektu nie zrobiłem sam ale nie czuje sie na siłach zbudowania czegoś, czego podjęły się dwie firmy tuningowe w Europie (jest taki sam projekt w Anglii) - z czego jak na razie jedynie mój jeździ.

i już tak poza OT - właścielowi jeszcze raz gratuluję samochodziku! zajebista zabawka na ulicę- a jakby jeszcze na tylna koła wstawał - byłby masakra :)
  • Miśku

>rISky napisał
    >a jakie znaczenie ma tu budżet? sugerujesz że wszystkie
    >projekty w które zostało zainwestowane więcej niż w tego
    >malara są be? Ma chłopak mniej zrobił naprawdę zajebisty
    >projekt - respect, ma ktoś 20 razy wiecej i robi cos co
    >może nawet tak nie startuje jak ten malar ale np. osiaga
    >350, albo robi 1/4 w 9 sec. czy też jest najlepszym wozem
    >do KJS'ów, etc - równie duży respect...
    >
    >a z tą checią, własna pracą i firmami tuningowymi to
    >trochę popłynąłeś - myslisz że jeżeli robisz
    >jakikolwiek inny projekt to tak "bez chęci"????
    >Własna praca??? - Skąd ty wiesz kto ile pracuje nad swoim
    >projektem? ile nocy przesiedział w warsztacie?. Ja np.
    >swojego projektu nie zrobiłem sam ale nie czuje sie na
    >siłach zbudowania czegoś, czego podjęły się dwie firmy
    >tuningowe w Europie (jest taki sam projekt w Anglii) - z
    >czego jak na razie jedynie mój jeździ.
    >
    >i już tak poza OT - właścielowi jeszcze raz gratuluję
    >samochodziku! zajebista zabawka na ulicę- a jakby jeszcze
    >na tylna koła wstawał - byłby masakra :)

ta w Angielska tez juz jezdzi jest w ostatnim numerze redline
  • bero

amietam jak w piotrkowie scigal sie maluch z silnikiem 1,7 z alfy z mprea gt z fun design, ten maluch byl tez kiedys w modlinie...

a malch z takim silnikiem to wg mnie bardzo powazna bron do kjsow i zachecam wlasciciela do sprobowania sil wlasnie w tej dyscyplinie...
  • #13 maciek

rISky jaki masz czas na 1/4??
  • cyprian

widzialem wtedy ten wyscig..atmosferka byla fajna bo mierzyl sie dawid z goliatem..ludzie sie zajarali bo f1 26 poszedl pierwszy ale to bylo do przewidzenia bo ten samochod byl 60% lzejszy i przyklejony do asfaltu..lex oczywiscie pozniej go doszedl, po jakis 200 metrach ale to normalne, przeciez to juz wtedy byla kwestia mocy i pojemnosci..maler nie bylby wstanie mu dorownac na prostej ale gdzies po waskich drozkach gdzie jest duzo zakretow i malo prostych na ktorych mozna bujnac do max 120 obstawialbym za malcem..i tu nikt mnie nie przekona ze lex dalby mu rade..
    w kazdym razie respect dla obu..show bylo fajne..
    powiedz chlopaku, ile mniej wiecej ten projekt cie wyszedl, jesli to nie tajemnica oczywiscie;)?

• rISky

>ta w Angielska tez juz jezdzi jest w ostatnim numerze
    >redline

nie wiem co pisza w readline... zarówno z informacji od własciciela jak i z reacji z prac na lexusownersclub - jeszcze nie jeździ (przynajmniej tak jak powinien).

>rISky jaki masz czas na 1/4??

Kiedys na słabszym setupie było 13.01 (pomiar z g-tech'a który też może przekłamywać). Jakbym miał tak obstawiać na dzisiaj to strzeliłbym średnio-wysoką 12'tkę

>gdzies po waskich drozkach gdzie jest duzo zakretow i malo >prostych na ktorych mozna bujnac do max 120 obstawialbym za >malcem

ktoż to wie, dobra sucha nawierzchnia i podjąłbym wyzwanie :)
  • cyprian

no no..to by bylo ciekawe..ale wtedy moc juz by ci zbytnio nie pomogla..a raczej by przeszkadzala..
  • #13 maciek

>Kiedys na słabszym setupie było 13.01 (pomiar z g-tech'a
    >który też może przekłamywać). Jakbym miał tak
    >obstawiać na dzisiaj to strzeliłbym średnio-wysoką
    >12'tkę

no 12'tka to już ładnie! Wielkie gratulacje!

• Anonim

>cysiek napisał
    >no no..to by bylo ciekawe..ale wtedy moc juz by ci zbytnio
    >nie pomogla..a raczej by przeszkadzala..

ajjj tam :)
    po prostu wchodziłby bokiem w zakręty :)
  • cyprian

napewno wchodzilby bokiem..a poza tym pewnie moment ten samochod ma dosc wysoko usytuowany takze wchodzac w zakret musialby trzymac obroty zeby na wyjsciu odchodzil a to by go gubilo pewnie strasznie..tanczylby jak dobra baletnica..a maluszek fru fru..
  • Anonim

Ja nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są ch..jowe ale jeśli coś zbudujesz własnymi rękami za dosłownie pare groszy i bierzesz takiego leksa w którego upchnięte jest kupe $ masz ogromna satysfakcje nie sądzisz? I jeśli naprawde czymś sie interesujesz i to kochasz, to podejmiesz wyzwanie projektu jaki by on nie był. Może z pomocą innych ale własnymi rękami a nie zaprowadzić samochód do firmy i czekać. Wg mnie to nie tuning czekać, aż firma wykona projekt za Ciebie a Ty będziesz sie podniecał że masz taki samochód.
  • Anonim

ale nie wiem o co tu chodzi?
    popieracie Malucha, ale i tak przeciez on został daleko w tyle...
    to ze na początku go łyknął - normalne, przeciez jest lżejszy, poza tym rYSKi juz pisal ze mial wąskie zimówki...

Maluch - tani projekt: brawo!
    ale dla Lexusa jeszcze wieksze BRAWO i gratulacje za takie auto, sądze ze 90% jezeli mialo by dostac ktores z aut, wzięliby Lexusa, bo to naprawde zapierdalacz :)

pzdr
  • rISky

>Rafał Kurach napisał
    >J"a nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są..."

pewnie, wziął mnie tak, że na mecie był 200 metrów przede mną -domyślam się, że to chyba ty latałeś z flachą w ręku i wywijałeś orła co 10 metrów i na oczy Cie się rzuciło......

może jakbym kończył technikum samochodowe albo studiował na SIMRz'e albo miał praktyki w warsztacie i do tego miał więcej cennego czasu to bym się podjął własnoręcznie (co i tak byłoby ryzykowne w przypadku lexusa bo jest delikatnie bardziej skomplikowany niż np. maluch), ale moim celem życiowym był wybór takiej specjalizacji żeby było mnie stać na coś co będzie sprawiało mi satysfakcję... i sprawia mi kupno samochodu na jaki mam ochotę, jego tuningowanie, spędzanie całych nocy w warsztacie, bycie przy narodzinach projektu jak i przy jego upadkach, zabawa i ogarnianie auta latając bokami, spotkania z ludzmi którzy żyją swoimi zabawkami, dla których nie ma znaczenia kto grzebał przy projekcie, ile to kosztował albo za czyje pieniądze jest on robiony..... no ale zawsze znajdzie się ktoś z kompleksami kto wsiada za kierownicę jak mu ojciec da w niedziele do cioci podjechać i wygłsza tezy typu: a co to za satysfacja?, co to za tuning?, etc.

BTW Przez ciebie złapałem doła, bo na budowie zatrudniłem ekipę murarzy i tak mi głupio że nie zapierdzielam z kielnią... bo w sumie co to za budowanie jak się czeka aż się zbuduje :)

Pozdrowienia dla wszystkich a do malkontentów:
    http://photos1.blogger.com/x/blogge...
  • C'MON!!!

>Rafał Kurach napisał
    >Ja nie twierdze że wysoko budrzetowe projekty są ch..jowe
    >ale jeśli coś zbudujesz własnymi rękami za dosłownie
    >...

pierdolisz farmazony koleś...
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)