- 1
- 2
-
Yarson & Paula
zapraszamy do dyskusji..
http://grono.net/forum/1266956/0/
moderatorze prosimy nie kasuj rpzez pare dni tematu..Dziekujemy:) -
Anonim
No i dostałem bana w tym temacie.
Ciekawe za co bo chciałem napisać coś takiego:
Ciężko mi zrozumieć, oskarżenia o celowe zajeżdżanie drogi czy spychanie przez kierowców samochodów motocyklistów na pobocza. Ciężko choćby z tego względu, ze ja dla przykładu zazwyczaj puszczam motocyklistów np. w korku- bo przecież mają wąskie dwukołowe maszyny i nie widzę powodu dla którego mają stać w korku tak jak samochody... Napisałem, ze zazwyczaj puszaczam- bo nieraz jest tak, ze koledzy na szlifierkach chcą się sprawdzić i robimy spontaniczne ściganko, które zawsze kończy się uniesionym kciukiem ku górze i wymianą szacunków dotyczących maszyn.
Zatem jestem ostatnią osobą, którą można posądzić o stronniczość czy jakąś zawiść do motocyklistów. Co więcej na motor nie wsiadam z rozsądku- bo jak już wcześniej nadmieniłem, natychmiast bym sie zabił.
I oczywiście- akcja patrzenia w lusterka się przyda i to nie tylko samochodom ale i motorom. Tylko, że to gówno da. A to dlatego, ze wciąż na polskich drogach motocykl to rzadkość której większość kierowców samochodów uczy się co wiosnę. I żadna akcja patrzenia w lusterka tego nie zmieni. Zmiana nadejdzie z czasem i będzie wiązała sie ze zrostem świadomości kierowców. Bo o kim my tutaj dyskutujemy? O ludziach którzy mają auto w pierwszym pokoleniu, bo tatuś jeździł w życiu tylko kombajnem na polu, a z mechaniki to dziadek miał styczność tylko z wozem drabiniastym.
Wypadki będą zawsze- żaden z was nie zaprzeczy, że motocykliści mają w nich mniejsze szanse przeżycia. A że, niejednokrotnie dysponują maszynami, które są bardzo szybkie to i ryzyko się zwiększa i to na pewno nie liniowo.
Aaaa I niech mi tutaj kitu nie wciskają, że szlifierami po mieście jeżdżą 80. Bo ja żyje w tym mieście i tak się składa że u mnie pod domem na jedejj z centralnych ulic wawy od świateł do świateł potrafią wykęcić lekko licząc dobre 150-170 i to niejednokrotnie na jednym kapciu.
Zresztą taki as już zabił się koło mojej wypożyczalni video. Wystarczyło, że spojrzałem na kartkę z jego zdjeciem, która wisiała na słupie i nie musiałem czytać czym jechał... Smutne ale prawdziwe...
-
Grześ
Dziendobry!
Kolega wyzej dobrze nawija w pełni sie z tym zgadzam.
Sądze że wszysko ma sie od swiadomosci kierowców po obu stronach.Czesto widuje na ulicach szlifierki na ktorych siedzi kierowca ktory ma na sobie tylko zabezpieczenie w postaci kasku ochronnego i po chwili znika na kole.Wiec czy idąc tropem generalizowania kierowców wszyscy tak dbają o swoje bezpieczenstwo?po obu stronach są ludzie z wyobraznią i bez tych bez przy życiu trzyma tylko szczęście.
-
Hubert L
trochę śmieszne jest to że zapraszają do dyskusji - ale dyskutować nie chcą - ponadto piszą coś i zaraz kasują swoje posty -
-
<<Majkel>>
kierowcy samochodow zlo, motocyklisci dobro
kierowcy samochodow zawsze lamia przepisy, motocyklisci nigdy
jak im zwrocisz uwage to jestes potepiony
tak mozna skwitowac te rozwazanki; ) -
Anonim
dobry temat w sumie. Co ciekawe motocyklistom też zdarza się nie używać lusterek, bo na pewno i tak są najszybsi. Już kilka razy motocykl zajeżdżał mi drogę. Ładnych parę razy przepuszczałem też motocykl na światłach, a potem musiałem turlać się za nim lewym pasem, bo kolega nie raczy ustąpić miejsca.. -
M
Dosyć dziwni ludzie na tym forum motocyklistów...
Miałem coś u nich napisac ale Bullit wyczerpał temat; ) .
Widzą tylko wine kierowców samochodów.
Dosyć rzadko zdarza się widzieć motocykliste który nie robi sobie z ulicy toru przeszkód.
A potem oni mają pretensje.
Oczywiście jeździ sporo idiotów którzy nie patrzą w lusterka ale tak jak napisał Mateo dotyczy to i jednych i drugch.
Pozdro -
horsyhorse
crossem z kolegą jeżdze i jeszcze sie nie zabiłem :)ale prawie...teraz mam quada i sie cieszę :D -
Filip Nazar
ja bym bardzo chciał, że by koledzy na motocyklach zwracali tak samo uwagę na to co się dzieje na jezdni jak ja patrzę w lusterka!
Bo już dwa razy mi się zdarzyło, że leciałem lewym pasem te 150-160km/h na prawym jakieś auta z przodu na lewy też coś zaczyna "wyrastać"... a tu as na motorze próbuje się zmieścić między mną a nimi... -
Hubert L
><<MGR Majkel>> napisał
>kierowcy samochodow zlo, motocyklisci dobro
>kierowcy samochodow zawsze lamia przepisy, motocyklisci
>nigdy
>
>jak im zwrocisz uwage to jestes potepiony
>
>tak mozna skwitowac te rozwazanki; )
100% true :) -
Anonim
ak się składa, że dużo pożyteczniejsza byłaby akacja "Samochody są wszędzie - uważaj motocyklisto." Kierowana wiadomo do kogo. -
Anonim
-
przemir
i wlasnie dlatego uwazam ze taka akcja nic nie da - bo jak ktos jest chory psychicznie to go to tylko rozjuszy tak samo jak "karanie" takich debili porcelankami czy innymi pomyslami, ktory zepchnie Cie specjalnie i Ci potem powie "co K.A malo miales miejsca?" , albo wyjedzie Ci z podporzadkowanej przed sam nos a potem powie - Bo wy to zapierdalacie - tylko szkoda ze jak to wie nie poczeka az przejade.
Ja jezdze nejkedem wiec to nie sa duze predkosci i nie powiem ze jestem swiety i jezdze 50 bo nigdy nie bylem swiety dlatego znam to grono, ale czesto goscie na skuterach w korku mnie biora bo jak skracam sobie droge motorem do pracy o 1h to 2min mnie nie zbawia i tak mozna by wieki
moze jestem dzieckiem szczescia ale na tysiace miijanych aut w korkach porannych czy popoludniowych, tysiace kierowcow mnie widzi jak moze to ustepuje - 1debil dziennie sie trafi ale na taka ilosci kierowcow to jest nic, chodz zdaje sobie sprawe ze ten 1 moze mnie zabic
tak samo jak debile sa na 2ch kolkach czy wsrod kibicow, ksiezy czy policjantow
rozsadek jest potrzebny zawsze nawet jak sie pisze na gronie i tego wielu osoba wlacznie z soba zycze
-
Yarson & Paula
-
Anonim
-
BARTEK
> YARSON & Paulinka<3 napisał
> http://grono.net/forum/1266956/0/
>]
>zapraszamy do dyskusji..
za twój wspaniały tekst : "wsyzscy samochodizrze jestecie niedojebani..." z twojego wspaniałego grona i wiele innych już dawno powinieneś dostać banana co też właśnie uczynię na moim gronie na którym założyłeś swój równie wspaniały wątek, a twój wątek powinien stąd polecieć wpizdu co też właśnie uczynię u siebie.... -
Anonim
-
Yarson & Paula
>s o c i napisał
>odblokujcie Bullitta, bez niego nie ma dyskusji.
odblokowany!!!
zapraszmay
-
BARTEK
-
C'MON!!!
Gówno da ta cała akcja,ale obym się mylił.
Dziadek wsiadający raz w tyg do tico w drodze na msze, dalej się będzie telepał za kierą patrząc tylko metr przed maskę,laska dostająca palpitacji serca na samą myśl o prowadzeniu auta dalej będzie się modliła,żeby dobrze wrzucić czwórkę i jak najszybciej dojechać do celu(oczywiście są wyjątki) itd itd,a Wy(organizatorzy akcji) chcecie,żeby oni jeszcze uważali na motory...
Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Motory są dużo bardziej niebezpieczną zabawką niż samochody i albo ktoś podejmuje to ryzyko albo nie.
Tak jak jest wielu idiotów wśród kierowców aut, tak tyle samo jest wśród motocyklistów, tyle że jedni płacą dużo więcej za błędy (ale to ryzyko każdy wybiera sam)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne