Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • J A

kurwa , dokładnie!! to jest kwintesencja całego tematu..

czyli wsiadając na motor podejmujesz ryzyko że zginiesz tak samo jak, gdy wsiadasz do samochodu, jadąc wolno czy szybko..

idąc też powinno mieć się tego świadomość..

nie rozwijam bardziej bo jak ktoś nie ogarnia to nic co przeczyta mu nie da !

nie banujcie mnie za przekleństwo, 'kurwa' bo jest to tylko wzmocnienie charakteru mojej wypowiedzi ..
  • adam1121

>przemir napisał
    >i wlasnie dlatego uwazam ze taka akcja nic nie da - bo jak
    >ktos jest chory psychicznie to go to tylko rozjuszy tak samo
    >jak "karanie" takich debili porcelankami czy innymi
    >pomyslami, ktory zepchnie Cie specjalnie i Ci potem powie
    >"co K.A malo miales miejsca?" , albo wyjedzie Ci z
    >podporzadkowanej przed sam nos a potem powie - Bo wy to
    >zapierdalacie - tylko szkoda ze jak to wie nie poczeka az
    >przejade.
    >Ja jezdze nejkedem wiec to nie sa duze predkosci i nie
    >powiem ze jestem swiety i jezdze 50 bo nigdy nie bylem
    >swiety dlatego znam to grono, ale czesto goscie na skuterach
    >w korku mnie biora bo jak skracam sobie droge motorem do
    >pracy o 1h to 2min mnie nie zbawia i tak mozna by wieki
    >
    >moze jestem dzieckiem szczescia ale na tysiace miijanych aut
    >w korkach porannych czy popoludniowych, tysiace kierowcow
    >mnie widzi jak moze to ustepuje - 1debil dziennie sie trafi
    >ale na taka ilosci kierowcow to jest nic, chodz zdaje sobie
    >sprawe ze ten 1 moze mnie zabic
    >
    >tak samo jak debile sa na 2ch kolkach czy wsrod kibicow,
    >ksiezy czy policjantow
    >
    >rozsadek jest potrzebny zawsze nawet jak sie pisze na gronie
    >i tego wielu osoba wlacznie z soba zycze
    >
    >

Przede wszystkim rozsądek, którego brakuje wielu ludziom. Niedawna sytuacja z radomia- ok 21:30 na jednej z ulic kierowca frontery wymusił pierwszeństwo przejazdu- kierowca motocykla uderzył w tylne koło- ten drugi tego nie przeżył. Niby klasyczne wymuszenie pierwszeństwa- jednak kierowca terenowego opla nie miał szans zobaczyć motocyklisty- jechał z dość dużą prędkością na jednym kole reflektorem świecąc w chmury. Kolejna bezsensowna śmierć młodego człowieka- kolejny przykład braku rozsądku.
  • Hubert L

nie znam tego wypadku

ale patrząc po wypowiedziach naszych motocyklistów - pewnie nic w tym złego bo było pusto - no prawie pusto
  • Yarson & Paula

>Hubert napisał
    >nie znam tego wypadku
    >
    >ale patrząc po wypowiedziach naszych motocyklistów -
    >pewnie nic w tym złego bo było pusto - no prawie pusto

hubert nie pierdoltu na gronie smutow lyko zalozyles z dupy temat na nasym gronie to wez zabawki i kolegow i porozmawiajcie z nami tam..temat sie rozwinal..a c dowypakdu z radomia to byl glupi ze po zmroku a n hujowej ulicy z pasazerem lecial na gumie..

• Hubert L

nie ja założełym temat na twoim gronie
    temat z dupy założyłeś ty i to na tym gronie

co do rozmowy z wami to juz wszystko napisalem na pierwszych 2 stronach tematu - jesli chcesz w jakis sposob odniesc sie do tego to slucham?

nie chce mi sie czegos pisac zebys pozniej kasowal swoje i moje posty nie wiem dlaczego ale to juz pewnie tylko ty wiesz.
  • Anonim

Yarson BAN. Na tym forum wulgaryzmów używają tylko moderatorzy.

Ostrzegałem, a teraz wypierdalaj i nie wracaj.
  • BARTEK

prawidłowo, z Subaru i BMW tak samo poleciał...
  • Estarriol

ja bym chciał tylko zauważyć, że akcja sama w sobie jest dobrym pomysłem i te negatywne emocje jakie wokół tego narosły są zupełnie niepotrzebne.
    Po co sie przekrzykiwać "bo jeździcie jak wariaci" "bo wymuszacie" "bo 4 kółka" "bo dwa kółka" bla bla bla....

a chodzi przecież o to, żeby ludziom uświadomić, że do zmniejszenia liczby ofiar wypadków wystarczy wyrobić sobie proste odruchy.
    bo to, że wielu motocyklistów jeździ bardzo głupio i niebezpiecznie to prawda- to, że giną pędząc na tylnym kole 200km/h to prawda...
    ale giną też w taki sposób:
    http://pl.youtube.com/watch?v=PhYDi...

głupoty się nie wyleczy, ale liczbę wypadów spowodowanych nieuwagą można ograniczyć w bardzo prosty sposób... chyba warto, prawda?
  • Anonim

Jako osoba siedząca w obu "światkach" dość głęboko i śledząca wątek "patrz w lusterka..." uważam że ten apel powinien być poruszany na forum "czapki_z_nutrii.pl" a nie tu. Wszysc wiemy jak niektórzy jezdza po mieście i to zarówno motocykliści jak i samochodziarze i nie można mieć do siebie pretensji o zachwanie na dodze. Ze strony jedych jak i drugich zdarzają się przegięcia ale to kierowców "tico" i im podobnych kierowców którzy nie mają o powadzeniu pojecia powinno się uświdamiac. Ludzie z sr.pl i motocyklistów powinno się wsadzić tak napawę do tego samego worka gdyż wiedzą o co chodzi na drodze, mają refleks i porafią się zachować. Szkoda tylko że mam wrażenie że motocykliści robią nagonkę na samochodziarzy wszystich, po czym samochodziarze w odpowiedzi robią nagonkę na wszystkich motocyklistów. Są oczywiście przypadki i motocyklistów kórzy potrafią dawać na gumę między autami w korku i samochodziaży którzy lubią się sprawdzić z każdym na drodze nie patrząc w lustro i bez kierunkowskazu ale to są jednostki. Nauczcie się oceniać miejsca jak i osobników wobec których trzeba mieć ograniczone zaufanie. Przestańcie generalizować, jedni i drudzy. Jeśli akcja kogokolwiek uratuje to dobrze i jest warta świeczki, ale jak czytam posty Yarsona to mi ręcę opadają, człowiek "apeluje" do bezpiecznej jazdy po czym namawia na obijanie pysków samochodziarzom i latania na gumie. Bez jaj, ten człowiek jest żałosny i niech nie będze adwokatem ogółu. Wszystkim życzę szczęśliwego porotu do domu. Niech apel "patrz w lusterka..." będzie i chwała za to temu kto to rozpoczął i podpisuję się pod tym bo może kogoś to uratuje, to nie jest atak tylko apel, pamiętajcie o tym.

Wydaje mi się że wiem o czym mówię gdyż w roku 2000 w wieku 18 lat miałem czołowe z autobusem dyż chciałem ukarać kierowcę "Tico" urwaniem lusteka za ostre zajechanie kumplowi drogi. Dziś mam sztywną lewą nogę po dwóch prognozach amputacji i nigdy więcej nie będę nikogo "karał" lub "uczył" tylko dbał o własną dupę jazdą zachowawczą i gdzie trzeba bezpieczną. I radzę to i jednym i drugim. Od 6 lat po wypadku nie miałem żadnej "sytuacji" z mojej winy a nie jeżdżę jak emeryt i to zarówno na moto jak i autem. Na szczęście udało się obyć bez strat i też nie mam pretensji do motocyklisty czy samochodziarza ale do kiepskiego kierowcy, czym by nie jechał.

Peace.
  • KRiS

Amen...
  • Anonim

>VMax napisał
    >Niech apel
    >"patrz w lusterka..." będzie i chwała za to temu kto to
    >rozpoczął...

moze zaskocze Cie kolego, Yarson byl i jest tym motorem napedowym :)
    co do jego osoby to trzeba traktowac go dosc szczegolnie, cel ma dobry, ale ma problemy z obraniem wlasciwej drogi i wyrazaniem mysli/emocji na pismie.

nie mniej jednak Twoj apel jest bardzo rzeczowy i konkretny, wyczerpuje temat.
    ja takze stoje po obu stronach "barykady" i od siebie moge dodac tylko tyle: szanujmy sie na drodze i poza nia, wybaczajmy bledy tym mniej doswiadczonym, bierzmy poprawke na to ze kazdy miewa gorsze dni i cieszmy sie wszyscy pasja jaka niewatpliwie jest kierowanie pojazdow wszelkich :)
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)