-
Anonim
jaką wybrać ? Tom Tom, Automapa ? Ktore najlepsze po Polsce, nie tracą zasięgu? Ma ktos jakąś wiedzę ? Potrzebne są do aut dostawczych w firmie transportowej, dlatego zalezy mi zeby byly dokladnie i sie nie zapodziewały w małych miejscowosciach. -
Miśku
>Flimon napisał
>jaką wybrać ? Tom Tom, Automapa ? Ktore najlepsze po
>Polsce, nie tracą zasięgu? Ma ktos jakąś wiedzę ?
>Potrzebne są do aut dostawczych w firmie transportowej,
>dlatego zalezy mi zeby byly dokladnie i sie nie
>zapodziewały w małych miejscowosciach.
nie mam doczyniena z automapa ale na codzien uywam tom tom'a i moge go zdecydowanie polecic. mozna dograc radary jak i mosty (wysokosć mostów przydatne dla ciezarówek)pokrycie podobno 51% PL ale beac ostatnio w Polandii ani na chwile mi sygnal nie zginał a troche zwiedzilem. -
Przekładki BMW
automapa zdecydowanie , tomtom jest drogi(mapy) nie kompletny po europie , nieda się ustawić trasy wawa---> amsterdam dlatego ze te dwa miasta są juz na inych mapach a niestety po wsadzeniu nowych map(europa zachodnia) nie widzi juz polski , czech itd dlatego zdecydowanie Automapa jest bardziej przyjazna niz tomtom , do wyboru masz jeszcze garmina ale tego nie uzywałem wiec niewiem jak się spisuje ale jak miał bym wybierać teraz nawigacje to wybrał bym taką w której bedzie automapa
a jesli chodzi o gubienie zasięgu to nieda się go zgubić poniewaz jest dostarczany droga satelitarną i niema nic wspólnego z tym co jest na ziemi ale jak wiedziesz na parking podziemny czy zatrzymasz się pod szerokim wiaduktem to kazde urządzenie zgubi niema siły -
Anonim
-
-
BARTEK
-
Anonim
polecam automapę... polnymi drogami, przez lasy, jezdnią i zawsze doprowadza do celu... -
.::Mikus::.
uzywamłem automapy, potem navigona ( tez fajny programik) a teraz tom toma. najleprza jest chyba automapa ale zeby aktualizowac na bierząco nowe punkty (suszarki, fotoradary...) trzeba miec w pełni legalna wersje.
zna ktos moze jakas stronke z tymi punkami?? -
Młody
-
michalczajka.pl
>
a jesli chodzi o gubienie zasięgu to nieda się go zgubić poniewaz jest dostarczany droga satelitarną i niema nic wspólnego z tym co jest na ziemi ale jak wiedziesz na parking podziemny czy zatrzymasz się pod szerokim wiaduktem to kazde urządzenie zgubi niema siły
i tu sie nie zgodze... 90% nawigacji na np mazurskich drogach, gdize jest sporo drzew i siegaja one nad droge (zaslaniaja niebo) nawigacja przestanie dzialac.
na 100% acery i nokia gubia - sprawdzone. inne tez moga, tylko tego nie sygnalzuja.
najlepiej kupic taka mape, ktora po tracie zasiegu prowadzi przewidujac trase wg predkosci z jaka sie jechalo przy stracie zasiegu. automapa tak ma z tego co kojarze.
moge miec nawigacje nokii z automapa za 1260 netto (okolo) ze sluchawka
-
Artur-Zgryźliwy tetryk
Problem gubienia zasiegu zalezy od otoczenia i urzadzenia, a nie oprogramowania jakim jest np Automapa. Ja latam tylko z AM-z tym ze autem osobowym, wiec nie wiem jak sie sprawdzi na ciezarowkach czy dostawczakach. teraz juz w wersji 4.5.2 i jestem zadowolony. Aha, mam oryginalna i duzym plusem sa dosc czeste aktualizacje do pobrania za free dla posiadaczy oryginalnych wersji:) -
Anonim
rowniez zastanawiam sie nad zakupem nawigacji, potrzebna mi jest glownie do jazdy po warszawie, jesli ktos moze polecic cos niedrogiego (do 700zl) to prosilbym o kontakt
pozdrawiam :] -
Lewy
JVC nową nawigacje wypuścilo...Podobno materialy nie zachwycają ale "wnetrze" jest naprawde godne ceny... Mp3/mp4/wma/jpg oczywiscie dodatkowo noi zestaw bluetouch... Cena tylko odstrasza... ok 1700zł pozdro -
Anonim
tylko po co komu takie bajery w nawigacji ? dla mnie nawigacja powinna byc dobra w .. nawigowaniu a nie puszczac mi nutki ktorymi zajmowac powinno sie RADIO -
Lewy
może i racja...Jak narazie to wg. mnie bajer do tuningowanych profesjonalnie furek :) -
Anonim
-
norbert
jesli chcesz miec dokladna mape polski polecam Automapę bo jest najdokladniejsza. jesli chodzi o Europę czyli glowne drogi miasta i przelotowki polecam iGO ktory najmniej do tej port sie myli,a i latwy w obsludze i nie ma za duzo zbednych opcji.pozdrawiam -
bero
bawilem sie w saturnie ostatnio nawigacjami sony i clariona. z ciekawosci wpisalem podwarszawska miejscowosc mysiadlo. ani sony ani clarion nie wskazaly miejscowosci podczas. obie nawigacje uzywaja swoich firmowych programow i map. automapa natomiast pokazuje w owym mysiadle iles ulic :) -
przemir
mam tomtoma i jest kiszkowaty ale nawiguje
co sadzicie o naviexpert? bo gdybym mial zmieniac to chyba poszedl bym w cos takiego zwlaszcza na misto. no i im wiecej uzytkownikow tym lepsze dane np o korkach - ktos sie bawil? -
Anonim
kupiłem MIO c250 - po Warszawie b. dokladna, jesli skrece w inna strone to doslownie 1.5 sekundy analizuje i daje nową trase :) polecam -
bero
no sobie wlasnie zanabylem w orange htc tntn II, zaplacilem zlotowke i w zestawie automapa polski, palak na szybe i ladowarka samochodowa. polecam :)
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne