Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • **GAWRON**

• Anonim

heh ręce opadają ...
    Głupiego frezu nie mogą zrobić, nie mówiąc juz o wymianie nawierzchni na tym odcinku ...
    Policja pierdoli o ograniczeniu prędkości bo musi, ale ci debile z ZDM'u to wykorzystują.
    Przykro mi to mówić, ale poczekamy zobaczymy ... jeszcze kogoś bliskiego tam stracimy. Ciekawe jaka jest granica ... 10 ? 20 ? ofiar śmiertelnych...
  • Anonim

"(...)oto Polska właśnie(...)"
    nawierzchnia jest w doskonałym stanie... to dlaczego wcześniej obiecali że naprawią skoro taka świetna jest... słów mi brak na postępowanie władz.. =/
  • Anonim

az wierzyc sie nie chce.. w takich wlasnie momentach trace zupelnie wiare w ludzi i ten kraj :|
  • Anonim

"Dla peirdzistołków z ZDM każdy pretelkst jest dobry żeby nie wydawać pieniedzy
    na remont i nie zajmować sobie swojego cennego urzedniczego czasu. Przeciez
    takie sfrezowanie wymaga wykonania analizy, być moze badań wiaduktu nad jezdnia
    i przebiegajacego pod jezdnią tunelu, wykonania kosztorysu, i wreszcie
    ogloszenia i przeprowadzenia procedury przetargowej, a to akurat polskim
    urzednikom ostatnio najgorzej wychodzi, co widać po oprotestowywanych coraz
    czesciej przetargach. A tak szczerze mowiac, to sadzac po miejscu powstania
    tego uskoku wyglada on na zozpadajacą sie dylatację mostu, bo de facto jest to
    most/wiadukt nad rzeczką "smródką" i tunelem Rzymowskiego. Bardzo mozliwie ze
    cale wielopoziomowe skrzyzowanie Rzymowskiego/ Pulawskiej wymaga juz
    kapitalnego remontu i ZDM chce uniknąc zajmowania sie jakimkolwiek fragmentem
    tego skrzyzowania bo doskonale sobie zdają sprawę ze jak ruszą jezdnię to beda
    musieli i tak wsio wyremontowac! A to jak juz mowie koszty, przetargi,
    wytyczanie objazdow i szkoda na to ich zachodu..."

To może być nasza odpowiedz, czemu tak jest i będzie, a nie inaczej.
  • Est

dziwne dzis sie zastanawialem jak sie zakończy cała ta sytuacja.. :(
  • KOSMITA

to moze drugi protest....
  • <<Majkel>>

paranoja
    blokada calkowita w srodku dnia...

tak na serio to jak grochem o sciane, tylko zeby jak najwiecej zaoszczedzic i zaladowac do kieszeni, a bezpieczenstwo w dupie
  • Uzytkownik usuniety

protest nic już nie da, taki kraj, trzeba działać środkami na który wpływu nie mają... ja teraz jestem bardzo zajęty "snow"boardingiem, więc sie wypowiem kiedy już będe miał te środki na ręku... powodzenia w pomysłach :D

P.S. trzeba robić wybuchy :D
  • J A

trzeba się z partyzanta przyczaić w nocy i z kilofami ruszyć ...

• Anonim

OK. Co robimy? Blokada w środku dnia? Pomalowanie uskoków czerwoną farbą w nocy "na partyzanta"? Piszę się na wszystko. Mam już kurwa dosyć bezczynności wobec stopniowego wyniszczania tego kraju!
  • ..........☺™

Blokada to raczej nie rozwiaze problemu;/
    Czerwona farba..duzo krzyzy na poboczu po obu stronach?
    Coś co da do myślenia a nie pokaze nasz oczywisty przeciw na frajerstwo i puste obietnice.
    Ponad 150 samochodów..niech kazdy postawi krzysz .
    symboliczny..media to rozgłośnią
    To jeden pomysł..
    pisze sie równiesz bo zaczeliśmy cos i trzeba to prowadzic do konca.
  • Anonim

Może zapchać skrzynkę ZDMu i drogówki mailami? Napisać standardowy tekst petycji i udostępnić każdemu, kto chce wysłać?

Inna opcja to pikieta (blokada?) pod siedzibą ZDMu.

Jak by były wonty, to przecież ostatnio sam nasz prezydent mówił z ekranu, że blokady dróg to "protest polityczny", a nie przestępstwo :P
  • **GAWRON**

Już media to rozgłośniły, głupi POLSAT zrobił taki reportaż, że wszystko jest ok, żadnego uskoku nie ma, i jedyna wina to prędkość! Szlak trafia jak takie coś słysze. Nic tych frajerów nie przekona tym bardziej po takich programach!
  • jarek

protestowaliśmy na darmo! kolejna akcja się szykuje tak?
  • Specter

>jeszcze kogoś bliskiego tam stracimy. Ciekawe jaka jest
    >granica ... 10 ? 20 ? ofiar śmiertelnych...

Ojciec mojej dziewczyny pare lat przepracowal jako strazak w jednostce specjalnej. Jak mu wspomnialem o poprzedniej blokadzie, to stwierdzil, ze to miejsce jest jakies pechowe, bo sam w czasie swojej sluzby wycinal tam z samochodow ponad 10 trupow. A ilu wycinalo jego kolegow z innych jednostek i zmian ? Ponoc najgorszy wypadek w tym miejscu jaki byl, to Mitsubishi 3000GT, trojka dzieciakow owinela sie nim wokol filaru tak, ze przod z tylem samochodu laczyl tylko kawalek progu...
  • ...

Proponuje zrobić to jeszcze raz...z jeszcze większą ilością osób..i niech się to odbędzie np w normalny dzień tygodnia...

niech padnie hasło ,,oszukali nas itp"...
    niech prasa troszke ponajezdza na ten ZDM.
  • NASIŁ GRONOWŁADNY

Po prostu zrobią kiedy im się bedzie chciało albo jak będą całkowicie tam zmieniać nawierzchnie(czyli za kilka lat).Beznadziejna stacja POLSAT przeciez zrobiła test swoim matizem i udowodniła,że ten uskok to nic groźnego jak się jedzie nawet 100 to ,,kierowca czuje lekki dyskomfort i nic więcej''Szkoda tylko,że pojechali w prawo na wyścigi a nie prosto na Piaseczno.Na Wyścigi to ja moge pojechać i 170(niech robią zdjęcia pedały).Proponuje zadzwonić np do Uwagi itp.bo to chyba jedyne wyjście i moze ktoś wkońcu zacznie srać pod siebie.
  • ﮔ Moni ﮕ

To jest straszne, widać metodę ZDMU, zamiast naprawiać postawią znak ograniczający prędkość, super, jak tak dalej pójdzie to przed każdą większą dziurą postawią znak np 20 km/h, tak sie oszczędza kasę na naprawę dróg!!!!!!!!!!!

PS Ciekawe czy szef ZDM jeździ z prędkością 50km/h po Warszawie??
  • Przekładki BMW

wydaje mi sie ze zapchanie skrzynek jest jednym z wyjśc ale trzeba to zrobic wszystko z hukiem tzn maile(do pełniącego obowiązki prezydenta warszawy do szefa ZDM i całej reszty odpowiedzialnej za infrastrukture komunikacyjna miasta), blokada pod siedzibą ZDM plus naprzykład UWAGA zeby te kurwy wiedziały o co chodzi i dlaczego cała akcja jest znowu robiona to moze dac skutek ....

ps . juz wspominałem przy ostatniej akcji ze oni(czyt.ZDM) nic nie zrobią dopuki jakiś urzedas wysokiego szczebla lub któreś z jego dzieci nie rozpierdoli się tam.........

..... z mojego punktu widzenia ostatnia akcja na puławskiej miała za słabe odbicie w mediach to były jednorazowe reportarze o tym ze zrobilismy jakąś akcje z policja ......

......pozatym trzeba było isc za ciosem i za 7 dni mimo "obietnic" ZDM zrobic kolejna akcje TYM razem pod ich siedzibą lub pod ratuszem .......

| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)