Streetracing [3403]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mgr EMILIO

Cos wczesniej nie zadzialalo :/ Mam pytanko. Moj kolega kupil lanosa z komisu. Autko fajnie wyglada (jak na lanosa), i naprawde ladnie smiga. Koles w komisie nie mial pojecia jakie zmiany byly w silniku wiec my tez nie. Dlatego moze ktos ma wie co moglo byc tam zmienione? Silnik 1.6 ale zwija sie o wiele lepiej niz seria. Po wcisnieciu sprzegla i puszczeniu gazu obroty utrzymuja sie na tym samym poziomie przez jakis czas. I w samym silniku w pokrywie zaworow z prawej strony wystaje mala puszka z takim popychaczem, przy obrotach 5 tys ten popychacz wchodzi gledoko w puszke. Wie moze ktos ocb?
  • Anonim

jak od Grabowskiego to może być soft-turbo...
  • Anonim

moze poprostu sie zapytaj Macka lub ojca co tam narozrabiali :) i bedzie wszystko jasne
  • K T

to kupiliscie samochod i nie wiecie co bylo dlubniete w nim?? i do tego mechanicznie?????

nie sprawdzaliscie w jakim jest stanie???

Ja kupowalem glupio niektore samochody ale to juz jest jakis szczyt...

nie zdziwie sie bardzo jak za miesiac nie bedzie co zbierac po tym silniku... Czego wam nie zycze.

Pozdro
  • Anonim

o ła widze ze mamy kolejnego(nych?) stritrajserów z wiedzą i profesionalizmem rotfl

pzdr
  • mgr EMILIO

Kolega zrobil juz 20 tys. tym autem i nie ma zadnych problemow. Co do pana Grabowskiego to chetnie zapytalbym go, ale samochod jezdzi glownie pod niemiecka granica. I nie ma sensu jechac do 100licy tylko aby zapytac sie co jest pod maska. Dlatego robie to na gronie. Co do wasyla - zadnym stritrajseremnie nie jestem,panie wiedzo i profesjonalizm.
  • Anonim

Jest taki wynalazek, w sumie skomplikowana sprawa ... hmmm jak to było ... przenośny komunikator, albo telefon stacjonarny; )
  • KOSMITA

oezu jak sie czepiacia chlopaka zamiast go porzadnie oswiecic. po to jest to grono.
  • Anonim

GRABOWSKI MOTOR SPORT
    ul. Gąsiorowskiej 29, 03-107 Warszawa
    tel/fax: 022-614-66-77
    www: http://www.grabowski.com.pl
    e-mail: gms@grabowski.com.pl

Zadzwoń, zapytaj, wyślij mail'a, gołębia pocztowego, butelke z wiadomością, dowiedz się co i jak.
    Jak bedziesz potrzebował numer do Macieja, to zgłoś się na priv.

Po takim opisie, bez zdjęcia komory silnika to dla mnie siedzi tam mały silnik parowy...
  • Przekładki BMW

nienie tam mogą być 222 stonogi a lanos chodzi na biopaliwo czyli liscie kasztana lub jabłonki
  • Anonim

>To Od Trawy®™ napisał
    >nienie tam mogą być 222 stonogi a lanos chodzi na
    >biopaliwo czyli liscie kasztana lub jabłonki

lol a ja myślałem ze tam sie wkąłda słonecznika a z drugiej strony wyjdzie olej słonecznikowy lol

jak ci ludzie nic nie ogarniaja to poezja

wytłumacz mi poco jechać do Grabowskiego i pokazywać skoro wystarczy tylko zadzwonić i przypomnieć samochód, chyba ze to za trudne jest dla was ??

pzdr

pees. jak coś by syczało pod maską to znaczy zę LPG spierdziela i koniec ekonomicznej jazdy rotfl
  • BARTEK

>EMILIO napisał
    >Cos wczesniej nie zadzialalo :/ Mam pytanko. Moj kolega
    >kupil lanosa z komisu. Autko fajnie wyglada (jak na lanosa),
    >i naprawde ladnie smiga. Koles w komisie nie mial pojecia
    >jakie zmiany byly w silniku wiec my tez nie. Dlatego moze
    >ktos ma wie co moglo byc tam zmienione? Silnik 1.6 ale zwija
    >sie o wiele lepiej niz seria. Po wcisnieciu sprzegla i
    >puszczeniu gazu obroty utrzymuja sie na tym samym poziomie
    >przez jakis czas. I w samym silniku w pokrywie zaworow z
    >prawej strony wystaje mala puszka z takim popychaczem, przy
    >obrotach 5 tys ten popychacz wchodzi gledoko w puszke. Wie
    >moze ktos ocb?

i ta puszka to parownik, a to że trzyma obroty po odpuszczeniu gazu, to dlatego że resztki gazu z parownika jeszcze się dopalają....:)))
  • Anonim

EMILIO:

zobacz tutaj - udsotepniłem materiały archiwalne: http://saneone.fm.interia.pl/turbo....

to może być taki Lanosik....
  • mgr EMILIO

Dzieki Czahson. Silnik wlasnie tak wyglada jak na zdjeciu.
  • Anonim

jak ma 8,2 lub 7 do setki co fajnie chodzi jak na lanosa :)
  • WiKtOr WOLA

Kurka Skad ty sie wzioles?? Nie wiesz jak wyglada turbosprezarka???? I nie wiesz czym jezdzisz z kumplem????
  • Anonim

>WiKtOr WARIAT_DROGO WY napisał
    >Kurka Skad ty sie wzioles?? Nie wiesz jak wyglada
    >turbosprezarka???? I nie wiesz czym jezdzisz z kumplem????

coś się tak uczepił??? chłopak napisał, że nie jest żadnym stłiłejsełem i nie ma pojęcia o mechanice auta... czy w takim razie musi wiedzieć takie rzeczy???

to tak jak ja bym z Ciebie śmiał że np. nie wiesz kim byli Ultramagnetic MCs czy kim jest Del The Funkee Homosapien jakbyś wbił na grono np. "Hip-hop" i pytał się o tytuł kawałka, który Ci się spodobał...

trochę wyrozumiałości ludzie...
  • Anonim

Czahson z tą drobną różnicą że on by się zapytał o to przed kumpnem/ściągnieciem a oni to zrobili w odwrotnej kolejności rotfl

jak mozna kupić fure i nie zajżeć pod maske przed opłaa i sprzedawcy najpier dopytać co i jak, takie kupowanie kota w worku, a twój przykład to właśnie zabezpieczenie przed takim zakupem/wpadką, widzisz tą drobna acz znaczącą różnicę??

pzdr
  • Szczęśliwy :)

Puszka z popychaczem :D :D :D Menskie okreslenie.

Pewnie zjebany silniczek od ssaania :d co popycha cisnieniowo membranke :D:D

Tak powaznie no to turbine macie na wydechu to logiczne wiec jesli to jest tam no to turbo, ale mysle ze czuli byscie ze jest trubo.. nawet przy duzej niewiedzy.
| |

Wszystko o streetracingu, czyli motoryzacyjnych zabawach na ulicy, dragracingu, czyli legalnych zawo...

Fotki

Miejsca grona (0)