• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • magazynierroo patrollini

znacie moze jakies sprawdzone biura ogranizujace obozy?jakie sa ceny?
  • Anonim

> znacie moze jakies sprawdzone biura ogranizujace obozy? tak
    jakie sa ceny? astronomiczne.

dzieki za wyczerpujaca odp :P a moze cos wiecej?
  • Anonim

prosze bardzo:
    http://www.centrumsurvivalu.pl/
  • F-O-X

a moxze cos na wlasną reke
    paru kumpli
    mi sie udaje zamknąc w 100PLN
    z transportem na tydzień na obóz w okolicach Łodzi.
    wiecie własny sprzet
    dobra miejscówka
    pitna woda
    opuszczone budynki na skraju lasu
    most >>wysokoścowka
    mnóstwo papu > okoliczne pola
    tylko ludzi brakuje
    :(

w tym centrum survivalu nie zauwazylem obozow survivalowych. chcialbym w takim uczesniczyc, a nie szkolic sie na instuktora. moze ktos z Was korzystal z jakiegos biura?
  • Anonim

Tak, ja korzystalam, maja naprawde swietne atrakcje. Jesli lubisz chodzic godzinami po bagnach i sciekach, gdzie plywaja martwe zaby, w celu odnalezienia jaskini, ktorej tak naprawde nie ma. Wdrapac sie na okiennik (40m), by moc spedzic tam swoja niezapomniana noc, glodzic sie przez 3 dni i chodzic po lesie, by znalezc cos do zjedzenia, zlapac kure, zabic ja i pozniej przyrzadzic na roznie, spac w jaskini z kolesiem, ktory non stop powtarza, ze musi sie zalatwic, a ktos spi przy wyjsciu z jaskini i nie mozna go dobudzic, a wlasciwie to z jaskini tez ciezko sie wychodzi bo otwor jest strasznie ciasny, hmm...co tam jeszcze, o np. ciekawe przezycie bylo: wrzucony czlowiek do pomieszczenia ,zagazowany,a w masce pegazce brakowalo kilku elementow :P
    Ogolnei wrazenia sa nie z tej ziemi, mozesz mi wierzyc!
    Polecam bardzo serdecznie:
    http://www.kompas.pl
    Szczerze powiedziawszy powiem Ci,ze to byly najlepsze wakacje w moim zyciu i na pewno nie ostatnie z KOMPASEM, bo jezeli chodzi o obozy survivalowe to oni sa w tym mistrzami!
    Dodatkowo dochodzi czesto paintball, softguny,krav maga i inne, ale to sobie juz poczytaj.
    Druga firma (moim zdaniem juz znacznie gorsza) i kompletnie Ci nie polecam tego biura, chociaz niektore elementy,ktorych nie ma w kompasie byly serio super. Np noc w stodole, robienie samemu smietany, masla, chleba no i przede wszystkim konie :) No nic, zrobisz, co chcesz, ja podam namiar:
    http://www.bawkanion.pl
    Jezeli masz jeszcze jakies pytania, pisz smialo, chetnie udziele wszystkich informacji :)
  • LUIS

Dla mieszkańca warszawy polecam Klub Kabar,ale nie wiem czy on jeszcze istnieje.Dla lepszego rozeznania w temacie proponuje zakupić miesięcznik "komandos" i tam znajdziesz wiele ogłoszeń razem z cenami.
  • Anonim

na mazurach w okolicach wydmin.
    jest taka wioska -szczepanki.
    zajebisty klimat dużo bunkrów, pagórków - widać całą okolice itd
    wynajęta jest tam łąka ponieważ jest tam misja archeologiczna.
    lasu jest ogrom jezior w full w okolicy.
    w tym roku spałem na karimacie i w dwóch bluzach
    w namiocie przez 4 dni. ciągle lało.
    pamiętam pierwszy dzień. zimno jak. brrrrrr

jakby co to można sie wybrać za rok
    łąka jest darmowa. bile tam kosztuje 22 zł
    studecki.

i na dodatek jest tam dużo zwierzyny.
    mrówki też są; )
  • Po co jakies firmy?Zbierasz bande qmpli,jedziesz z tym co masz na sobie i wychodzi taniej i jaka radocha:)
  • Anonim

http://www.kremenaros.pl/

Osobiście polecam :)
  • TYSIA

ja ostatnio byłam w Serpelicach tam jest super 8 km od Białoruskiej granicy, gosc ktory to prowadzi jest byłym wojskowym i wie jak o tym wszystko> ma ogromna wiedze i duzo do przekazania, dostarcza niesamowitych wrazen. Naprawde polecam http://www.survivalas.maze.pl
  • cpst

zanim sie wybierze firme trzeba wiedziec czego sie oczekuje od takiego obozu.

jesli ma byc to droga przygoda pelna atrakcji w postaci bungee, asg, paintballu, udawania wojska i wracania do obozu na kolacje to jest w czym wybierac...

jesli ma byc to szkolenie dotyczace np technik pierwotnych i tego co da sie jesc i jak bardzo to moze okazac sie smaczne pomimo nieapetycznego wygladu - Polecam kursy Łukasza Łuczaja - to podstawa survivalu ktorej nie zastapia znajomosc obslugi markera czy noktowizora...

sa tez 'wyprawy survivalowe' - bardziej przypominaja obozy wedrowne ale kazdy niesie tylko swoj sprzet i stara sie radzic sobie samemu lub pracowac w dwuosobowym zespole. To raczej sprawdzian nabytych umiejetnosci. (W tym roku bede prawdopodobnie organizowal tego typu wypad w Sajany czyli pasmo miedzy irkuckiem a krasnojarskiem)

generalnie - jesli ktos chce sie nauczyc jak przetrwac to polecam raczej wielogodzinne treningi sztuk walki, czytanie wielu ksiazek (o wszystkim) oraz czlonkostwo w jakims klubie... no i czeste wyjazdy w teren... a jesli zalezy tylko na swietnej zabawie z elementami survivalu - to sugeruje skorzystanie z oferty jednej z wielu firm...
  • <<SempreItalia>>

a czy ktokolwiek z was mial do czynienia z
    Akademią Przygoda lub Łowcami Przygód?? jetsem bardzo ciekawa...
  • moniŚ. :*

http://www.obozy.dkp.pl/

byłam w tym roku tam na obozie :) polecam :)
  • <<SempreItalia>>

najgorsze jest to ze w takich ofertach pojawia sie ograniczenie: 10-18 lat albo 6-18 lat
    ja mam 21 lat i niby mam jechac z dzieciakami?? ehhhhh mam ochote na wyprawe off-roadowa taka kilkudniową polączona z survivalem. Moze slyszeliscie o czyms takim??
  • ダーミアン

Haha Ożywię temat!!! Mam 14 lat i chciał bym zacząć z survivalem tyle że nie miałem styczności wcześniej (tyle że obejrzałem kilka fimików na youtube:P)z tym. No i prosił bym o pomoc jakbyście mogli poszukać jakiegoś obozu (żeby tylko nie było jakiejś jazdy konnej, wycieczek itp. najlepiej pod namiotem)
    Z góry wielkie dzienks
  • sodek

najlepiej sam sobie poszukaj a znajdziesz to co interesuje cię najbardziej

ja tam wole obozy na własną rękę :)
  • ダーミアン

No ale sugerujesz ciemnemu iść w las na weekend ?
  • ダーミアン

a ogień? Trzeba chyba gdzieś go rozpalić:/
  • 1
  • 2
| |

Survival - Jak przeżyć ?? Grono poięcone dla najbardziej wytrwałych, którym nie straszne ekstr...

Fotki

Miejsca grona (0)