SWPS [6163]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Napisałem do Biura Rekrutacji z zapytaniem, czy mozna sie uczyc innych jezykow na SWPS-ie ? a ona do mnie, ze lektoraty z jezykow innych niz angielski (mnie interesuje hiszpanski) sa dodatkowo platne. Jak spytalem ile wiecej ? odpowiedzi nie uzyskalem... Czy ktos z was moze mi powiedziec ile to kosztuje ? a moze ktos chodzi na hiszpanski i moze mi cos powiedziec o poziomie nauki i lektorach... Czy sa Native'i ? Z gory dziekuje...
  • tita

można brać inne lektoraty, które sa dostępne w ramach anglistyki czyli hiszpański, francuski i niemiecki (może coś jeszcze... nie wiem)... żeby mieć drugi język trzeba napisać podanie do ZOZu (bodajże), mamy specjalną stronę netowa z której wysyła się podania, więc nie ma problemu... jesli chcesz jezyk rezygnujesz wtedy z fakultetu albo 2 fakultetów ( nie pamiętam)... czasem tylko ciężko dopasować godziny języków do planu zajęć, bo są one robione pod anglistykę...
    nie znam lektorów z hiszpańskiego, więc w tym zakresie nie pomogę..
    pzdr i powodzenia życzę
    t.
  • 1011010 1110101

Tak, jak kolezanka pisze - mozesz robic język w ramach fakultetu, których to fakultetów trzeba zaliczyc sporo... i wtedy nie musisz placic, trzeba tylko poprosić ZOZ o udostepnienie zapisu na język zamiast fakultetu. Jezyki sa rozne, oprocz hiszp, niem., ang., fr., jest jeszcze np. arabski, birmański :D. Plan lekcji układasz sobie sam, wiec mozesz w miarę dopasowac go pod języki. A lektorzy - skieruj pytanie do anglistyki, bo wydaje mi się, że oni będą coś wiedzieć... Pozdrawiam
  • "Burza jak Lenin- wiecznie żywa"

A jest rosyjski?
  • kozerka

a na ile wcześniej przed zapisami trzeba takie podanie składać , czy w czasie zapisów, czy wogóle kiedy?
  • ankap

Napisalam w tej sprawie do ZOZu ...

"W ramach fakultetu można zapisać się na język obcy. Zapis na język obcy na jeden semestr zajmuje miejsce dwóch fakultetów (bo język jest za 6 ECTS).
    Prośbę o możliwość zapisu na język obcy w ramach fakultetów może Pani zgłosić na opcje "kontakt" w trakcie trwania zapisów.
    Zgłaszając taką prośbę powinna Pani okreslić rodzaj języka i poziom na jaki chciałaby Pani zostać zapisana."
  • ankap

Czy ktos z obecnych uczy sie francuskiego lub hiszpanskiego ?? Chetnie skorzystam z tej opcji w nastepnym semestrze i zastanawiam sie ktory jezyk wybrac ...
  • Porfaworek

ja jestem z anglistyki i wiem, ze sa jezyki francuski,hiszpanski, niemiecki, wloski,szwedzki i arabski. jesli chodzi o hiszpanski to wiem, ze jest jeden hiszpan ivan diaz.podobno jest dobry i bardzo wymagajacy. jest tez jakis chlopak, ktory meiszkla w wenezueli ale raczej oni nic na tych zajeciach nie robia. i j.gawryszewska-tez ja chwala, wiec chyba jest niezla;) pozdrawiam. p.s. zajecia na poziomie poczatkowym sa z pierwzym rokiem i zwykle sa w srody i piatki na 8.30.tak bylo rok temu i w tym roku;)
  • kozerka

a no właśnie, wiecie może kto uczy francuskiego (poza p.Piasecką)?
  • tita

uczy uczy ... podobno jakaś fajna młoda kobieta... nazwiska nie pamiętam:(
    sprawdz na siatkach zajec dla anglistyki
    pzdr
  • Porfaworek

jeszcze uczy p wrzesinska
  • DAGI

hej ja jestem z anglistyki i sama chodze na francuski a do tego zwiedzilam wszystkie 3 grupy wiec moge byc pewnym żródłem informacji:)wiec franca ucza 3 kobiety zaleznie od poziomu...1 gr poczatkujaca ale wcale nie odbiega poziomem od 2,nawet jest ta sama ksiazka ale prowadzaca...HELP!!!jesli chcecie sie niczego nie nauczyc/cofac sie z materialem/lub po prostu-->i to jest w tym najlepsze-zaliczyc zadko sie pokazujac-to polecam:).no i grupa 3-prowadzona przez mgr Wrzesińską-w porzadku kobieta ale poziom wysoki.sporo osob z certyfikatami.mimo ze mam mature z francuskiego to odpadlam.wiec jesli macie wybierac miedzy 1 a 2 to polecam 1-kobieta młoda i w porzadku a przy tym czegos Was nauczy.
    pzdr
  • kozerka

bardzo dziękuję, baardzo cenne informacje :)rozumiem że od razu do grupy można "przydzielać" się samemu, nie ma tam jakiegoś testu, który by o tym decydował
  • ~~ Mangosha ~~

a tak z ciekawosci - kto uczy fancuskiego na poziomie 2 ..czyli ko cofa w rozwoju?
  • ankap

a jak sprawa wyglada ze szwedzkim ?? dla poczatkujacych...
  • Porfaworek

hmm no ja chodze do wrzesinskiej i moim zd nie ma u mnie nikogo z certyfikatami;) to chyba ogolnie mozna powiedziec, ze fr u nas jest sredni, bo u mnie jest troche slabo bo kobieta stawia straszny nacisk na slownictwo(od nadrywarki CD przez bloto a skonczywszy na pieluchach i szkicu- wiec dosc szeroko:)) natomiast z gr to my stoimy raczej slabo
  • Anonim

Ivan Diaz tam uczy hiszpanskiego ?? hahahaha to moj dobry znajomy; ]]] Kiedys, kiedys, dawno temu uczyl mnie w Academia de la Lengua, zajebiscie; ]]]
  • Porfaworek

nadal tam uczy. czasem go spotykam, bo tez tam chodze;)
  • Anonim

przychylam sie do prosby. Jak wyglada sytuacja ze szwedzkim, poziom podstawowy
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)