-
Anonim
Czy kochani współstudenci byliby zainteresowani kołem naukowym seksuologicznym albo gendes studies? słowa kluczowe: seksualność, płeć biologiczna i kulturowa, zaburzenia, dewiacje i odmienne orientacje;) kształtowanie norm związanych z seksem, tabu, ciało w kulturze, kobiecość, męskość, stereotypy i te de i te pe. Słowem połączenie nauk medycznych z teoriami humanistycznymi. -
Anonim
-
Bartek
-
Anonim
-
-
-
m.
si :)
mozna by pomyslec o wspolpracy z ISNS, gdzie koncentruje sie gender studies -
Bartek
Na kulturoznawstwie na paru zajęciach mieliśmy feminizm i z pewnością będziemy, a jeśli chodzi o gender to są takie zajęcia "Sztuka współczesna" z prof. Brach-Czainą. Szczerze mówiąc, co za dużo to niezdrowo. -
Anonim
okej,
a kto mógłby się tym zając i jaki temat na początek? jak mogłoby działać takie koło? -
Anonim
Trudno żeby na kulturoznastwie nie mówić o feminiźmie... Trudno też nie mówić o płci i seksualności na zajęciach "sztuka współczesna". Ale nie wszyscy jesteśmy na kulturoznastwie i chodzimy na sztukę współczesną. A nawet jeśli to ktoś może czuć niedostyt;)
Z tego co wiem to jest jeszcze specjalizacja z Genderu dla psychologów- tam zajęcia prowadzą (prowadziły?) Mizielińska i Środa.
Ale Seksuologia i Gender Studies i tak moim zdaniem są na SWPS "odwalane"... -
Bartek
Dlatego dla osób zainteresowanych, które nie są z kulturoznawstwa, jeżeli istnieje taka możliwość polecam zajęcia z prof. Brach-Czainą lub z Kuligowskim Waldemarem, na którego zajęciach m.in. było sporo ciekawych rzeczy o feminiźmie. -
Marta
-
Grono.Net
-
Syla
A był ktos na specjalizacji genderowej? Z tego co wiem to pierwszy raz w tym semestrze wystartowano z takim modułem. Moze ktos cos powiedziec na jego temat bo rozważam ta specjalizacje. :) -
kati
Ja równiez reflektuję ...
To by się ogólnie przydało, już w szkole podstawowej, te kwestie poruszac, no moze bez surowych teorii na wstepie; )
Takie "Koło" mogłoby napewno wyłonić ciekawe nowe teorie, a poza tym, gdzie dwie głowy (do dyskusji), to nie jedna. Jestem za :) -
Korzeń
dobry pomysł, tym bardziej że jest parę osób z kadry nauczycielskkiej które mogły by obijąc pieczę nad Genderami.
Jestem za!
Pozdrawiam:) -
Anonim
-
Anonim
jestem jak najbardziej za!po rocznym kursie seksuologii ze Starowiczem i wiązaniem przyszłości właśnie z seksuolgią, pomysł jak dla mnie jest świetny!