SWPS [6163]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy kochani współstudenci byliby zainteresowani kołem naukowym seksuologicznym albo gendes studies? słowa kluczowe: seksualność, płeć biologiczna i kulturowa, zaburzenia, dewiacje i odmienne orientacje;) kształtowanie norm związanych z seksem, tabu, ciało w kulturze, kobiecość, męskość, stereotypy i te de i te pe. Słowem połączenie nauk medycznych z teoriami humanistycznymi.
  • Anonim

tak tak tak tak tak!!!!
  • Bartek

JASNE!!!
  • Anonim

jasne, fajny pomysl
  • maga

ja jestem zainteresowana:]
  • m.

si :)
    mozna by pomyslec o wspolpracy z ISNS, gdzie koncentruje sie gender studies
  • Bartek

Na kulturoznawstwie na paru zajęciach mieliśmy feminizm i z pewnością będziemy, a jeśli chodzi o gender to są takie zajęcia "Sztuka współczesna" z prof. Brach-Czainą. Szczerze mówiąc, co za dużo to niezdrowo.
  • Anonim

okej,
    a kto mógłby się tym zając i jaki temat na początek? jak mogłoby działać takie koło?
  • Anonim

Trudno żeby na kulturoznastwie nie mówić o feminiźmie... Trudno też nie mówić o płci i seksualności na zajęciach "sztuka współczesna". Ale nie wszyscy jesteśmy na kulturoznastwie i chodzimy na sztukę współczesną. A nawet jeśli to ktoś może czuć niedostyt;)
    Z tego co wiem to jest jeszcze specjalizacja z Genderu dla psychologów- tam zajęcia prowadzą (prowadziły?) Mizielińska i Środa.
    Ale Seksuologia i Gender Studies i tak moim zdaniem są na SWPS "odwalane"...
  • Bartek

Dlatego dla osób zainteresowanych, które nie są z kulturoznawstwa, jeżeli istnieje taka możliwość polecam zajęcia z prof. Brach-Czainą lub z Kuligowskim Waldemarem, na którego zajęciach m.in. było sporo ciekawych rzeczy o feminiźmie.
  • Marta

Seminaria genderowe z Mizielińską są według mnie świetne, polecam.
  • Grono.Net

no ja bym sie zapisal... ale zaocznie please:)
  • Syla

A był ktos na specjalizacji genderowej? Z tego co wiem to pierwszy raz w tym semestrze wystartowano z takim modułem. Moze ktos cos powiedziec na jego temat bo rozważam ta specjalizacje. :)
  • kati

Ja równiez reflektuję ...
    To by się ogólnie przydało, już w szkole podstawowej, te kwestie poruszac, no moze bez surowych teorii na wstepie; )
    Takie "Koło" mogłoby napewno wyłonić ciekawe nowe teorie, a poza tym, gdzie dwie głowy (do dyskusji), to nie jedna. Jestem za :)
  • Korzeń

dobry pomysł, tym bardziej że jest parę osób z kadry nauczycielskkiej które mogły by obijąc pieczę nad Genderami.
    Jestem za!
    Pozdrawiam:)
  • Anonim

na przykład kto?
  • Anonim

jestem jak najbardziej za!po rocznym kursie seksuologii ze Starowiczem i wiązaniem przyszłości właśnie z seksuolgią, pomysł jak dla mnie jest świetny!
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)