SWPS [6162]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam! Rzecz się tyczy pytań na egzamin z Psychologii Poznawczej z p. Bednarek (rok III). Podobno dla osób uczestniczących w wykładach pani prowadząca Bednarek podawała w trakcie wykładów połowę pytań na egzamin. Ja niestety nie miałem okazji ich zapisać ... także bardzo bym prosił osoby, które miały taką sposobność o pomoc (umożliwienie mi, że tak powiem, wglądu w pytania). :):):):):):):):)
  • Anonim

:)
  • Magda Tywonek

ja tez bym prosila! tak bardzo ladnie :))
  • trala lala

pytania w wiekszosci pokrywaja sie z tymi z copy shopu...a p.Bednarek szczerze NIE POZDRAWIAM;P
  • cykajace jajniki

watpie zeby ktokolwiek zdazyl zapisac pytania z wykladow bo ku.... poprostu leciala slajdami ale w xero sa i nie sa one altwe i miejmy nadzeje ze sie powtorza na egzaminie
  • :)

czy sie powtorza nie bylabym taka pewna, bo podobno wlasnie pani Bednarek rozpetala cala afere z testami w copyshopie... ale licze na to ze nie bedzie jej sie chcialo nowych pytan generowac :)
  • Anonim

niestety Bednarek mówila na ostatnim wykladzie,ze pytan tych nie bedzie na egzaminie :'( swoja droga tez i ch niestety nie posiadam
  • Anonim

no coz, co do pani Bednarek(ktorą zdecydowanie POZDRAWIAM!!!!ubostwiam panią:) ) to tez bym sie wpienila gdyby jakis kretyn pojawil sie na egzaminie z moim testem w kieszeni i zamiast nauczyc sie tych czterdziestu pytan i odpowiedzi zrzynal po chamsku z testu...bez przesady, brak klasy i totalny szczyt chamstwa. i wlasnie przez takich ludzi co roku zmieniane sa mniej lub bardziej pytania u kazdego wykladowcy. a egzamin nie jest jakis wybitnie trudny i mozna go zdac czego jestem najlepszym przykladem a naprawde malo sie uczylam.
  • Magda Tywonek

chodzi wam o te pytanka (w copy shopie) z 2002roku?

pozdrawiam
  • t s

po zeszlorocznych wydarzeniach z egzaminem z psychologii osobowosci gdzie 90% osob mialo testy i dostalo 5 lub 6 i gdzie wyszlo ze testy byly dostepne w copy poincie dam sobie reke i noge uciac ze KAZDY wykladowca zmienil pytania ...........

wiec jesliktos liczy na to powtorza sie pytania z 2002 roku to sie wg mnie na bank przeliczy .....

swoja droga tez mam ten egzamin w tym semestrze - wydaje mi sie ze korzystajac z jej hand-out'ow bedzie mozna to spokojnie; ) zdac .......
  • so happy

ja zdarzylam zapisac pare, sa latwe, wiec niema co sie martwic, bylam na tych wykladach ze 3-4 razy i w wiekszosci mowila o tych bardziej "ogolnych" rzeczach, ktore , ten kto jest na 3 roku, napewno wie. a juz spiesze z pytaniami i odpowiedziami na nie:
  • so happy

1. Do prawidlowego rozwiazania testu z psych.zaangazowane jest myslenie:
    A.produkcyjne - poprawna odpowiedz
    B reprodukcyjne
    C autystyczne
    D (cos tam)

2. Ten sam problem moze byc latwy lub trudny.............. W rozw. problemu duza role odgrywa:
    A wybor skutecznego algorytmu
    B reprezentacja problemu w umysle - prawidlowa odp
    C wybor skutecznej heurystyki
    D reprezentacja przeslanek w probl.

3 Elementy struktury myslenia sprzyjajace tworczosci to:
    A material symboliczny, analogie,heurystyki

4 Podzial myslenia na tworcze i odtworcze wprowadzono ze wzgledu na:
    A spol.krytyke podzialu myslenia (hmm...) - prawidlowa odp.
    B char.oczekiwanego wyniku
    C teorie myslenia tworczego
    D psych.krytyke podzialu....

Fuck, przepraszam, to chyba bez sensu, ale to wszystko co mam :)
    dziekowac prosze Agatce :) juz ...
  • so happy

no i oczywiscie zgadzam sie z przedmowca,ze napewno nie powtorza sie pytania, ale zawsze warto na nie zerknac :)
    Wiec powodzenia
  • Anonim

kochani, wykładowcy już od 5ciu lat wiedzą o testach w copy shopie.. a że niektóre pytania się powtarzają to tylko kwestiatego,że cały czas jest robiony ten sam materiał i nie wiem jaką trzeba mieć wyobraźnię, zeby co roku układać zupełnie inne pytania :)
  • Fox

Na ostatnim wykladzie Pani Bednarek powiedziala, ze ostatni wyklad bedzie poswiecony na pytania i zaprasza wszystkich:)
  • trala lala

Co do pierwszego pytania odpowiedz brzmi reproduktywne...
  • Magda Tywonek

czy ktos z was moi kochani wyjasni mi co to sa:

funkcja akomadycjna, imitacyjna, kompensacyjna i symulacyjna -domyslam sie,ale nigdzie o tym nie czytalam i musze byc pewna :) a tak na marginesie, o ktora z nich szczegolnie chodzi Mlodkowskiemu (mam tu takie pytanie z testu)

pozdrawiam
  • Anonim

W tym pytaniu wydaje mi sie że dobrą odpowiedzią jest funkcja symulacyjna - inne odpowiedzi raczej nie pasują. Nie jestem jednak pewien więc jeżeli ktoś wie to prosze napisać. Pozdrawiam
  • Magda Tywonek

dzieki titozzzz locoloco; ) czekamy na wyjasnienia powyzszego pytania :)

next question..

a kto wie COS co najtrafniej oddaje pojecie paradygmetu -T.Kuhn

- wzorcowe badanie, matryca dyscyplinarna
    czy
    - unifikacja pogladow badaczy?

dzieki
  • Magda Tywonek

"paradygmat" mialo byc
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)