SWPS [6162]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zuzia4You

Słyszałam że nasz szanowny Pan psychoterapeuta zmienił pytania...ale koleś :(...
  • ...Madzik...

eh no ciekawe czemu zmienił :/

Jesli ktos moze to byłabym rada odnośnie tego o co on pytał, na co warto zwrócić uwagę, bo ja nie mogłam iść na termin A i ide na B wiec byłabym ogromnie wdzieczna
  • Anonim

byly trzy pytania o yaloma, bylo pytanie co jego zdaniem najwazniejsze co terapeuta robic powinien
    bylo pytanie o to, "co robi" systematyczna desensytyzacja
    opis zdrowej osobowosci i kto ja wymyslil
    ktomial wplyw na powstanie grup terapeutycznych
    sporo bylo o poznawaniu w celu pomagania
    bylo pytanie czy jak psycholog swojej corce pomaga po rozstaniu z chlopakiem to co to jest
    30 pytan, dosc latwe moim zdaniem, dzieki Twoim notatkom.

pozdrawiam!
    a.
  • Zuzia4You

o...to jedno sie powtorzylo :).
    psychoterapeuta nie moze pomagac wlasnej corce ani osobom bliskim :)...
    Ja mialam latwiejszy ten egzamin.
    Mam jednak nadzieje ze zdacie :)
    Trzymam kciuki
  • Katarynka

Dzięki Zuziu, że nam dobrze życzysz!!!
    Myślę, że większość osób zda, bo faktycznie wiele pytań było na tzw. "zdrowy rozsądek". Oczywiście pojawiło się w jednym pytaniu np. jakieś obce mi nazwisko i wtedy nie ma zmiłuj-trzeba było strzelić, ale ogólnie test był "sympatyczny":) szkoda tylko, że niektóre z wykładów na których "raczyłam" się pojawić przypominały jakiś mix-fix i nie za bardzo potrafiłam łączyć wszystko w logiczną całość. Chyba prof. rozpoczynał zbyt wiele wątków, które myślę, że należało precyzyjnie doprowadzić do końca:)
    A co mnie na teście "rozczarowało", "zaskoczyło"?
    Ano to, że nie padło pytanie o to, kto zdaniem wykładowcy jest autorem nazwy "kontaktów interpersonalnych" :
    a) wykładowca
    b) polski terapeuta
    c) prof. Melibruda
    d) wszystkie powyższe
    Ale, żeby mnie tu nikt z fanów prof. Meli o złośliwość wstrętną nie posądził, to dodam, że moim skromnym zdaniem sam profesor zdaje się być bardzo miłą i sympatyczną jednostką społeczną!!!
    PPOZDRAWIAM!!!
  • Magda Tywonek

zuzia, notatki dotarly i okazaly sie identyczne z tymi, ktore mialam (od kol madzikowej); )) Mimo, to dziekuje Ci bo np. w niektorych miejscach nie moglam sie u kol. doczytac, wiec wykorzystalam Twoje! W ogole to dzieki Ci, jestes fantastyczna, tak dobrze nam zyczysz! :))

co do pytan... uwazam, ze nie bylo zle, chociaz nie poszlo mi rewelacynie

co zaznaczyliscie w przypadku corki i co wg. wykl. jest najwazniejsze w psychoterapii (bodajze)???

pozdr!
  • Magda Tywonek

p.s. zapomnialam dodac, ze chyba widzialam wicherka; )))

• Katarynka

1. pomoc córce, to chyba pomoc nieprofesjonalna (tak mi się wydaje:)
    2. zdaniem wykładowcy ...hmmmm..trudna sprawa-ja zaznaczyłam tą chyba najdłuższą odp. o warunkach konstruktywnych i nastawieniu, czy coś w tym stylu:)(ale to pewnie zła odp.)
    P.S. Ja też chyba widziałam Pana Wicherka;) Sympatyczną Istotą się zdaje;)
    POZDRAWIAM WSZYSTKICH I KAŻDEGO Z OSOBNA!!!
  • Zuzia4You

nie chyba tylko napewno :)...to pytanie bylo w tamtym sem.
  • Anonim

owszem, mialem przyjemnosc napisac ppp na pięć, (25/30-->83%). na wykladach tezz zdarzalo mi sie bywac, glownie na poczatku semestru :)
    a jesli chodzi o pytania o corke i zadania terapeuty, zgadzam sie: nieprofesjonalna i zpewnienie mozliwosci.

pozdr!
    a.
  • Anonim

ale bez notatek Zyzy bylo by duuuzo gorzej....
  • Zuzia4You

cieszę się Wicherku,że moje notatki coś pomogły :)...jakby co służę pomocą :)

Pozdrawiam.
    Gratuluję zaliczenia.
  • ...Madzik...

hmmm czy wie ktos czy mellibruda powtarza w terminie B jakies pytania z A lub przynajmniej zakres zagadnień?

A moze ktos pamieta o co jeszcze pytał w zeszłym roku ? :/
  • ...Madzik...

Skoro nikt nie wie, to moze ktoś wie co wchodzi w skład empatii ?
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)