Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ::Paulhus::

Mam pytanie może ktoś wie...
    Co jest głównym szlakiem komunikacyjnym miedzy dwiema półkulami:
    a) spoidło wielkie
    b)bruzda środkowa
    c) gałka blada
    d) zwój podstawowy

Kurcze nie mam pojęcia a nigdzie nie moge znaleść
  • fiona

moim zdaniem spoidlo wielkie... ale moze niech ktos to jeszcze potwierdzi;]

a no dzieki, ja nie potwierdzam jeszcze tego, ale też mi sie tak wydaje
  • sowa

ja tez jestem za A
  • sowa

ok, na 100% odpowiedz A

jeszcze jakis quiz?

a no dzięki
    No wieć tak jak sie podoba to nie omieszkam zapytać jeszcze o to
    Uczenie się asocjacyjne polega na:
    a)tworzeniem związku między bodżcem i reakcją
    d)wykorzystaniu zbieżności dwóch bodźców w czasie
    Na zdrowy rozsądek i z notatek wynika mi że A ale w książce raczej sugerowana odpowiedź to ta druga
  • .

z tego co sobie przypominam to własnie jest ta druga odpowiedź.
    pozdr

hmmm no to teraz mi daleś, kurcze bo na zdrowy rozsądek to ta pierwsza , najbardziej odp warunkowaniu klasycznemu..
  • sowa

znow A :)

Korzystając z okazji jeszcze jedno, ale to już normalnie nie wiem bo wogóle tego nie ma nigdzie
    Kora nowa po raz pierwszy pojawiła się u:
    a)gadów
    b)ssaków
    c)naczelnych
    d)pratchawców
  • sowa

u naczelnych :)

o dzieki bo nigdzie tego znaleść nie mogłem.Ok narazie nie zawracam głowy i działam dalej jak bede miał wątpliwości to pozwolicie że będę pytał. Dzieki
  • tita

hmm... co do II pytania... to bym się z diabełkiem zgodziła, że B... (w I A, a w II u naczelnych - prawda!)...
    ale z tego co pamiętam asocjacjonim głosił prymat części nad całościa czyli wrażenie + wrażenie = spostrzeżenie... trzeba by to gdzieś sprawdzic... pytanie dziwnie sformułowane..ale jakoś tak B mi pasuje...
  • tita

aż sprawdziła... nie cierpię nie wiedzeć... okropne uczucie;)... B:)... Asocjacjonista Arystoteles sformułował przecież Prawa Kojarzenia: pierwsze z nich to własnie styczność w czasie:)
  • sowa

gdzie to tak?
    grrrr...
  • tita

tak twierdzi Maruszek:)... a on fajny facet:)
  • sowa

Uczenie się asocjacyjne polega na tworzeniu związków między bodźcami (np. warunkowym i bezwarunkowym), między cechami bodźców, między bodźcem a reakcją.

hmmm... no własnie ale skolei uczenie sie asocjacyjne to warunkowanie klasyczne, idąc dalej warunkowanie klasyczne polega na tworzeniu związku pomiędzy bodźcem a reakcją ale można również zinterpretować to własnie jako wykożystanie dwóch bodźców w czasie no bo dzwoneczek i jedzonko dwa bodźce w tym samym czasie itd itd ...jak dla mnie dwie odp prawidłowe ale niestyty tylko jedną trzeba wybrać
  • sowa

nie wiem :'(

niektore te pytania sa naprawde nie sprecyzowane, poza tym jak mozna sprawdzac wiedze np z psychopatologii testem!

hahaha no ja też nie wiem
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)