-
margolka
HEJ! Jak Wam sie studiuje na tym kierunku? Nie moge sie zdecydowac pomiedzy polska spoleczna a angielska:/ Pomozecie? -
victoire defaite
ja sama nei wiem, niby dobrze ale przekonana do konca nei jestem ,jedno wiem ksiązki sa drozsze:/ -
margolka
i pewnie jeszcze ciezko je dostac:( a jak z programem? zachecajaco brzmi drugi jezyk, ale czy wyklady z psi (chocby wstep do ogolnej czy spolecznej na I roku) sa w takim samym wymiarze godzinowym co na "polskiej" spolecznej? patrzylam w siatki zajec i wychodzi ze wyklady trwaja po 45 min... -
kostyra
-
-
margolka
-
kostyra
-
MissSunshine
ja jestem na II roku social psychology; placi sie tyle samo, tylko zajecia sa krotsze; program/ przynajmniej teoretycznie/ ten sam; wy macie lepiej niz my, hehe, bo szlaki juz przetarte =) co do zdolnosci jezykowych niektorych z naszych wykladowcow mozna dyskutowac, jednak coraz wiecej proff przyjezdza ze stanow, wiec coraz mniej jest powodow do narzekania; z knigami to rzeczywiscie nie najlepiej jest, ale na I roku do ogolnej Zimbardo i spolecznej Baron jest w bibliotece dostepny w kikunastu egzemplarzach, wiec mozna sobie jakos poradzic; ogolnie to trzeba sie przyzywczaic do kserowania wielu rzeczy lub siedzenia dlugo w bibliotece; /
jak dla mnie, to zawsze cos innego, a poziom uwazam, nie najgorszy; -)
jak macie jakies konkretne pytania, to 'walcie' smialo =) -
margolka
jak to mozliwe ze program jest taki sam, skoro jest mniej godzin zajec? poza tym wg kosztorysu dla rekrutow social psi jest za 3825, a psi spoleczna po 3750:( czy sa jakies przedmioty zwiazane z jezykoznawstwem, gramatyka angielskiego? jakie zajecia macie w zamian za polowe kazdego wykladu? serdecznie thanx za info, nie moglam przyjsc na open day, to teraz nic nie wiem:/ -
Olafik
po pierwsze to wyklady sa nie po 45 min tylko po godine ( no chyba ze na I roku jest inaczej u nas na II sa po godzine)
jesli chodzi o przedmioty zwaizane z jezykoznawstwem to mielismy np. academic writting i uczylismy sie stawiac kropki i przecinki, jak widac mnie nie bardzo nauczyli :P
nie mamy zadnych zajec, jak to okreslilas 'za olowe wykladu" nasze sa poprostu krotsze i tyle. Mysle ze ma to troche zwiazek z tym ze w jezyku ojczystym latwo jest mowic nie na temat, po angielsku mowisz raczej to co jest wazne i tylko tyle -
:) life is life :)
tak wyklady sa godzinne, tez mysle ze to dlatego, iz trudnej jest im lac wode wiec mowia to co maja i na tym ise konczy
mnie sie osobiscie podoba, sa fajni ludzie i ciekawi wykladowcy (doslownie biorac - oryginaly np. R.Ohme czy tez Burnstein - albo cie rozabwia i zainteresuja albo zanudza (wszyscy ze social wiedza o co chodzi))
program jest ogolnie ciekawy a poziom jezyka przewaznie wysoki