SWPS [6162]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej, na naszej uczelni sa rozne petycje, ale czy ktoras cos zrobila?? Jesli tak to jestem za petycja dwoch jezykow obowiazkowych za 7,500 zl i nie przez dwa lata, tylko przez caly czas trwania studiow, dlaczego?? Dlatego, ze nie znajac dwoch jezykow nie dostanie sie juz dzisiaj pracy. A jak sobie pomysle, ze dwu-letni kurs angielskiego (ktory mnie momentami wzrusza) i koniec, to mnie krew zalewa, czemu? Bo jesli chce sie uczyc wiecej angielskiego plus dodtakowy jezyk to musze wybulic wiecej kasy nic 1000 zl jesli chce sie uczyc w dobrej szkole jezykowej. a i co mnie jeszcze wkurza, ze filoliga placac mniej uczy sie np jeszcze (obowiazkowo) niemieckiego, a placa o ponad 1000 mniej.

Dlatego jestem za jakas petycja
  • Anonim

Kochani moi!

Teraz jestem na 5-tym roku. Jak bylam na 1-wszym, to moj wydzial (PSM) -ze mna na czele- wojowalismy z wladzami uczelni o drugi jezyk, ang.przez 5 lat studiow itd. Mielismy plany, propozycje prowadzenia zajec jezykowych na uczelni i co???? DUPA ZBITA!
    Wladze uczelni udzielily info, ze moga nam tylko zorganizowac znizki w jakiejs szkole jez. i tyle. Moze cos zdzialasz- czego ci zreszta zycze, ale wierz mi, ze temat ciagnie sie juz od poczatku trwania tej cholernej uczelni i nic sie nie zmienilo. Radze uzbroic sie w cierpliwosc!!

Mit sozialistischen Gruess :)
  • Anonim

no to pupa, bo niby SWPS takie prestizowe, ale bez jezykow to ani rusz po prace :(

sory, ale gdyby wszyscy mieli jeden jezyk, ale jak sie dowiaduje ze filologie maja dwa i to za o wiele mniejsza kase czesnego to mnie krew zalewa
  • Anonim

a mnie krew zalewa jak piszesz ze filologie maja 2 za mniej nie uwzgledniajac ze my za to mamy psychologie, ktora to notabene studiujemy
  • Anonim

bo studiujemy psychologie, a co ma niemiecki do filologii angielskiej, czy polskiej??

zreszta nawet nie patrzac na to, to chyba nie maja az tak malo zajec aby dodawac drugi jezyk. Czesne jakie placimy sa znane, uczelnia chce abysmy zdobywali odrazu rpace, to niech da nam mozliwosci, bo placenie ponad 7000 zobowiazuje.

Uczelnie uwiebiam, ale brak drugiego jezyka, przy takiej kasie boli
  • Anonim

oni tez maja 1 jezyk. twoim jezykiem jest psychologia, ich ang>>>>dodatkowo otrzymujemy 1 jezyk gratis: my ang oni drugi jezyk:)
  • Lef

ja tak moze troche nie na temat ale mnie wqrza to ze place kupe kasy a mam w tygodniu 5 zajec (!!!) i to tak ulozone ze do zadnej pracy sie nei zalapie a do tego 2 dni wolne...niby fajnie ale...nie za taka kase :/
  • Anonim

to juz jest inna kwestia... moja kolezanka jest na UW na 2 roku i ma zajec wiecej niz ja chyba o jakies 6 godzin... tygodniowo
| |

czyli... Szkoła Wyższa Patologii Społecznej, Szkoła Wyższa Psycholi i Świrów, a wszystko t...

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (7)