- 1
- 2
-
Shinara
Wlasciwie nie wiem czy takie tematy moga byc poruszane tutaj. Ale wlasnie przeczytalam wiadomosc o projekcie ustawy, ktora sprawi ze za wyporzyczenie ksiazki w bibliotece mamy placic 50 gr :( A to juz za duzo na moje barki. To mozna tu ponarzekac? -
Anonim
Pewnie, że można - zapraszamy :D
Kurw@ już za książki wypożyczanie chcą pieniędzy. Czekam, kiedy trzeba będzie płacic za przechadzkę chodnikiem, albo wrzucić monetę, żeby posiedzieć na ławce w parku :/ -
me?how
niedługo wchodzi ustawa o UWAGA UWAGA
karaniu osób w których posiadaniu znajdują się KOMINIARKI i noże ... elo -
ZU
tak apropo jebania systemu to ja jebie jebana szkole w ktorej uwaga uwaga- DOSTALAM LACHE Z WIEDZY O PRAWIE Z PRAWA RODZINNEGO ZA 4 ZAPISANE STRONY MALYM DRUKIEM ZA CALE 2 GODZINY NAUKI( CO NIE ZMEINIA FAKTU ZE NAPISALAM WSZYSTKO) TYLKO ZA TO ZE NIE ZNAZNACZYLAM GRUPY W KTOREJ JESTEM!!!!!!!!! generalnie jebana szkola jest najgorsza odmiana stystemu ktory dziala tylko po to aby zabic kreatywne myslenie i tworcze mozeliwosci naszych mlodych umyslow!!! -
-
ZU
sory wiem ze to nie bylo na temat... ale chcialam dodac ze podobno TAKIE JEST PRAWO a to sie ma do wlaspanialej minister oswiaty. ze jestem w jebanej dwujezycznej szkole zarzadzila ona miedzy innymi ZE LUDZIE Z klas o rozszerzonym ang maja takie wyjscia aby pisac
a) mature podstawowa( smeiszny pomysl dla ludzi ktorzy wydawali niewiadomo ile kasy na nauke ang)
b) mature rozszerzona ALE TYLKO POD WARUNKIEM ZE BEDZIEMY ZDAWAC NIEMECKI!!!! CO JEST SMIESZNE BO JAK KTOS JEST ANGLOJEZYCZNY TO WIADOMO ZE NIE JEST DEUCZO JEZYCZNY!~
c) dwujezyczna czyli na tematy o np- wyladowaniach atmostferycznych o...O TAKICGH RZECZACH ZE JA WOGOL NAWET NIE CHCE O TYM MYSLEC!!! CO TO ZA WOLNOSC W WYBNORZE KIERUNKYU NAUKI SKORO NAS DO CZEGOS ZMUSZAJA A TO WSZYSTKO PRZEZ JEBANE MINISTERSTWO:[ -
Anonim
dekryminalizacja posiadania narkotyków - w tym chorym systemie racjonalne prawodawsto nie ma szans ! -
ZU
lepiej nie legalizowac bo nam dozuca 22 % VATu za wszystko i bedzie hujowo drogo.ja nie bede doplacac za przyjemnosci systemowi bo on nie ma w tym zanego udzialu w moich przyjemnosciach -
Anonim
-
j s p
-
iwan
A ja pierdole system rekrutacji do liceów!!!:/:/:/
nie mogłam się powstrzymac... -
Anonim
a ja popieram Iwana..... pojebane jest to wszystko; /;/;/
ehhhh....; [ -
Anonim
2 pierdolone chuje zajmują dwa najwyzszę stanowiska w Polsce. Tragedia, skutki ich działalonci będziemy naprawiać latami !!..
Jebać ich !!! -
bania
pierdole wszystkie systemy nawet polska nie mogła wyjsc z grupy w tym systemie!! z tym hajsem za wzystko to straszne a najgorsze jest to ze ten hajs poleci do kielń politykow kochanych!! -
Anonim
ja słyszałem ,że za nowy paszport trzeba płacić 170 złotych :| na szczęście mam ważny na najbliższe 5 lat.
To jest kolejny dowód ,że w polityce jest korupcja na szeroką skalę jeśli powstajątakie chore ustawy.
-
Mateusz
-
Anonim
-
Anonim
-
odwrócony okrąg
Romek jest zwykłym głupcem, niekompetentnym do obejmowanego przezeń stanowiska. Kaczyńscy są hipokrytami mającymi problem z dykcją i racjonalnym myśleniem. Rząd upada bo to bana matołów bez szerszych poglądów i sensownych ideologi, bez logicznych i bawnych pomysłów na podwyższenie statusu państwa. 70% polaków to debile, dlaczego? Bo wychowywani są przez takowych ludzi lub nie mający poglądó na dany temat przyjmują te narzucane z góry. Polacy jako naród mógłby być potęgą. Ale nią nie jest i szybko nie będzie, bo państwo przechodzi przez kryzys a raczej katastrofę jaką jest proces starzenia się społeczeństwa co znacznie wpływa na rozwój młodzieży. Dlaczego? Bo w życie wchodzą złe ustawy. Takie ustawy nie zmieniają niczego na tak zwany plus. Nie podnoszą standardu życia przeciętnego człowieka. Partie polityczne, cały sejm i senat, ministrowie, prezydent, premier i inne chore stanowiska które powinny wzbudzać respekt i dawać poczucie bezpieczeństwa, przez swoje godne pożałowania decyzje, opłacane przez ich głupotę narażają się na nienawiść społeczeństwa i zywczajną śmieszność. Prawa ludzkie są łąmane. Poczynając od 'Prwaw do szcześcia' kończąc na "prawach 3 generacji'. Młodzi się buntują. My młodzi się buntujemy. Większość nie ma o danym temacie większego pojęcia ale też się buntuje. Bo społeczeńswto się starzeje, bo podejmowane są niesłuszne decyzje,bo demokracja umiera, bo odpowiedzialni za władze mają za nic realne potrzeby społeczeństwa uważając, że młodzi nie mają nic do powiedzenia ze względu na ich wiek i niedojrzałe spojrzenie na świat. Ale czy ich spojrzenie jest dojrzałe?
Z moich obserwacji wynika, że nie bardzo.
Teraz powinnam stać się bezdomna, żeby nie zamknęli mnie za to.
W sumie nie podlegam jeszcze odpowiedzialności karnej . Chociaż jeśli będę bezdomna wyślą za mną list gończy. Realia polskiego wymiaru sprawiedliwości są fascynująco tajemnicze. Bo gdybym stała na czele mafi nie szukali by tak intensywnie.
Jak mawia mój brat"jest penwa legenda. Ponoć tym państwem rządzili i rządzą sprawiedlili i wielcy władcy.' -
Sajgon
-
odwrócony okrąg
- 1
- 2