Szkło Kontaktowe [2005]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Magister Blokers

przepraszam ludzie, bo ja nietutejszy i mam pytanie, a mianowicie: za co cenicie szkło kontaktowe??
    nie oczekuję odpowiedzi w stylu niezłe jaja, fajna atmosfera czy podobne w tym stylu.
    osobiście uważam, że program reprezentuje bardzo niski poziom humoru, prowadzący przynudzają i rzadko mają jakieś błyskotliwe uwagi na temat pokazywanych materiałów, czy wypowiedzi telewidzów.
    żeby nikt mnie nie zrozumiał źle. to wyżej to moja własna opinia. założyłem wątek na tym gronie, gdyż ciekawi mnie popularność i wszechobecne uwielbienie programu wśród widzów.
  • madziaa_

hm za co cenie? za to, że politykę przedstawiają w całkiem innym świetle.
    nie chodzi nawet o to, że się z czegoś 'nabijają' tylko, że pokazują często momenty, których normalnie się nie zauważa; ] warto czasem na nią spojrzeć z innej niż ta twardo telewizyjna strony; ]

Ale wg mnie program ten wcale nie musi śmieszyć. Ja nie jestem jakoś specjalnie rozbawiona nim ale czasem cenie dobry żart, który potrafi mnie rozbawić.; )

• Anonim

Szkło to jedyny program publicystyczny, który z przymrużeniem oka potrafi podsumować cały dzień. Ilość absurdów pojawiających się w ciagu dnia nie zasługuje na zapomnienie. Gdyby nie było Szkła nikt by nie zauważył za krótkich skarpetek Pana Dorna, czy też "Irasiada". Takie obrazki są bezcenne.
  • Hanah

Między innymi za to, że uczulają na liczne błędy językowe popełniane notorycznie przez ludzi pokazywanych na ekranie. To naprawdę bardzo pomaga.
    Szkło ma swoje wady, ale nie zgadzam się z opinią, że żarty są płytkie. To chyba jedyny magazyn o zabarwieniu satyrycznym, który całkowicie eliminuje tzw. głupawe i wulgarne "poczucie humoru", którego coraz więcej w innych mediach, a szczególnie w tych, które zwykły się nazywać "niegrzecznymi dziećmi eteru".
  • Magister Blokers

czy ja wiem. wg mnie ilość absurdów z jednego dnia nie jest aż tak powalająca. niestety, chociaż dla mnie na szczęście, dysponuję niewielką (w porównaniu do reszty gronowiczów) wiedzą o programie, ale często zdarza się, iż "absurdy" są naciągane lub składają się na nie komentarze i dopowiedzenia prowadzących. oczywiście nie zaprzeczam, że pokazanie wcześniej przez Ciebie wymienionych scen jest bezcenne, ale większość materiałów (przynajmniej kiedy mi zdarzyło się oglądać program) nie jest warta pokazania w tv.
    dla mnie szkło jest słabą podróbką daily show, które leci na cnn.
  • Hanah

No zgodzę się, że czasami niektóre rzeczy są wrzucane na siłę, ale tak jest chyba w całym TVNie 24, co zresztą dziś telewidzowie wytknęli Miecugowowi (chodziło o przegadanie dnia tematem satelity, który zgubił kurs) i w sumie przyznał im rację.
  • Magister Blokers

chodzi mi też o filmiki typu:
    -"o tu proszę zobaczyć idzie sobie poseł Kalisz"
    -"jak on może chodzić?? przecież on nie ma kolan"
    (to moje przymrużenie oka)

• madziaa_

widocznie ten program musi po prostu 'zauroczyć'; )
    ja bym nie zrezygnowała z oglądania go.
    do tvn 24 też mam jakiś sentyment i mimo, że czasem przegadają cały dzień o głupotach to taka jest telewizja. w innych jakby były wiadomości całą dobe to też pewnie tak by było.

• Anonim

>Kamieńska napisał
    >chodzi mi też o filmiki typu:
    >-"o tu proszę zobaczyć idzie sobie poseł Kalisz"
    >-"jak on może chodzić?? przecież on nie ma kolan"
    >(to moje przymrużenie oka)
    >
    >

wiesz, niektórych śmieszy Mothy Mython a innych dowcipy z serii "poszła baba do lekarza". Nie wszystkim podobają się te same rzeczy, ale to raczej dobrze. :)
  • Marcin.

"Szkło" to nie kabaret, ani nie program satyryczny, tylko program publicystyczny z przymrużeniem oka. I nie jest jego zadaniem bawić do łez, a ukazać - nieco w krzywym zwierciadle - rzeczywistość polskiej sceny politycznej i nie tylko. Zwrócić uwagę na szczegóły, które normalnie się nie zwraca uwagi. Nie zgodzę się absolutnie, co do tego, że niska jest błyskotliwość prowadzących, bo moim zdaniem celne riposty gości na oglądane materiały to bardzo mocna strona programu. Ale każdy ma swoje zdanie.
    Pozdrawiam :-)
  • Matylda

>wiesz, niektórych śmieszy Mothy Mython a innych dowcipy z
    >serii "poszła baba do lekarza". Nie wszystkim podobają
    >się te same rzeczy, ale to raczej dobrze. :)

W 100% się zgadzam. Znam ludzi którzy twierdzą, że Monty Python to płytkie dowcipy - a jest wręcz przeciwnie. Nie kwestionuję tego, że może się coś podobać lub nie. Ale pomysł na "Szkiełko" był świetny, a sprawdził się jeszcze lepiej kiedy władzę przejeło PiS. Panowie Siankecki Miecugow mięli pełne ręce roboty. W każdym bądz razie jeśli się komuś "Szkło" nie podoba to trudno.

Jego fenomenu nie da się zrozumieć. Albo się to czuje albo nie. - tak samo z dowcipami.

| |

grono miłośników świetnego programu satyrycznego Szkło Kontaktowe....:) telefon dla widzów : ...

Fotki

Miejsca grona (0)